med-motEDS

Direktlänk till inlägg 27 november 2012

Vecka 47

Av med-moteds - 27 november 2012 17:47

Ny vecka- nya utmaningar

Måndag vaknade med 37,8* tog alvedon o vilade i princip hela dagen. På morgonen hade vi utvecklingssamtal med dottern o hennes fröken L. Donnan e duktig på mycket, de hon behöver träna på är att vänta på sin tur o de tränar vi även där hemma….

Tog febern som en grej från kroppen att faktiskt vila o ta de lugnt eftersom halsonda nästan släppt helt igen.

På  em när barnen kom hem från skolan dök de ner i tv kartongen igen. Dessutom målade de den som en bil o körde runt härhemma,tänk så kul man kan ha med en tom kartong! Var som mamma sa- dubbel glädje: både för innehåll o emballage;-)  


Tisdagen hoppade jag över träningen också för o låta kroppen vila fortfarande temphöjd o idag va jag även stel o lite öm i kroppen. Var med dottern på ridningen o hon red en ”ny” häst denna veckan, Stigge, han gick jätte bra med henne!


Onsdag, fortfarande lite temphöjd o nu tröttnar jag, mår ju bra i övrigt. Ja bortsett från att jag i nån veckas tid haft lite småstickningar/ svid när jag kissar o ibland efter,. Börjar tänka efter o ja lite molvärk i magen, tryck mot njuren o så där har jag haft litegrann ju, kanske uvi??

Tog mig i alla fall till köpcenter o köpte julklapp från min farmor till barnen. De får de superfina badrockarna från popJ BILD

Sonen fick en ny vindfleece o dottern en ny mössa, jag hade 20% på POP så nästan 400kr tjänade vi därJ tackar o bugar;-)  BILD

Tyvärr gick inte nästa ärende lika bra…. Skulle försöka hitta vinterskor som jag kan ha inlägg i….provade minst 20par skor utan att hitta de perfektaL

 Lämnade sedan gipsklumparna på ortopedtekniska så de förbereder nya inlägg som skall ner i de vinterskor jag måste försöka mig på att hitta……

Vidare till ridbutik o köpte dotterns ena julklapp från oss, en ny säkerhetsväst. BILD

Skönt o ha många klappar avklaradeJ

Vet va vi skall köpa till alla utom 2 faktiskt, jättesköntJ o flera som vi har kvar är nätshopping!! som dessutom är förberedd!

Kom hem o vilade o ringde för en bokning av cellprov, fick kallelse för nån vecka sen, inte jippieyeyhh kul direkt men m tanke på att jag faktiskt miste en granne, en härlig vän i just livmoderhalscancer endast 42år ung för snart 3år sen så finns de inte på kartan att missa ett sånt prov. Snarare att jag söker en gång för mycket än för lite om nåt känns fel vill jag lova.



Onsdag kväll när man o son kommer hem från träningen från man de trevliga beskedet att det är cup lördag, jo så långt va jag med o visste, men inte sjutton trodde jag att de skulle innebära att de är borta HELA lördagen, men jo då!! Åker 12 o hemma vid 19-JIIPPIIE-*NOT*

Blev lite sur o besviken. JA jag vet att sonen älskar sin fotboll,

JA jag vet att mannen tycker de e jättekul o träna dem o

 JA jag vet att de ingår matcher i fotboll

-          MEN jag fattar inte varför de ska va så intensiv träning (2ggr/v varav en ute hela vintern:-o) o varför så mycket matcher o nu på vintern dessutom cuper.

-          Matcherna är åtminstone inte hela dagen liksom….

-           

GAHHH ja jag e en kass hustru som gnäller jag vet men jag blir så trött o irriterad, känner mig låst o funderar på hur de ska gå för dottern fram över. Kommer hon kunna hålla på m sin älsklingssport(ridning) kommer vi fixa stallgöromålen, kommer hon få kunna ut o tävla. Me en mamma som e halt o lytt e de inte de enklaste ihäller. Ohhhh jag blir så ledsenL

De kryper i kroppen o jag skull vilja kunna krypa ur skinnet o lämna den jävla EDSen där. Den ställer till med massor, jag hatar den! O så blir jag bitsk o besviken mot de mina. Men ja så är de.

Trodde väl aldrig (eller innerst inne borde jag vetat) att man ska ställa upp såååå mycket som ideell tränare. De liksom bara bokas in matcher, träningar o läger o sen får man kunna typ eller avsäga sig den gången o hoppas nån annan i tränargänget (som dessutom bryskt minskats ner plötsligt då en tagit timeout o en bytt klubb o en extratränare då klev upp som ordinarie) kan ta de hela o va händer då med mig, jo då sitter jag m dåligt samvete att nån annan får ta för jag inte släpper iväg min man…………….

Som i måndags. Jag hade feber o kände mig halvrisig, halv3 ringer mannen: du de e U-möte ikväll P har fått förhinder kan jag gå?? Jag tänkte vände o vred. Egentligen palla jag inte va själv m barnen, men ja gå så har du den biten passé så behöver vi inte känna dåligt samvete en annan gång.

Ja så va han iväg 2½h där-Fotboll, dan efter kom de sms, pga ledarostabiliteten tycker jag vi ska ha möte på måndagkväll-Fotboll igen!! Så en vecka framåt.

 Fr-hemma, lö_fotboll, sö-hemma, må-fotboll, ti-fotboll egentligen men m dottern på ridning, onsd-fotboll. Tror jag ska kalla mig fotbollsänka!


Låter jag bitter på fotbollen??-Ja kanske är jag de litegrann. Kan inte låta bli o tänka på hur de ska bli i tonåren om de tränar o spelar o har möten så här intensivt nu som 9år gamla liksom….. Nästa år startar seriespel= längre körningar också tydligen.

Förr  spela man fotboll vår, en bit in på sommaren o så en bit in på hösten efter ett sommaruppehåll. Sen kanske man som lite äldre körde lite inneträning o nån enstaka cup på vintern. Men många kombinerade ju fotboll o handboll/hockey, de går inte längre. Nu e fotbollen en åretruntsportL




Torsdag e de idag o jag bestämde mig för ett urinprov imorse o ringde vc sen, hon tyckte jag skulle komma dit. Kände lite så där inför en manlig läkare då jag befarar att om de inte hittar uvi att de vill göra undersökning…. Men hade turen att få en kvinnlig läkare;-) Ska dit om en timme.

Läkarbesöket gick så där. En ung trevlig läkare som frågade massor. Sen klämde hon på magen en del. AJ AJ på en del ställen o ömmande på andra. De två ställen som gjorde mest ont va 2ställen på högersidan. Frågade va som låg där under o uppe var de galla/lever o nere äggstockar o njure, nej föresten blindtarm tror jag hon sa. Ja hon lyssnade på tarmljud också. O hjärtat lyssna hon på. Sen skicka hon ut mig på crp o de va normalt. Anledningen var visst för att utesluta nåt m blindtarmen…. OM jag får högre feber/ mer ont eller ont nånannastans skulle jag höra av mig. Annars skulle hon ringa mig om en vecka o kolla av läget.

Hon ville också ha en gynkoll men när jag sa att jag skulle på gyn om drygt 2 veckor för cellprov tyckte hon vi kunde avvakta om inget annat tillstötte. Så jag ringde gyn o la till de på listan av vad som skall kollas;-) Fick också tid några dagar tidigare.


Hmmm nu funderar jag ju så klart på vad problem m äggstocken kan göra, kan de göra att de känns konstigt i underlivet o att de smrätar/drar/ömmar från ljumsken ner i underlivet??


Ja jag vaknade inte superglad på torsdagen, lite ont i skallen, deppig från igår o så de där m svedan, bestämde ju mig för o gå iväg.

Efter läkarbesöket mådde jag ju inte direkt bättre. Inte blev de heller bättre av mannens o mitt konverserande. ( Notis till mig själv: finns mer under privat)







Fredag morgon satte jag mig i bilen o körde till en stor skobutik. Tänkte mig hitta o köpa 2 par skor. De fick dock inte sälja några skor till mig även om de hade de ena paret som jag vill ha. Att komma in i en butik där personalen sett genom fönstret att man kommer, o va själv m dem i butiken. Ingen hälsar förrän du e precis bredvid, du går vidare o kollar o kollar o först när du kommer nära igen så får du orden behöver du hjälp typ. Jag sa att jag behövde skor (o förklarade vilken typ) o att jag måste kunna få ner ortopedtekniska inlägg. Då får du problem slänger hon ur sig nu. Jo jag tackar…… jag vet själv att de  e svårt men jag är i en stor skobutik m många olika märken o räknar med att personalen är kunniga… efter mycket om o men så hittar jag en sko som känns ok. När jag fråga om den fanns i svart va bara svaret NEJ. Ja lite andra saker jag reta mig på o då handlar inte jag!! Vidar till en hjälpmedelsbutik där jag fick jätte bra hjälp, köpte Ingrid till kryckorna;-) alltså isdubbar;-)

Hem o plockade upp barnen.


Lördagen for ju grabbarna som planerat iväg innan 12, hade då sms en kompis till dottern, mamman ringde upp o töserna var överlyckliga över ek o både mamman o jag upplevde de som en avlastningJ Tösen som e jätte go kom hit o vi gjorde chokladpudding till fikat o sen lekte barnen i flera timmarJ


Natten till söndag vaknade dottern o klagade på ”sitt problem” o kunde inte somna om, plötsligt tog öronont överL Höger öra gjorde ont så hon fick ipren o somna om inne hos oss.

Vaknade på fm o mådde bra, så hon gick på maskeradkalas hos en klasskompis. Mne när mannen hämtade henne kom hon o mötte o va ledsen o hade ont- i VÄNSTER ÖRA…..

Min bror besökte oss så han va här när hon kom hem. Hon var väldigt låg tills alvedonet hade tagit litegrann. Smärtan kom intensivt o febern steg. På kvällen hade hon efter 3h ipren o relativt nytagen alvedon 39,3…..

Hur som helst så vaknade hon upp måndag morgon med kladdigt öra.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards