med-motEDS

Direktlänk till inlägg 15 mars 2012

Dagarnagår,remisserochansvar

Av med-moteds - 15 mars 2012 11:18

Ja dagarna går mannen o jag pratar mycket söker information osv. vi diskuterar hur vi ska lösa allt för att de ska va så smidigt o bra som möjligt för hela familjen. För hur det än är så kommer familjen alltid vara vårt fokus! Tid tillsammans är för vår familj oehört viktigt! Husvagnen är vårt friställe där vi bara njuter. Längtar efter den o bestämmer lite steg på vägen vad gälelr hem o trädgård.

Vi bestämmer oss mannen o jag bl.a för att testa att ha städhjälp varannan vecka, jag har länge inte klarat av dessa sysslor utan att få allt för ont o varför göra saker som smärtar som dessutom e tråkiga. Mannen min har så mycket annat som är viktigare att göra än att städa, där e han utbytbar men de e han inte med familjen. Därför tar vi detta beslut o folk får tycka o tänka precis va de vill!


1½månad sen diagnosen har nu gått o vårvädret börjar komma, mina tankar på de där med inlägg i dojorna som sjukgymnasten pratade om dyker upp, jag grubblar på när jag kommer kunna få dem.

 Ringer neurologen, sekreteraren svarar o säger att han inte har tid att skriva remisser. Me de funkar m vc.

Ok ringer vc som då säger att de e sjukgymnasterna hos dem som skriver ut remisser för sådant.

Okej ringer specialist sjukgymnasten  för o kolla om hon kan skriva ut, nej din vc sjukgymnast får göra de,

ok ringer sjukgymnast M som säger att de e specialisten som rekommenderat de o då måste skriva remiss.

Jag blir ledsen o orkar inte mer de e jag som patient som kommer i kläm. Jag skäller ganska friskt på M och talar om för henne att det rä de på vc som har flediagnostiserat mig o nu vill de inte hjälpa mig.

De slutar med att M ska ringa till neurologen för att be om remiss.

Senare ringer läkaren från mms teamet upp mig o ska omboka min sluttid med honom. Jag frågar då hur de ställer sig runt eds o han säger i princip att de e specialister som får hålla i detta. De blir för mycket o jag skäller även på honom.

Helt plötsligt får jag en tid 2 dagar senare för att slutföra mms men även diskutera detta. Min man får följa med som stöd.Om inte annat så att finnas där för barnen efteråt när mamma är ledsen o irriterad. Tycker inte om att de ska behöva se mig sån allt för ofta. de tar ganska hårt på barn att se sina föräldrar förtvivlade, inte för att de alltid ska slippa undan, de är bra att de ser att mamma o pappa oxå har känslor, men de har fått stå ut med lite väl mycket för deras ålder på sistonde. Nu gick de bättre än förväntan så mamma var inte så ledsen:-)


 Besöket gick som skrivet bättre än förväntat o jag tror bestämt att läkaren o sjg M har pratat o faktiskt kommit fram till att de som vc har helhetsansvaret runt mig som patient. Han är helt plötsligt mycket mer flexibel o med på noterna men tjatar flera ggr om att de inte kan gå vidare utan min journalkopia från neurologen.

De ska gärna få den men först om de säger sig vilja hjälpa mig kontrar jag med. De slutar med att jag lovar få dit den o jag får en ny tid hos den doktor jag är listad hos om en knapp månad för att gå vidare. Han skriver ut omeprazol, alvedon o ipren i storpack. Vill även skriva ut någon form av medicin som ska återta kroppens normala smärtsignaler samt vad jag tror va lyrica för att stilla nervernas reaktion, jag ber att få avvakta. Så lite mediciner som möjligt så länge jag kan ha de så.


Han säger också att sjg M har varit i kontakt m neurologen som ska ringa upp mig.

Mailar neurologen om journalkopia o får till svar att han ringer mig ikväll. Vilket han gör o jag får veta att sjg M varit ganska oförskämd mot sekreteraren om min remiss. Neurologen ordnar nu remiss till ortopedtekniska för inlägg t skorna o han skickar en journalkopia till min listade doktor på vc. Vilken jävla soppa för en liten remiss allt hänger på kronor o ören vem som e ansvarig att betala för vilket osv.

vem e de som hamnar i kläm- jo jag som patient = INTE OK!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<<
Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards