med-motEDS

Alla inlägg den 8 januari 2013

Av med-moteds - 8 januari 2013 11:38

Vi kör en resumé om jul, nyår o trettonhelgen!


De dagar vi gjort nåt särskilt kommer jag nämna i övrigt har vi myst mycket här hemma, haft sena kvällar o lååånga sovmornar. 10-11 har de blivit flera dagar. Prata om att vända dygnen;-)


Jag har tyvärr haft migrän ett par ggr, ont en del i handen, en mage som creapar sig, en klump i halsen o allmän värk vissa dagar.

MEN sååå underbart att få vara hela familjen samlad o bara göra de man känner för! Vi har verkligen inte haft en massa måsten o ingen lista att pricka av.

Jag hade tänkt mig lite saker som skulle fixas under många lediga dagar, men nej inte mycket av det är gjort.

 Sonen o jag va ju lite krassliga en runda också o sen har han fått prickar osv. så vi har hållit oss hemma

 

 

 

Onsdag 19 december tog jag dottern med mig o åkte till en blomsteraffär 1,5mil bort där en av mina vänner jobbar. Vi skulle köpa present till sonens fröknar ifrån hans klass.  

Det blev varsett armband till fröknarna, sonen fixade till mossbollarna så vi kunde fästa armbandet så, lite festligare då:-) 



Vi gick runt o tittade o jag hade lovat donnan en egen blomma.

Plötsligt kommer hon till mig o säger ”de känns konstigt i min hals” jag blir så klart ”stirrig” ut m ungen fort….


Kommer ut på gatan så säger hon de känns trångt i min hals, O DÅ kommer jag på de, hon har fått en allergisk reaktion, säkerligen av alla utslagna hyacinter…..


Ja ha som tur var hade jag ventoline i väskan så de fick hon dubbel dos av, fick vänta ute då jag betalade o tog en dos till. Pratade m henne hela vägen hem o gav sen antihistamin o efter ett par timmar va de borta.

Men de va allt lite läskigt just eftersom de satte sig i luftvägarna.

 

Torsdag 20 december, skolavslutning o en lycklig kille hämtades hem för ett härligt jullov!!

 

Lillejulafton firade vi med mannens mamma o hennes man o hans mamma. Va mycket trevligt!

Tyvärr fick dottern lite svid i snippan o nästan grät då hon kissade…. Inte mer sjuka nu va min tanke, men efter salva o luftning gav de sig till dagen efter. (återkom dock nåt tillfälle under julen)

Vi fick fina paketer o umgicks i flera timmar.

När vi kom hem spelade vi uppesittarkväll m bingolotto

 

Julafton vaknade vi senare än planerat o sunkade runt tills de helt plötsligt blev BRÅTTOM

brödet skulle hämtas 10-11 o 13 stänger de…. 12:59 pip klev jag in genom dörren m andan i halsen för o köpa mitt bröd;-)


Körde sen vidare till mina föräldrar dit min bror, hans sambo o son samt vår farmor också kom.

En helt underbar julafton o barnen lekte hej vilt, jag fick en mysstund m dottern o brorsans grabb o läste n tomtesaga för dem i sängen *MYS* som uppskattades av både dem o mig.

Vi alla fick MASSOR av paket… vi hade sagt att i år blir de inte så mycket paket för de e ju dyrare julklappar de önskar nu för tiden.

MEN jag gjorde en överslagsräkning att där väl va en 60paket till 10personer, jag o mannen fick ca 6 av dem, mina föräldrar fick typ 5ihop o min farmor med...

barnen fick konstigt nog fler….

 

Vi hade planer på att åka hem på juldagen, men se de kunde vi inte göra för mina föräldrar hade tydligen bokat biobiljetter till den 27:e ja jo vi kunde ju kört hem i mellan men kändes onödigt o dessutom ville min farmor bjuda in oss på fika på annandagen.

Juldagen gick i lugnets tecken o vi spelade några av barnens o mina föräldars nya spel., åt rester o fikade o glodde lite tv Mysigt.  

 

Annandagen fick vi ju göra oss klara för fika kl 15;-) barnen härjade m farmors katt, stackarn fick ingen lugn stund.

 

27december, redan torsdag:-o SUNE åker till Grekland all inclusive på bian som jag gick på när jag va ung;-) trevligt trevligt! Sen åkte vi hemåt!

Stannade längs vägen o köpte oxfilé i en gårdsbutik o på ett gatukök o tog kvällsmaten där.


Fredagen 28 lekte dottern hemma hos en kompis (f.d. dagmamman) o sonen ringde efter kompis som inte svarade, tur va nog de för han visade sig ha lite feber runt 38* på em. Jätte besviken blev han. Ja jag kände mig också lite krasslig m förkylning o lätt temphöjd. Vaknade dessutom med migrän så jag tog pilla o tvingade mig att vara uppe, hade ju sovit hela natten o kroppen vill inte ligga hur länge som helst.

 Sonen har ju hostat sen några dagar innan jullovet o de e stundtals rälig hosta nu kom ju tankar på lunginflammation….  

 

Lördagen 29 skulle vi firat svärmor som skulle fylla 60 år men då är bortrest, vi avbokade dock eftersom sonen haft feber o vi inte ville riskera smitta dem, en son m dåligt samvete som va ledsen för att han hindrade oss för att fira DE E MITT FEL sa han. Stackaren, vi fick allt trösta lite! Svärmor m man fick biljetter till Ledin av oss o svägerskans fam.

Som lite plåster på såren åkte mannen iväg o köpte de surfplattor som barnen sparat ihop till! De blev varsen samsung galaxy tab 2 10.1 Vi har beställt rejäla skydd till dem, men de kommer först i slutet av januari.

   


Söndag 30 dök trots allt svärmor upp här o sa att Hon skulle bjuda oss en annan gång istället. Hon var också jätte förkyld… Hoppas flygresan gick bra, 11h + 2h e ju ett tag att sitta på ett flyg m ont i öronen!

 

NYÅRSAFTON!!!


Vi hade planerat en hemma nyår o de va ju bra m tanke på att vi var krassliga.

Vi lagade god mat, spelade spel o spelade bingolotto.

Till förrätt blev det laxtoast till huvudrätt hade mannen o jag en potatisbakelse med västerbottenost och oxfilé, barnen hade valt att göra egen pizza;-)

Efterrätt blev marrängswiss.

 

Kanske blev de för fett för jag fick som en klump i halsen när jag la mig vid 1.30, tog en omeprazol i tanke att de försvinner snabbt… icke!! 03.30 kolla jag sista gången på klockanL

Klumpeländet satt i hela nyårsdagen o va jag än gjorde fanns den där, va bättre i friskluft o när jag gick.

På kvällen började jag bli rädd o bestämde mig för o ringa vc dagen efter men de våga jag ej, rädd de skulle skicka mig t akuten för gastroskopi.

 

3e hade jag ju träning inbokad o då var klumpen bättre så jag åkte iväg.

Torsdag kvällen somna jag helt ok på höga kuddar o mådde mycket bättre.

 

4e januari hade jag läkartid kl 8 jisses tidig uppstigning:-o skulle kolla upp mitt obehag/smärtan jag har vid höger bröstkorgskant.

Fick en ordentlig undersökning o fråga om min klump också. '

Fråga om nexium men de va samma som omeprazol, faktum är att när jag började ta losec 2*20 istället för omeprazol 2*20 så gav de sig bättre….

Kommer bli ul på lever galla o bukspottkörtel, fick tips på o hålla magen mer jämt i trim, har ju lite ibs problem… o så blir de gastro:-o om inte 2*20 mg omeprazol hjälper eller om jag inte kan trappa ner snart ohhhh vill INTE!!


Upptäckte att sonen var prickig, gav loratadin, men de släppte inte riktigt. Gissa på virusprickar o de gjorde 1177 också. De sitter i fortf tisdag morgon dock väldigt mycket mindre o blekare.



Vid lunchtid åkte jag på spabehandling. Ett litet personligt spa ute på landet, jättefint är där, vi har varit där flera ggr.

Mitt presentkort sen i fjol som jag inte blivit färdig att nyttja. Jag tog en härlig lerinpackning m ansiktsmask, ohhhh mys.

Dock hade jag en MYCKET avis dotter här hemma, så vi fick ju ordna spa för henne i badkaret på em;-) citronvatten, inpackning i håret, pralin o bubbelbad






Happy birthday toooo ME

Familjen kom o väckte mig m skönsång strax efter 8 o då var jag i en sån konstig dröm att de va helt sjukt. Nåt om arv o svärmor o hennes mammas man o ja jag vet inte drömmar kan bli skumma…

Jag fick iallafall fina blommor som barnen själva varit o köpt.

 



Jag hade tiigare i veckan visat dem i en tidning att anemoner gillar jag så här års. O pappa hade sagt till dem att de inte fick dofta. Inne i butiken hade de glömt vad blomman hette men förklarade att den var blålila o då tog ju expediten som jag ”känner” (vet inte om hon känner igen ungarna) fram anemon o så valde barnen ljuslila tulpaner också, sen hade de fått titta på när hon band i lite grönt, sonen hade sagt att de inte fick lukta. *duktiga underbara barn*

o så fick jag en ny hårfön


 Donnan hade även pärlat ett hjärta på frihand o satt band i det så det blev som ett halsband till mig:-) 


 På em. kom mina gäster, mamma, pappa o farmor.

Vi hade en helt underbar em. o kväll tillsammans.

Först började vi med hembakt princesstårta, sen en promenad. Lite mys o prat.

Middag med västerbottenpaj m grönt som förrätt. Huvudrätt blev styckeinbakta fläskfilebitar m beasås, till de serverades potatisgratäng samt grönsaker o för den som ville rödvinssås.

Efterrätten väntade vi lite med, vi var för mätta. Men det var chokladparffaittårta. MUMS

Jag fick fina o bra presenter, svärmor hade lämnat pengar o presentkort i trädgårdshandel. o sen fick jag en orgäsuppplockare, nu skall maskrosorna i min gräsmatta döden dö!! pengar blommor o en jättehäftig lusslinga att ha i blomsterarr!!       

Kroppen gav mig dock en mindre trevlig present 3e migränanfallet på en vecka:-(

Min nacke har fått stryk av flera kuddar när klumpen va jobbig o de sitter nu i skuldra, nacke o ut i käke.


Dagen efter kommer klumpen delvis tillbaka, kan de bero på omeprazol?? Har inte så många losec hemma så jag måste kombinera de litegrann….

Jag o dottern åkte m hennes kusin ut till stallet, tjejerna red ut en sväng barbacka o sen åkte vi hem här o fikade. Svåger o svägerska har köpt hus så de blev lite husprat;-)

 

Sista dagen på jullovet sunkade barnen o jag bara runt här hemma, mannen började jobba igen.

 


Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards