med-motEDS

Alla inlägg den 3 april 2013

Av med-moteds - 3 april 2013 11:05

Så va de dags igen tydligen!
Mannen o jag sa så sent som igår att nu e de vår, nu får sjukorna ge upp!

Men tydligen tyckte de inte de själva:-(

Har ju legat på ca 38* sen natten t lördag. Trott att de varit kroppen som kämpar m smärta o så.
Så har jag ju dessutom i vissa dar kännt av halsen, men skyllt på pollen!
Igår em eskalera smärtan o trots Losec o halstablett hade jag ont. Tog Alvedon o Ipren o va med på donnans ridning. Kom hem m än mer halsont o skaka under filten. Jo då 38.1
Kvart över 9 gav jag upp o tog en Alvedon o la mig. Somnade dock inte:-( mitt i natten hade jag 39.2* då fick de bli Ipren o äntligen kunde jag somna lite iallafall.
Ringde vc 8.30, teletid 10.50 o fick tid 17;45.... Dessutom dubbelbokad tid så risk finns för vänte tid:-(
Vill va frisk!!! Ska ju ställa upp vagnen imirgon o den e inte halvfylld ännu:-(

Nu maila städorskor om att vi hoppar städ imorgo! Sen vila lite. Mat vore kanske inte heller helt fel... Om jag kan svälja ner nåt vill säga. Men måste försöka för huvudets skull.

Av med-moteds - 3 april 2013 10:57


Idag hade jag tid att få lägga om mitt ben igen på vc.

Fick träffa sköterskan S o hennes sjuksköterske student.

sa till i receptionen att jag stött på en på lördagen som absolit int ekunde linda ben o då sa hon, fråga S, för om hon oxå har svårt för det är de något vi behöver få iväg dem på utbildning om!

Men S hade trots sin ringa ålder ( min ålder;-)) Jobbat en massa i hemvården o därför lindat måååånga ben o DE märktes!!

På första försöket satt lindan där o dessutom den bredare som sköterskan på lördagen inte fixade de alls med;-)

Hon gjorde en dubbellindning dvs vadd under hela den självhäftande lindan. De skulle hjälpa till o reglera trycket.

Sen hade jag ju bett om ett blodtryck eftersom jag hade de där troliga blodtrycksfallet förra onsdagen o att ajg ett par ggr känt mig snurrig.

De gjorde ont när hon pumpa upp trycket o jag försökte tänka på nåt annnat för o inte smärtpåverka blt.

Men lågt hade jag inte,snarare i högsta laget 130/70

Aldrig nån som sagt att jag haft "högt" innnan så jag blev lite förvånad, men fick nog förklaringen sen på kvällen...


Kände ju lite halsont på morgonen men trodde de va allergi så jag körde på.

Innan dotterns ridning låg jag på soffan o vila, tog losec för halsen, hjälpte ej. Hade tagit alvedon innan nu tog jag ipren o så en zyx. Åkte iväg m donnan, mannen o kryckan!

Mannen o dottern fick reda sig själva o jag fick bli nere i ridhuset under lektionen.

Ja så hände då de som inte ska hända! Dotterns häst blir rädd för fåglarn apå taket, far i väg i full galopp , dottenr lyckas nästa få stopp men då far två andra hästar iväg o ja då tror ju dotterns häst att de verkligen är farligt o far iväg igen:-( o av åker dottern:-( o va gör man då som mamma, JO man tar sig dit hur korkat de än är...

Kändes ok när jag kommit tillbaka till apllen men när jag sen börja stötta på foten kände jag hur ont de gjorde i mitt sår:-( Högläge i bilen o hemma resten av kvällen.

O dottern då, jo hon slog handen magen o benet/knäet. Men tuff som hon är så va hon snabbt uppe igen även om pappa fick leda en stund o även sen då de skulle rida utan stigbyglar, Men de e tufft ändå! Hon e bara 6½!!


Tror ni hästen fick godis efter lektionen?? yepp, de va ju inte hästens fel utan fåglarnas att dottern for av! Oj oj oj va jag känner igen mig själv, inte va de hästens fel inte, nä allt annat kunde man skylla på men inte hästen!

på 1½ termin har de varit avsittningar (ofrivilliga) ca 5 ggr, vår donnan står för 2 av dem, men de "roliga" i de hela är att det är samma ponny, den minsta av dem som står för alla!! 


På kvällen fick jag mer o mer ont i halsen o febrn steg till strax över 38* o jag gick o la mig m en alvedon tidigt. mne kunde ICKE somna. Mitt i natten hade jag 39.3 o då tog jag en ipren o lyckades somna om. tack gode gud så lämna mannen ungarna i skolan så jag sov till strax efter 8

Av med-moteds - 3 april 2013 10:56


ja för två år sen gav vi mina föräldrar i gemensam present att vi skulle hjälpa dem med den omändring av vardagsrum som de drömt o planerat om länge, men aldrig haft tid o ork att ta tag i....

På "presentkortet" de fick av mig o brorsan m familjer hade vi satt upp några olika helger våren 2011 att välja mellan. Sommaren 2011 åkte möblerna på tippen o annat packades ner..


Nu i helgen var de så äntligen dags för oss att ge oss på lite mer av presenten. Liiite va fixat innan som bortrivna tapeter som vi hjälpt till o få ner.

Nu rev mannen min ner lite gipsskivor i taket.


Fortsättning följer!

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards