med-motEDS

Alla inlägg under juli 2013

Av med-moteds - 24 juli 2013 12:30

Måndag 1juli

Körde bort på Gustavsviks camping http://www.gustavsvik.se/?page_id=6


Här blev det simträning i dagarna 3!

Vi Fick vagnen på plats, upp m tältet, tvättade 2 maskiner o storhandlade o ändå hann vi med att simträna några timmar. Det var en flitig o effektiv dag.


Målet vi satt upp för tösen nu är att simma 50meter. Föra våren/ sommaren simma hon 10-20meter.

Först när vi kom i på den grunda delen tänkte jag,… oj oj här har vi att jobba med då rumpan o benen bara sjönk. Men så bad hon om o gå ut i mellandelen o Plötsligt så bara simmar hon jättebra! Minns inte hur långt hon simma.


Tisdag 2juli

Barnen fick sommarpeng av både mormor o morfar o av farmor. Dottern har ärvt sin kickbike från sin bror dvs. det var en med blixten mc Queen, så den ville hon  byta ut. Gjorde klipp på XXL sport som hade kampanj. 

Men först var vi givetvis o simtränade några timmar. Även ute o åkte rutschbanan. Dottern är mer vild än tam i vattnet!


Onsdag 3 juli

Simträning o då simma tösen 110meter!!!!! Om det sen var på onsdagen eller torsdagen som hon lyckades ta simborgarmärket-200m minns jag inte men det är på plats på skölden!! O hon simmade inte 200m EN gång utan minst 2 då hon tog ytterligare ett märke som krävde 200meter med blandat bröst o rygg! Jisses såå stolt jag är över henne, inte fyllda 7år o tar simborgarmärke.

Litegrann till storebrors förtret… han var året äldre när han tog de första gången, nu simma han 350m i sträck o så fick vi ta andra märken som inte syrran skulle klara för att han skulle få känna sig större!


Torsdag 4 juli

Idag kom belöningen till dem efter simträningen, de fick gå in på äventyrsbadet o leka av sig ett tag o sen köpte vi alla märkena!! Det blev en dyr sejour för mormor o morfar som lovat att betala simmärkena;-) runt450kr gav vi...

Shoppa lite på xxl på kvällen, bl.a en sportbh till mig.



Så här ser deras märkessöldar ut numera:-) Dottern tog 9 märke o sonen 4 om jag inte missminner mig!


Dotterns märkessköld   Sonens märkessköld     



Fredag 5 juli

Dags o lämna Örebro för nya destinationer. Körde till Nerike Camp o köpte ny pall o sen via Ikea o köpte ny gryta, nåt stekjärn som passa oss hittade vi inte.

Som tur var testade mannen pallen vi köpt o inser att dörren inte går o stänga när pallen står på plats. OPS vi står ju ofta så på en rastplats o då vill man ju kunna ha pallen utanför o dörren ska va öppningsbar. Nahä bara o köra tillbaka o byta modell.


Körde genom Skövde o där passade vi på o handla mat för närmsta dagarna.

Men precis innan vi kommer fram börjar tösen klaga på att ”de känns konstigt i halsen” så vi fick fram med skorpor o Losec o lite vatten till henne. Sen lugna de sig.


Kom fram till rastplatsen där vi tänkte övernatta. Där stod en utlandsreggad bil o en äldre svensk husbil o vi ställde oss mellan dem.

Lagade mat o käkade o undertiden skedde lite ”skumma” saker. De tömde bilen på allt, 2 av kvinnorna va borta var för sig ett bar tag o kom ut från toan med blött hår o blöta kläder i en kass som de hängde upp på fika möblerna…. Vi tyckte de kändes kymigt o eftersom husbilen kört valde vi att göra desamma.


Sov sen på en parkering utanför en skola innan skara.

Av med-moteds - 24 juli 2013 12:15

Torsdag 27juni

                                Vår 4åriga bröllopsdag! 


Körde nåra mil….. o anlände till Stockholm o vännerna svettiga o trötta vid 17 tiden skulle jag tro. Då ställde vi upp på en grusplan nedanför deras lägenhet o sen begav vi oss alla av till

Vapiano  http://www.vapiano.de/frame.php?lang=se

Där vi "firade" vår bröllopsdag! Därefter åkte vi hem till vännerna o hade lite soffhäng o mys!


Fredag 28juni


Pågarna drog o spana in friends arena  

o jag o dottern gjorde Nacka forum en stund!

De andra två töserna jobbade o va på dagis. Vid lunchtid drog vi tillbaka till deras lägenhet o sen möttes vi alla utom lilltjejen upp i forum igen för shopping på em., denna kvinna hittade sig till slut efter mycket vånda o besvär sig en baddräkt.

http://www.twilfit.se/bad/baddrakt/baddrakt-diana Baddräkt Diana




Sen lagade vi mat hemma hos vännerna så vi kunde ta de lite lugnt o vila för mig. Gick på lite smärtisar där o ja de gjorde jag ju till o från på hela resan, ibland mer ibland mindre. PÅ kvällningen drog vi in till stan för en glass. Vår goa vän hade googlat o hittat ett ställe som sålde mjölkproteinfri glass. De va tyvärr inte så bar som vi hade hoppats för de vars om en vanlig butik, men vi andra köpte glass på Seven eleven där jag o vännen som också kör laktosfritt fick nöjja oss m spirello. Sååå dåligt att de inte har de laktosfriaglassarna som finns på glasskartorna.

I affären hittade jag i alla fall choklad till barnen o efter att de fått smaka o dottern jublat så fick jag allt köpa fler innan vi åkte hem!

http://www.goodstore.se/ 


Lördag 29 juni

Packade vi alla ihop oss o åkte till deras lantställe 10 mil bort o bara mös o njöt!

Skogscamping  

På kvällen satt vi o fika i våran vagn medan lilltjejen sov.


Söndag 30Juni

Vaknade upp med ex antal fler myggbett än dagen innan men väldigt nöjda o glada.

Planerade för en ev. återträff hos oss senare i sommar innan vi styrde kosan mot Örebro o sov faktiskt på Ikeas parkering. Planen var att bl.a köpa ett nytt stekjärn o kanske äta kvällsmaten där men tji fick vi när vi kom vid 19 o det var söndag= de stängde 18


Av med-moteds - 24 juli 2013 12:15

Onsdag 26Juni

Klagade dottern på lite ont i halsen när hon vaknade, men de blev inget mer av det- skönt! Kanske va de en förkylning o inte allergi enbart hon hade då med öronontet innan vi åkte, eller så skulle hon bara klara sig denna gång?! Ja värst drabbad vart ju jag, därefter maken o sen sonen o ev. sist dottern. Skönt barnen fick de lindrigast i alla fall.

Lämnade ett ösregnigt Kalmar där vagnarna fullkomligt flöt på campingen o begav oss i sakta mak till Boda o deras ”lillaglasskolan” för barnen. http://www.glasriket.se/sv/Paket/Upplevelser/

Vi parkerade på deras parkering med ekipaget o bestämde undertiden att vi skulle dra vidare upp mot stockholmstrakten på kvällen för att anlända på torsdagen.

Blev en natt på en alldeles ny o fin rastplats som hade invigts i månadsskiftet oktober/november 2012. 

Av med-moteds - 24 juli 2013 12:00

Söndag 23juni

Vaknade till orden: älskling nu kan vi pussas igen, för nu har jag också ont i halsen.

Ja han hade så snällt fått sova skavfötters med mig nåra nätter o dorakt ingen närhet eller pussar. Allt för o skona honom från förkylningen, men trots de misslyckades jag! Sonen klagade också lite på halsont o blev lite förkyld.

Lämnade campingen o körde till Kalmar o Rafshagen camping.  http://kalmarcamping.com/

Var där för nåra år sen också o då var det gamla servicehus men väldigt fräscht. Nu hade de nytt servicehus med riktigt fräscht o trevligt. Musik i högtalarna o duschar som betalades m hjälp av korten som även öppnade in till huset. Jätte trevligt!


Måndag 24 juni

Tog en dagstripp till Öland med bilen o kikade förbi på BÖDASTRAND

   

jisses så överreklamerat de känns. O nä de var ingen camping vi kommer lägga oss på. Hörde senare att en mjukglass kosta 58!!!! Kr:-O

Sen kika vi in på Sonjas också där låg vi 07 med vår knaus.

Det gick åt hiskeligt många näsdukar under denna tripp...


Tisdag 25 Juni

Var inne o kikade en sväng i Kalmar Letade baddräkt till mamman i huset.


Av med-moteds - 24 juli 2013 11:45

En av anledningarna till att jag inte bloggat är oxå att även om jag är anonym så finns de ju de som kan sånt här o jag vill inte skylta öppet med att vi är bortresta o hemma står ett tomt hus redo för ovälkomna besök!

Så ingen facebookande iheller när vi e borta, eller jo emn inget som säger att vi befinner oss på annan ort eller hur länge!


Nu kommer jag köra lite klumpskrivande här, var dag för sig men några i vart inlägg. Håll till godo!


Semestern!!

Fredag 21juni

MIDSOMMARAFTON!

Ringde en camping bara en lite bit från där vi befann oss på morgonen o jo de skulle trycka in oss;-)

Vid middagstid kom solen så vi satt ute o åt midsommarmaten o vid 15 gick vi ner o dansa runt stången, eller ja man o dotter dansade. Sonen klättra på klipporna o jag var åskådare o fotograf! Nån ska va de!


  midsommarblomster     

De regna som bara den så marken visade sig vara sank trots vi frågat o fått till svar att nä de  e ingen fara…. Tur vi hade 4wd när vi skulle loss kan jag säga

 

Väldigt snorig o hostig var jag.


Lördag 22 juni


Förkylningen satt i! Vi var bara på campingen, mannen o barnen gick iväg så mannen fiska lite o de tittade på sen tog mannen årets premiärlöpning.

 Jogging  



Av med-moteds - 24 juli 2013 11:22


…. Idag vaknade jag upp rejält förkyld o hängig. Inte alls i stöt då vi skulle packa klart husvagnen… O varmt o klibbigt va de. Åska i luften. Blev inte bättre av att jag var hängig o de var jättesvårt o andas, tungt som sjuttonL

MEN skam den som ger sig, planen var att åka vid 15, vi kom väl iväg 17-18 tiden, men iväg kom vi! Om så att vi bara körde ca 10 mil innan proviantering o sen sömn på rastplats så var vi i alla fall iväg på årets semestertripp!!!

Drog igång med kortisonnässpray (desonix) för fullt. Tror de hjälpte till att inte bega igen bihålorna en massa denna gången i alla fall.

Av med-moteds - 23 juli 2013 17:45

Onsdag 19 juni Körde upp o hämtade hem husvagnen som bott hos mina föräldrar nu o byggts om i elen sen vi var uppe 10 juni. Jag hade dock ont i halsen o visste inte varför så vi höll oss utomhus o de var ju bra för….

Av med-moteds - 23 juli 2013 17:30


Tid för återbesök hos specialistdoktor U. Dags o förnya sjukskrivningen. Förlängt ½år framåt utan tvekan. Ville även denna gång sjukskrivit mig mer än mina 50% men vi gick igenom premisserna o då kom vi fram till att vi kör 50% lite till.

Barnen fick va på mannens jobb undertiden till deras stora lycka!


Teletid med barnens favvo doktor A också. Egentligen för att jag sökt henne då hennes skolläkare o skolsyster på vårt möte tyckte att man skulle ha en annapen till henne pga. kiwiallergin. Men jag tyckte de var overkill o så tyckte även doktor A. Passade på att ta de som jag hade teletid ang. sonen på torsdagen också o de var att vi skippat hans nya astma medicin för vi läste så många biverkningar o innan apoteket fått hem den o vi hunnit hitta lämpligt tillfälle att börja ( hade sömnstörning som bliv. o han har haft sömnproblem innan som vi kommit till rätta med) så hade hostan lugnat sig. SÅ BRA med föräldrar som tänker själva sa hon!

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards