med-motEDS

Direktlänk till inlägg 15 mars 2012

Förstabesökethosspecialistsjg

Av med-moteds - 15 mars 2012 11:04


Jag kommer i min blogg att kalla denna sjukgymnats för specialist sjukgymnast. Detta för att hon har en del kontakter med min läkare, neurologen o hon kan pga det och ett intresse för EDS en hel del om sjukdommen och hur man ska lägga upp träning osv.


2mars sä är det då dags att sätta sig i bilen o styra kosan så där några mil nordväst

Tanken var att min man skulle följt med, 4 öron hör bättre än 2! Men tyvärr är där sjuka barn där hemma så jag får åka själv. Fungerar bra, det är en jätte trevlig och kunnig sjukgymnast som möter mig!

Hon bekräftar tyvärr eller va ska man säga neurologens diagnos, jag har EDS. Hon tycker o visar mig oxå hur överrörlig jag är, det jag trott varit normalt är inte normalt.... Hon säger oxå att jag har den för eds typiskt mjuka huden, jag som alltid bara tyckt att jag varit torr o blek;-)

Att sjukgymnast U på vc tyckt att jag avrit stel i baksida låren är för att hon haft mitt knä i ytterläge när hon böjt mitt ben därför blir jag stel. Sen kan man oxå bli stel för att man varit alldeles för rörlig tidigare att man då blir stel av det.

 Mina kraftiga bristningar på magen från första graviditeten är inte som bm sa enbart hormomonella bristningar utan de beror på att bindväven inte klarar av att dra sig tillbaka när den töjts ut.

Bindväven blir som ett dåligt gummiband. På den som e frisk dras gummibandet ut o släpps de tillbaka återgår de i sitt ursprungsläge, men på oss med eds så stannar de på vägen tillbaka o förblir slappt.

Hon rekomenderade bla glasögon och inlägg m flex i skorna. Sen ses vi om en dryg vecka för att göra upp träningsövningar.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<<
Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards