med-motEDS

Direktlänk till inlägg 12 april 2013

Frågorna man helst slipper från sina barn!!

Av med-moteds - 12 april 2013 09:25

imorse i hallen innan skolan kom vi på nåt sätt in på att lilla M skulle till BM på barnreuma( sa ej barn reuma)

Då kom frågan från sonen om de kan ha fått min sjukdom...

VAD svarar man??

Ja jag sa iallafall att ja jo den är ärftlig så ni kan ha fått den.

Inte jag sa sonen o hag fråga varför, men jag har itne ont, nä de har du visserligen inte men tyvärr kan de visa sig längre fram.

Sa att jag hoppas o tror inte att de fått den ( vet att kuratorn sagt att jag inte ska säga hopas de blir fel ordval enl henne). O OM ni skulle fått den så behöver ni inte alls få lika ont som mamma, de var ju inegn som visste om att jag var sjuk när jag var barn.

Så gick de ut i bilen o jag tror de diskutera nåt vidare sinsemellan. Kom in i bilen o sa att vet ni de finns sååå många olika anlednigar till att man har ont. Att doktor A vill att vi skall komma till br BM är för A är ju så duktig på många olika saker o BM är duktig just på barn som har ont. Vi vill ju hjälpa dig till att slippa ha ont.


Hur kom de på att du hade sjukdomen fråga sonen, jo sa jag jag gick till en doktor för att jag hade mycket ont i kroppen o mycket migrän o den doktorn kände igen denna sjukdommen. inte så många doktorer vet vad det rä för en sjukdom nämligen. Men mamma din migärn e bättre va säger de då o börjar diskutera att jag inte sagt jag haft migrän på länge. Bara att ajg itne fick ta så mycke fönsterputs när jag städade lampan en dag innan sa dottern för då hade du haft migrän innan.

Så skönt att ni upplever de så som att min migrän e bättre ( har den dlevis varit nåra veckor oxå:-)) de gör mig glad sa jag.


Det finns saker som gör att man har ont som man kan få medicin mot, det finns saker man har ont som kan hjälpa o träna  o e finns saker som gör ont som man får ta medicin för o ta bort det onda. O de e de som BM ska försöka hjälpa oss o hitta på dig loppan sa jag.


Men vet ni gå inte o grubbla o va oroliga för detta nu, men om ni har frågor o funderingar så är det bara att komma o prata, de e jätte viktigt!

Mamma vad betyder nu EDS säger sonen då, Ehlers Danlos syndrom säger jag, ja men du tycker de e lite svårt o säga säger dottern så därför säger du eds! Smart tjej!


varför kommer dessa frågorna när de är själv med mig o lagom till att vi skall till skolan så man inte kan sätta sig ner o prata i lugn o ro?? borde jag satt mig med dem o lämnat för sent i skolan eller gjorde jag rätt så här. hade de blivit en höna av en fjäder om jag satt mig längre/djupare med dem?


Känne rmig ändå relativt nöjd med vad jag sa o fick fram till dem. Men min lilla loppa jga vill bara ta dig i famnen o skydda dig fårn allt ont. Ja givetvis sonen oxå men han visar ju inte samma tecken, men han grubblar nog sjutton han oxå. Min store påg! va jag älskar mina barn!!

sms mannen o han ringde nyss, han vill va med nästa gång för o va delaktig i diskutionen men de känns som att d eksa komma spontant o inte nåt vi skall trigga fram för en diskution, eller?? Nån som läser här inne o har ett råd, snälla kommentera i så fall


Kändes som att dottern var lite låg när ´jag lämna i skolan, hoppas hon släpper de snabbt. Borde kanske sagt till fröken...??

Känns så där de hela nu, jag vill ju skydda henne från ev diagnos så länge de bara går. framförallt efterosm hon tycker de e jobbigt att jag e sjuk o aldrig kommer bli frisk igen:-( Lilla loppan va hon kan grubbla ibland o tycka synd om mamma. Jag älskar dig mest i världen även om du har sjukdommen säger hon ibland.


Nu ska jag strax ringa skolsyster o boka in de där med elevvårdskonferans. Ska nog rådfrga henne om bemötandet runt detta nu!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards