med-motEDS

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2013

3oktober m bullar o bröd

Av med-moteds - 3 oktober 2013 14:02

vaknade vid tretiden o hade drömt nåt o kände att ajg ahde lite ont i nacke/huvud. la mig tillrätta på rygg m kudden ordentligt i nacken o somnade om.

vaknade av klockan o kom på att vi glömde köpa bröd igårkväll:-o Tur ica´t öppnar 7. In o väcka son o sen dotter o dirigera om att de skulle va påklädda när jag var åter. O så hopp in i bilen o ner o köpa bröd. Hem o fixa mackor t barnen o andas lite, då va kl 07.15 typ.

Fick igår kväll plötsligt ont i skuldran på vänstersida. Nu var de tom lite tungt o andas:-o


Lämnade barnen på parkeringen så gick de in själva, fick nån sån där skum känsla om ifall d ekommer på plats som de ska eller ej. Dumt vet jag för jag litar på att de hjälps åt när de är själva. ja va skulle jag göra, hoppa ur bilen o springa efter o hjälpa dem eller springa ur o spionera på dem för o se om de kom på plats, ah nä. jag vet ju egentligen att jag kan lita på dem, främst sonen när de är själva!


ja körde iallafall hem o käkade frukost o tog en ipren o omeprazol. Andningen släppte under fm o ryggen7skuldran e bättre men inte bra.


Fixat o trixat en del via datorn o kört nåra maskiner tvätt. dags för barnen o prova igenom/ kolla igenom sina kläder inför att mannen o jag skall t ullared i helgen...

Dottern är nog i stort behov av ... Typ ALLT... sonen int elika mycket. Sen hade vi ju turen att mormor o morfar shoppat en del i amsterdam:-)


Körde via ica när jag skulle hämta hem loppan, imorgon e de ju kanelbullensdag så jag shoppa ingredienser för kanelbullebak o så köttfärs till ikväll.


Kom t skolan o kom o snacka m barnens ex dagmamma, vi pratade om de här o låta barnen gå hem själva eller inte. jag e ju av den åsikten att så länge de e ljust så fixar även ettorna att gå hem själv. men sen vill jag ju gärna att hon har en mobil med sig o kan ringa om det är något. De där med mobil gillar ju inte dagmamman alls däremot... Jag tycker det rä tryggt, dock får hon bara "låna" den av oss o så en gammal modell så är den inte intressant o sno o om nån skulle bara komma m tanken på o sno den, så VARSÅGOD ta telefonen men LÅT BLI min tös!!!

Sonen hade nog inte mobil m sig riktigt så tidigt men å andra sidan var vi flera som alltid hämtade efter skolan då så då hade vi varann o ringa till om vi behövde skicka hem de själva osv. Men inte långt senare fick han börja låna mobil av oss om det var något särskillt. Bla hade de med sig den om de gick till en lekplats långt från vår vagn på en camping osv. Om jag minns rätt så fixade vi kontantkort till den mobilen september 11 då han gick i 2an.


Hon var mer nojjig över de som hänt runt om på sistone med våldtäckt på barn osv.

När jag kom hem läste jag om tonårsrån i vår stad....

Men ja, vi kan inte skydda barnen konstant de bara är så, hur gärna vi än vill....

jag tror på de där med frihet under ansvar o att de växer med att få ta ansvar för o ta sig till o från skolan själva. Vi akn inte hålla på o skrämma upp dem med allt farligt som sker runt oss, de vi kan göra är att prata om vikten om att gå raka vägen hem, låsa om sig hemma, meddela när man kommit hem,  låta bli o öppna dörren, inte följa med någon hem osv. Men att säga att vägen hem från skolan 'r farlig att man kan bli kidnappad o våldtagen, nä de tror jag inte e nån god idé

Donnan vill ju gå hem oftare än hon gör;-) men samtidigt känner jag att varför när jag är hemma o kan köra/cykla o hämta henne??. Tycker ju samtidigt att det är skönt o få den där spontana träffen med barnens lärare ( de delar kapprum) På de viset kan man ta upp saker spontant o innan de blivit stora berg av smågrus liksom.


Hur som helst så hade de så klart gått bra för barnen imorse, dagmamman hade sett dem o han hade hängt upp hennes gympakass eller nåt sånt på hennes plats innan han gick till sin plats   Kan inte annat än bli stolt över honom!

Mamma o pappas store duktige kille som är en riktig flitig grabb egentligen. ibland kan jag nästan bli lite arg på mig själv för att jag skäller o gormar på honom ibland. han gör nog mindre hyss o slarv än många andra lika gamla, men kanske är de därför jag vill att han ska va redig i fler saker?? ja vet inte.

Va jag vet är att jag återigen skall ge honom beröm när han strax kommer från skolan    


Ja tro sen inte att de alltid e guld o gröna skogar här hemma o att syskonen aldrig bråkar för DÅ tar ni som ungarna säger FETT fel.... De testas o tjuras en hel del här hemma oxå, men när de bara har varann då (brukar) de funka o de hjälps åt  


När sonen kommit hem o ätit sitt mellanmål m kniv o gaffel pga den jävulska fläskläppen han fick av syrrans huvud på grannens studsmatta i söndags satte vi en kanelbulledeg.

Men så blev jag sugen på o testa annan fyllning så jag mjukrörde smör o så i med vaniljsocker m äkta vanilj. När jag smaka på de kändes de starkt så i m lite florsocker oxå. I andra skålen körde jag mjukrörtsmör o socker o kanel. Så gjorde alltid min farmor när hon bakade kanelisar:-)

Jag brukar mjukröra smöret för de  e enklare för barnen att bre ut de då o så blandar jag socker o kanel i en skål så de strör ut de samtidigt. Nu körde jag farmorsvariant o de gillades av barnen;-)


Så fick barnen visa o lära mig hur mormor gör sina fina "knutar". Ser ju lite roligare ut än vanliga snäckor kan jag tycka. se själva:-)    

   knutor   råopärlsocker

Toppade med rå & prälsocker 

  färdiga  

Färdiga för provsmak!!  


Ikväll var dottern trött o al sig strax innan halv 8 på eget bevåg. Har märkt på ehnne på em oxå att hon var trött.

mannen min var oxå extra trött idag, han orkade inte plocka undan här hemma o la sig återigen strax efter 21, inte likt honom....

Måtte läkaren ringa snart m hjälp för   , de kan ju inte va ok att gå runt så här m hjärtklappning/extraslag/hårda slag. Visserligen har de minskat markant sen han åkte in för nästan 2v sen, men han e fortfarnade påverkad av det o kännder  de flera ggr/ dag. Hoppas något lätt kan åtgärda detta!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards