med-motEDS

Alla inlägg under november 2013

Av med-moteds - 15 november 2013 14:11

Måndag11 November

Ifredags fick jag mail får min handläggare på af att han ville att jag skulle maila lite om allt som hänt sista tiden.  Påbörjade det på fredagen o slutförde på söndagskvällen.

När jag så vaknde på måndag morgon kände jag att nä jag orkar/klarar inte både arbetsträning p fm o sen möte på em. Så jag ringde arbetsträningen o sa som de var.

Sista dagarna har dotten inspirerats av minimello o gjort egna dockor till dockteater som hon sen spelat upp för oss.

 

På em tog jag mig ner på möte iallafall o han trodde typ att jag ville ge upp. Men så lätt ger jag inte mig;-)


Höften strular o ont i hälen på vänsterfoen insidan av foten . aj j vid belastning på det benet o vissa andra lägen. Minn inte vilken dg de hnd  ja skulle sätta på mig skorna o då bara strålade det i min häl.


Tisdag 2November

Skulle egentligen tränat dag men jag vågade inte för höften. Tänkte att jag kunde träna armarna. Men så ringde ju maken till vc ang. sin tumme i gårkväll men inget svar så när han nu fick kontakt med dem ville de att han skulle komma 10.15, mitt i min träning o då bestämde jag mig för o träna lite hemma de lilla jag fixar nu.

Så vi var ner till R.V.V o han sa helt enkelt att nä inga stygn på fredag, fröst på måndag o sjukskriven i 2 v till… Akuten e jätteslarviga med läkarintyg sa han de e bekvämast så för dem. Böjsidan ska man va rädd om sa han.

OK liksom Här går vi två halta o lytta hemma….

Vid lunch kom två trevliga kvinnor från en städfirma o kikade på hur vi har de o så bokade vi in dem på varannan veckas städ. När de hade gått var de såå stora sten som släppte från mina axlar! Det är så skönt o veta att de då blir riktigt rent o fint igenJ


På kvällen var de ridning för donnan. Den lille svarte hade hon bättre koll på idag o hon till o med sa upp till oss att de här e roligt när de travade utan stugbyglar o jisses sicken skillnad sen sist. Nu fick hon till de med att få ner hälarna o slappna av o då studsar man ju inte alls så i sadeln!


Onsdag 13 november

Ringde arbetsträningen o hoppade båda onsdag o torsdag. Jag har möte med kuratorn o de tar på krafterna i samarbete med höft o fotsmärta känns de inte lockande.

Ner till kuratorn som kändes bra o jag fick bra feedback på lite saker från mötet m af bla.


Torsdag 14 November

Iväg m barnen till barnläkaren dit hon flytta nu.

Blev pef mm blås för sonen o lite exemkoll osv. ja de där vanliga återbesöket.

Donnan diskutera vi en del runt o jag o maken o läkaren pratade själva en stund om sjg osv. Kommer bli ny remiss till sjg.

Sen kom städerskan o gjorde så fint hos oss! Bjöd på fika då vi hade födelsegris.

På kvällen kom svärfar o åt med oss.

Inbakt fläskfilé med potatis o svampstuvning. Kladdkaka med grädde o citronkräm till efterrätt.

Under dagen fixade jag också till den tårtan som maken skulle bjuda sina kollegor på under fredagen.


Fredag 15 November

Fick hoppa träningen idag oxå men tänkte testa liten promenad.

Maken skulle lämna sjukskrivningspapper etc till jobbet o passa på o smöra lite;-) Bjöd på en tårta;-) Ja passade på med en lite promenad, inte smart på kullersten,,, o shoppa sugerpaste till morgondagens tårta.

vittårta   blåtårta   rödtårta  

Så här såg smeten ut till de olika bottnarna


färgadeMMF  

 Hemgjord MMF färgad med pastafärger i rött & Blått

MMFtårtaHIF  

Tårtan är ihoplagd med ett lager citronkräm o ett lager med sk glasskräm, grädde& Marsan men på det lagret blev det också hallonsylt. Spacklad med smörkräm smaksatt med en gnutta kaffe




Dags att göra dekorationen! Printade ut loggan & klippte isär.


HIFmall   HIFmärke   HIFdekor  

Målade dekoren med pensel o pastafärg. de där med att använda sprit för o lösa upp färgen är visst att

lösa upp;-) Inte supermjöjd med bokstäverna. men husen blev ok


Ekkransen runt om loggan är gjort med smältchoklad o var allt lite piligt att få till

  hiftårtapåbörjad   insidaHIFtårta  

Så här såg en vårdslöst skuren bit ut;-)


Så nu är det fredag em o förberedelser för helgens kalas o vila som gäller

Av med-moteds - 15 november 2013 14:09

barnen kom o grattade mannen med en mugg. en mugg tänkt att ha på jobbet för här hemma gillar vi inte de där med udda muggar;-) hihi     Bilder lånade från www.hemtex.se



Softade en hel del. jag hade ont, minns inte i detalj men höften krångla.


Dumt dumt dumt o inte blogga direkt!!!

Av med-moteds - 10 november 2013 14:36

ja idag var ingen bra dag, eller de kändes okej när jag steg upp sen kom värken än här o än där o plötsligt även i axel/nacke o upp i huvud. Tog en ipren för o mota bort de.  Men sen kom de e grym smärta i höften/skinkan.

När jag pratade med mamma o förklarade smärtan sa hon att de låter som slemsäcksinflammation:-(


Innan smärtan dragit igång rejält la jag ut lite av barnens urväxta vinterkläder på tradera. Hoppas hiva in en liten kosing som kanske kan täcka kommande vårytterklädesinköp. Ja jag vet de e ett tag dit, emn när man satsar på rejäla ytterkläder o skor o dessutom måste tänka extra till donnan då slinker de lätt iväg en rejäl slant till våren o vintern. Skönt då o ha lite undanlagt till de;-)    


Jag gjorde ju ny övning på träningen i tisdags o den smärta upp i höten främst höger o de va den som krångla igår. o den som brukar krångla mest annars oxå för den delen.

Men sen efter träningen kände jag ju inget särskilt o sen klarade jag ju o gå i trapporna m maken i torsdags frågan e om de e de som triggat igång de hela??

ja tårar blev de iallafall o ett besök på apoteket för o hämta ut citodon. Fick de utskrivet för längesen men velat undvika de i de längsta, men nu gick de inte. Kunde ta ½-2tabletter/ gång o börja m ½ hjälpte knappt så efter en stund tog jag ½ till. Ja höften blev ju inte smärtfri men de tog en del av den andra smärtan så inte smärta triggade smärta liksom.


Envis som jag är o för att jag inte vill ligga o tänka på hur ont jag hade så fortsatte jag med mitt projekt klä om fåtölj. Ni får uppdate om de när den närmar sig slutet. Hoppas få den klar nu närmsta dagarna då maken snart skall fira födelsedag. Vore kul om den va klar då ju:-)

Sen låg jag i soffan resten av kvällen innan jag tog min tidning o la mig till rätta i sängen.

Av med-moteds - 10 november 2013 14:34

Kom o hämta dottern i skolan o då sa fritidsfröken att tand nr2 hade trillat ut på gympan. Så nu ser donnans mun ut så här:

tand2  

Av med-moteds - 8 november 2013 20:10
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
D · PRIVAT
Av med-moteds - 8 november 2013 20:02

maken behövde in o lämna några papper till sin chef nu när han e sjukskriven.

Pga yrseln vågar han itn eköra bil så jag skjutsade in honom imorse efter att vi lämnat barnen i skolan.

Undertiden satte jag mig m en nyinköpt tidning på ett cafe o åt frukost/förmiddagsfika o bara softade- Välbehövligt!


Körde o reklamerade tösens höstkänga som gick sönder igår o sen köpte vi en balanskudde som e bra både för mina o donnans fotleder.


hem o åt lunch i lugn o ro, så lugnt att vi höll på o glömma bort klockan när vi skulel hämta donnan


På em fick jag mail fårn arbetsförmedlaren han vill att jag skriver ihop vad som hänt o sen ahr vi möte nästa vecka. har nu hållt på m mail t honom, de e känslosamt o jobbigt så de ligge ri utkast än så länge. får nog fila mer på de innan jag klickar i skicka.


Jag har rejält ont idag oxå dock inte direkt i huvudet. Resten av kroppen sköter dock smärtan så jag inte behöver tycka att ajg känner mig ensam, smärtan är min följeslagare. Dessutom trampa jag tokigt på en trottoarkant när jag gick till fiket o när vi skulel handla mat böjde jag mig ner o något small till från vänstra höften/skinkan ända ner i insidan av hälen som fortsatte kännas konstig/smärta.


Ikväll fixa sonen o dottern hemgjord pizza, Mums!


Strax blir de lite vaniljglass m varm hallonsås för mig o maken.

ja chansa o körde ut till självplockställe idag o fråga om hon hade frysta hallon jag fick köpa o de fick jag:-)

Trodde först de var skitdyra, men när jag såg på ica att de tog 18.90 för 250g tycker jag inte 100kr för 1000g är dyrt. Fina obesprutade svenska hallon mot importerade med ev magsjukevirus i,-)

har ju planerat makens efterrätt efter att vi hade hallon i frysen. nu slipper jag tänka om;-)


Bokat in annat städbolag som skall komma o kolla hos oss på tisdag, hoppas de klickar!

Av med-moteds - 7 november 2013 13:30

Idag är en jobbig dag.

Steg upp lite tidigare än vanligt för o åka iväg på en undersökning med maken. Sonen lite förkld så han blev hemma idag, dottern dumpa vi hos snälla farmor som ser till så hon kommer till skolan.


In på undersökning o så skulel vi gå hem, då blir maken yr o en sköterska plockar upp oss o in i ett nytt rum o fler undersökningar. doktorn fick oxå komma en sväng till. yrseln satt kvar så han fick inte lämna mottagningen förrän de va bättre.


ja skulel fixa nåt sött till honom o fick ta trapporna, hissen ger mig yrsel. Ringde sonen o kolla läget o så bröts de när jag va i trappan så ner igen. Kom upp o då kommer maken på att vi glömt ringa skolan o sjuka sonen. Jag gick ut för o ringa, ingen täckning så ner för trapporna o genom lång korridor o ut. ringde o så upp igen. Ner fick vi ta hisses för makens skull.


hem o lämna av honom o vidare me min skallebank till möte med af o arbetsträningsplats. precis när jag ska parkera ringer hon som jag läste in på telesvar hos i måndags o säger att min handläggare fått åka hem för vab:-o

jag höll på o bryta ihop av all press o allt jag skall hålla koll på o fixa o ja allt blev för mycket. Hon beklagade o vi pratade en bra stund. In på arbträn o handledaren där sa direkt att jag skulle gå hem o ja ajg hade inte fixat att jobba. men fick sitta där o samla kraft. Ringde mamma på vägen hem o glömde svänga förbia affären, kom nästan ända hem o fick vända. Asså mitt minne finns inte längre:-(


Nu har jag sååååå ont! sa till maken när han föröskte hjälpa mig då jag bara grät för en stund sen att jag e smärtfri o magen o typ 2dm av ryggen, resten gör ONT!! Huvudvärken ger mig dessutom illamående:-(

Ipren o alvedon ökar antalgigen min smärta nu innan den lägger sig lite m hjälp av pillerna (förhoppningsvis)


Har haft huvudvärk mer eller mindre konstant nu i flera veckor o 2 migränanfall på en vecka, längesen jag hade så:-(

Fortsätter de så här får jag pausa arbetsträningen för så här kan jag inte må. de går ut över barnen:-(


Fan va detta e jobbigt!

Av med-moteds - 7 november 2013 12:15

Seg upp m ungarna o tog 2 alvedon t maken o bulla upp armen m kuddar åt honom.


Seg i huvudet o "bakfull" efter migränen

Lämnade i skolan o när jag kom hem ringde jag återigen till kvinnan jag i måndags fått order om o ringa på af. då kommer ett röstsvar upp m besked om att hon är nån samordnare för nåt ungdomsprojekt  jag inser attjag inte är hos rätt människa.

Kopplar till växeln o hon vet inte vem hon skall koppla till. är de under arbetrnas rehabilitering, ja inte vet jag jag har TE som handläggare o så här XXX står på hans visitkot, någon liknande vill jag tala med tack.

Kopplas tll en man som verkar lie tvär. När jag sa att jag känner mig utkastad till ingenstans de ovre ju trevligt om nån hört av sig på de här 3veckorna o ett antal mail sa han typ: ja de vore ju bra om vi hade haft de resurserna o de m resurser kom flera ggr. E väl lite mitt fel eller anvsar eller har jag missuppattat något?

Jag ville veta om min handläggare skulle komma åter till mötet som han sa eller om han blev fortsatt sjukskriven. Va mest jobbigt men jo nån skulle ringa upp mig. O jo en trevlig kvinna ringde senare o bad om ursäkt för soppan där o sa at va de visste skulle handläggaren återkomma på torsdag. Om hon hörde mer lova hon o ringa.


Åkte ner lite en till arbetsträningen o fick packa upp en del varor. sen va min  timme över.

Förbi intersport o fråg om jag fck yta storlek trots de pasera 30 dagar o de va hur lugt som hlst, dock hade de bara en ljusrosa... o inte den svarta kvar... ja ja kan inte hjälpas.

handlade lite mat o sen drog jag hem vilade innan loppan skulle hämtas.

Vilade vidare.


La oss redan efter bonde söker fru

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards