med-motEDS

Alla inlägg den 6 juli 2014

Av med-moteds - 6 juli 2014 18:05

1 Juli

Tisdag betyder träning o direkt därefter hade jag städerskan på besök. Skönt o få rent o fint här hemma:-)

På eftermiddagen hade jag o vännen P ett Osteopatbesök.

Han drog lite så att jag fick lite mellanrum mellan mina diskar. När han drog i fötterna fick ja som sist grymt ont i höger fotled o bak i hälen så vi fick avbryta de. Då visade han en grej som mannen kan hjälpa mig med för o få mellanrum mellan diskarna.

Han kollade/fixade mest i ryggslutet men även lite uppe i ryggen vid bh bandet o ovanför där.  Han berättade oxå varför mina käkar klöddar, eller ja liten orsak iallafall, jag tungpressar ju o de blir jobbigt för tungmusklerns o nerverna i tungan går genom käkarna. Logiskt men ingen har nämnt de tidigare...

Som vanligt hade jag mer ont när vi lämnade kliniken o sen håller de ju i sig några dagar tyvärr. Mer huvudvärk flera dagar bl.a



2Juli

Vakna m huvudvärk

Dags o fara till en mag/tarmspecialist med dotra för hennes  reflux som ger halsbränna. De var en bra läkare o vi slapp o försvara oss eller förklara en himla massa.

Däremot frågade hon massor om släktbakgrund o va nyfiken när hon hörde om min Ehlers danlos. När jag senare under samtalet sa att M är överrörlig o har smärtor ibland sa hon lite diskret om hon verkade ha ärvt EDS från mig o jo jag sa att det väl är troligt tyvärr.

När hon hörde om bråcket som jag har o flera m mig i släkten sa hon att det kan vara ärftligt (visste jag) så det var inget tvivel om o göra gastroskopi o ph mätning till hösten. Trots att besvären nu varit borta i en 3-4 veckor. Skönt på ett vis även om ja egentligen inte vill utsätta henne för det då ja själv tycker det är FRUKTANSVÄRT. Nu kommer hon ju dock va sövd. skönt! Hoppas bara hon mår bra av narkosen.

PÅ kvällen blev det en tösa kväll då det var extrainsatt träning på fotbollen samt möte inför en cup i sommar.


3 Juli

Åkte o besökte päronen mina. Lämnade bilen på en kontroll pga konstigt ljud ibland. Men de hittade inget konstigt.

Fyllde på gasol så vi klarar oss på semestern.


4 Juli

Återbesök hos kuratorn sedan mitt förra möte då jag mådde riktigt skit. Då rådde hon mig till att använda mig av mindfulness. Ja har dock inte haft ro att börja med det o sen jag fick mina mediciner har jag inte haft behovet av det. Jag känner mig mer harmonisk när jag inte har så ont. Det är så underbart! 

Kuratorn sa att det syntes långa vägar att jag mådde bättre, o ja de gör jag verkligen.

Jag njuter av livet på ett annat sätt nu o att inte fara i taket för minsta lilla o bli arg stup i kvarten är fantastiskt!


På kvällen fixade vi lite i trädgården, jag klippte gräset, fy va de e tungt! o Vibrationerna man får är inte skojsiga, men ja känner att ja oxå vill kunna hjälpa till lite här hemma. Så ibland står jag ut!

Dottern m kompisar badade i poolen o sen tränade tösen m granntösen på o stå på händer o de går rejält framåt på den punkten till dotterns lycka o min lite nervositet. E ju rädd om hennes leder... Men ja lite får hon väl göra de;-) Vill ju inte stoppa henne från en massa saker utan hoppas att hon lär sig lite själv vart hennes gränser går om jag (vi) påminner ibland.

Ja skördade min spenat o mangold. Dock va där inte så mycket tyvärr. Har nog skuggats av potatisblasten skulle ja tro. Men de portioner där blev är förvällda o ligger i frysen o väntar på o bli en delikat middag till mig. De andra i familjen förstår sig inte på denna delikatess! Bra för mig som får mer o njuta av!

     


Grillade korv till kvällsmat o skulle njuta av jordgubbar o grädde till sen kvällsfika o lagom där o då i jordgubbsrensningen så rasade jag.

Orkade inget mer utan åt mina jordgubbar på stående fot o la mig sedan pall i sängen!

 



Fick be maken se till att väcka mig o se till så ja fick i mig kvällsmedicinen då de va för tidigt o ta den då ja la mig. Av smärta kunde ja ändå inte somna på nån timme så ja kunde ta medicinen o när den verkat så kunde ja somna oxå!

Drömmer så mycket konstiga saker nu med medicinen. Är väl en av de biverkningar jag fått. Drömmer om andra karlar,(trots att jag har den bästaste bästa) om att jag paddla med en hel sänggavel i kanoten osv osv uppe o irrar på natten är ja oxå ibland, öppnar o stänger fönster, vänder mig m huvudet i fotändan osv osv....


5 Juli

Första dagen denna veckan jag inte vaknade med huvudvärk eller fick det efter en kort stund uppe! JIIIPPIIEE!!


Trädgårdspyssel!

Kröp på knä o rensade ogräs i häcken. Ja inte i min egen häck då utan trädgårdens  

jag frågade sjukgymnasten i tisdags hur jag bäst ska minimera risken för o få diskbråck av mina diskbuktningar o jag måste tänka på ergonomin. Jo ja tackar, e ju enkelt när man har eds o kroppen inte vill göra som den borde...

Men ja ja skulle hellre ligga på knä än sitta på rumpan som jag brukar när jag rensar ogräs.

Men jisse mina ben blir ju helt skakiga, nästan så de domnar bort o så gör de ont i ländryggen ner i skinkorna. Gjorde ett par meter o pausade sedan, så höll jag på.

Fick iallafall rensat o fyllt på kakaoflis där jag planerat, eller ja så långt flisen räckte;-) va tom inne o drog en del ogräs på grannens sida nu när de är på semester så passade ja på;-)

 


Men aj aj aj, sen skrek min rygg o jag kom på att jag glömt eftermiddagsdosen, att det ska va så svårt o komma ihåg den innan kroppen skriker o de typ e så dags o ta medicinen. Har ju alarm morgon o kväll, men sällan ja tar precis då så därför funkar de inte o ha larm på em. måste komma på nåt bättre sätt där alltså. För de e grymt när smärtan tränger igenom så pass. 

Fick lägga mig o gnydde en stund innan medicinen kom igång o verkade lite. Sen fick de bli lugnare timmar för min del.
Satt o hjälpte mannen med en kabel, satt på knä o plötsligt fick ja sån kramp i högerfoten att jag skrek till o la mig framåt. Älskade maken fick komma o hjälpa mig röra på foten. Va hade ja gjort utan honom, min klippa <3

När jag har ont kämpar han på. Kanske inte de bästa just denna helgen egentligen då han har 48h holter.

Men ja ska man ha semester så blir de en del o fixa innan.

Var sak som stryks från "to do list" e ju sååå skönt. Det innebär oxå ett steg närmare njutning o paus!

Barnen var ute o lekte med vänner hela dagen, härligt! Tyvärr klödda poolens pump så de fick inte bada så mycket.

Grillade gott kött till kvällsmat som serverades med nypotatis (köpt) o beasås.

 

Satt o njöt av en härlig kväll på altanen o så fick sonen o en kompis till honom för sig att ut o springa, en stund senare cyklade dottern en runda så då njöt jag o maken en stund av lugnet på altanen o varsen tallrik m laktosfri glass!

Pågarna hade sprungit 11.5km :-o o dottern hade cyklat det mesta men även sprungit ca 2 km, i SANDALER:-o Hmm, de va kanske inte de bästa för hennes fötter, men ja de fick vi prata lite om sen;-)


6 Juli

Vaknade återigen med huvudvärk, dock en lindrig sådan, men den fortsatte o öka o sitta i.

Messa med en kompis som har en ponny, dottern skulle få rida så vi åkte ut där en runda jag o barnen. Va nåt annat än ridskolehästarna men hon kämpade på bra. De kan nog funka bra om de får träna lite tillsammans:-)

Blev skritt trav o så lite galopp men i longeringslina med bästa P i andra änden. Sen skrittade vi ut en liten bit på grusvägen när han skulle skrittas av. M fick sen svampa av honom o njöt som bara den <3

På hemvägen körde vi o köpte ännu mer kakaoflis till rabatterna. Undra just hur mycket pengar jag lagt på det under årens lopp hahha några tusingar har de nog blivit:-O men det är ju både fint, praktiskt o näringsmässigt riktigt för växterna. La ut 2 säckar till när vi kom hem, sen var huvudvärken för jäklig. Fyllde på med min 665 alvedon vilket inte hjälpte tog en ipren som inte heller bet på de så då fick ja ge efter o ta relpax:-(

Mannen va undertiden väldigt flitig o tvättade takluckorna i husvagnen o även toatanken o allt där runtomkring. När min migrän lindrats så hjälpte jag honom o få rätt på slangarna till bevattningen då de verkar som att de inte släpper vattentrycket i den ena kopplingen. Inte konstigt att gräsmattan då blir vattensjuk då trycket är för lågt för o starta spridaren men tillräckligt högt för o tömma ut allt vatten i ventilen för vintersäkringen...

Nu är jag matt o go i kroppen o vilar mig men hoppas orka fixa lite mer m husvagnen ikväll när det är lite svalare.


Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards