med-motEDS

Direktlänk till inlägg 7 december 2015

December är här

Av med-moteds - 7 december 2015 10:51

1e

Nu är så årets sista månad här, tänk snart är det 2016:-o

Hade min lilla loppa hemma då ögonen är bättre men örat gjorde fortfarande ont.

Hon bakade en apelsin chokladkaka som var tänkt att vissa bitar skulle till frysen, men vi bröade nog formen för dåligt så kakan släppte inte snyggt. Ja den formen är dum tyvärr:-(

Jag satte deg till min famrors mörka bröd, emn med fel mjöl hahha. Bakade ut de lite sent på kvällen så ja fick sätta klocka o ta de från ugnen på kvällen/natten;-)


2e

Tog en fika fm med M & A o A´s lilla F. Vi bakade mugcake för första gången, va inte dumt alls;-) men MÄKTIGT! för recepten var mer än rejäla;-) Nästa gång kan man nog dela upp 1recept i 2 mindre muggar.

Mycke snack blev de oxå, länge sen vi sågs. Ja har ju haft sjuka ungar i omgångar, mannen fyllde år osv.


På em hade vi synkoll inbokad till loppan, ja va lite sugen på o skjuta den några dagar pga hennes reaktion i ögonen i heögen, men de kunde ja bara GLÖMMA, hon mådde toppen i ögonen o såg precis som vanligt fick ja veta;-) så de va bara o ta sig till specsavers o som vanligt va hon fantastiskt duktig på syntestet o ja uppenbarligen hade synen förändrats ännu lite mer... å nya brillor. Blev ett par till vardags o ett par solbrillor denna gången. ca 2000kr fattigare blev vi föräldrar.

De e inte klokt att de ska få kosta så med glasögon till barn. Hoppas regeringens förslag om nåt bidrag på upp till 1500 eller va de var slår igenom. Som de är nu har donnan fått nya glasögon 3 ggr på 15 månader...


3e

AJ mitt huvud när jag vaknade... o jag som hade tid för akupunktur. Låg o funderade på hur ja bäst skulle lösa detta.... Blev en oxascand vid 6, men ä den e ju rena sockerpillret. Krage på när ja körde in till bettfys. Idag var där med en blivande tandhygienist under besöket. Hon fick lära sig en del om akupunktur men framförallt om ehlers danlos syndrom. För idag satt A kvar o pratade hela behandlingen. Fick i käkar, pannan o tumme med endast en liten stimulering i tummen.

IKEA snabbt för retur o några småinköp o sen ett köpcenter därefter för returer av en massa kläder som ja bytt o fått kuponger på;-) o så nåt julklappsinköp.

När ja kom hem fick de bli relpax o sängen.

Ridning på kvällen o de var hoppträning. En lite speciell träning där de skulle hoppa ett hinder o sen få hästen att göra halt på rakt spår.

Nästa var hoppa, sakta av till skritt på rakt spår o fatta galopp från skritt för o hoppa nytt hinder o få ner till skritt igen innan en speciell bokstav. Gick toppen för loppan o den lille vite.

Men riktigt rått ute. Fy vilket trist väder vi har nu med regn o blåst.



4e

Om ja inte minns fel blev de relpax idag oxå. Jo de blev de ju. På kvällen skulel donnan på disco så hon åkte dit med kompisen T o sen hämtade mannen min dem. 19,30-21 varade discot.

Som hon förberedde sig här hemma innan på em, provade kläder, målade naglar o tog läppglans;-)

Ja låg nog mestadels i soffan denna dag.




5e

Grabbarna stack på match men fys om de blåste o va ruggigt ute... så nä ja o donnan stannade hemma.Hon tog sig verkligen en rejäl sovmorgon, inte lätt o varit på party kvällen innan.

ja pratade m pappa o han förstod vårt dielmma här hemma o skulle berätta en sak för sonen i helgen.

Sen tog ja ett ryck o packade ner allt i husvagnen o in med alla sängkläder, täcken kuddar osv o startade maskinen. Den fick snurra hela dagen sen. Sänkläder fyllar fort. Vi fick även in grejerna från gasolkofferten o skidfacket på sina hyllor i garaget o alla ljusstöpargrejer kom iordning. Kanske bilen kan få komma in om nån dag igen;-) Den har bott ute senaste veckan eftersom mannen satt cyklarna där bilen ska stå medan han pillat med antennen osv.

Julrosen fick flytta in igen, o donnan fick ingen allergitablett, kanske snorade hon något mera, men ja vet inte.


6e

Vaknade med röda trosor, okej idag kom mensen. Skulle enligt plan kommit igår, men ja den gör lite som den vill ibland... 

Mådde kymigt o hade de där extra hårda stressade hjärtslagen o blev slut för ingenting. Fick bli massor m pauser under dagen. Glad att ja tömde husvagnen igår, för idag hade inte krafterna funnits. Plockade med sängkläder osv, tvätta nån mer maskin o packade sen in allt i vakuumpåsar. Gu va sånna är smidiga, så nu är alla utom en sån påse på plats! Vill få ordning på vårt hem!

På torsdag ska de städas o i helgen hoppas vi på o hugga gran o få fram lite mer julsaker:-)

Amaryllisplanteringen flyttade in igen o vi märkte ingen mer skillnad på donnan.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards