med-motEDS

Alla inlägg under augusti 2012

Av med-moteds - 27 augusti 2012 16:23

När man vaknade imorse var de blåsigt o svalt ute. Va nästan säker på reg så barnen fick på sig jeans o tunna långärmade. Jackorna fick hänga med till skolan o sen dök solen upp:-) Härligt!


Jag har varit trött idag efter helgens pärs o tillåtit mig att at de lugnt men även ringt o fixat en massa måste samtal

A-kassan inför inskrivning på måndag:-(

FK- angående sjukskrivningen

Placeringsenheten - angående barnens rättighet till fritids- Hänvisades vidare till rektorn-SUCK han o jag e inte bästisar;-) så jag laddar o ringer honom imorgon;-)

Sen ringde jag campingen där vi körde försäsong i våras o bokade preliminärt inför nästa vårsäsong:-) påsk o fram på samma plats som i fjol!

Men ärendet dit va egentligen om näst nästa helg då vi ska ha reunion m mannens gamla kompisar som även blivit mina de sista 13 åren;-)


Nu sitter jag o hjälper sonen med hans läxa, han ska skriva ett brev till en fiktiv person o berätta om sin klass, fått några stödfrågor som ska vara med. Sen ska jag köra till granngården o köpa bl.a höstgödsel till trädgården. Hoppas de ska hjälpa min trädgård att fixa en tuff  vinter.

Ikväll skall mannen min sätta upp ett gäng gardinstänger som skall vara förvaringen av alla mina rullar med presentpapper;-) kommer nog bild sen när de e klart!


På tal om bild så fick jag mail idag att barnens vinterkläder nu är packade o skickas i från lagret i em.

Valde gneis i år igen o hoppas de håller måttet till 100% i år o inte bara 85 som i fjol;-)

Barnen  fick själva välja vilka kläder de önskade o valet förr på samma typ av jacka,  SPEED o vinterbyxorna GIZMO bara färgerna som skiljer sig åt o så valde sonen även ett par handskar!

Bilderna är lånade från gneis hemsida där ni oxå kan beställa deras kläder! http://gneis.se/hem.html

       


För er som blir sugna, kika in hos Gneis nu inom de närmsta, de har köp tidigt rabatt med minst 20%! De där % rabatterna sitter ju adlrig fel;-)

Av med-moteds - 26 augusti 2012 18:12

Ja trots att vi inte kl 9 på morgonen vågade tro att kalashelgen skulle bli av så fick vi till de!
Tur att vi fick tag på vc o att läkaren som ringde upp förstod/trodde på mig o skrev ut medikament över telefon!

Medikamentet hjälpte o en timme innan gästerna behövde lämna hemmet fick de klartecken att köra o vi fick lägga på ett rejält kol.... Ja vi blev sena så klart o köttet som skulle grillas ville inte bli klart o som topp på de hela så började de regna.....


Jaja Dottern fick sitt 6årskalas med släkten (de flesta) o kusinen va här för sörsta gången!

Finfina presnter förärades hon med bla ny cykel, en monark  av mormor o morfar.


     



O sen fick hon skrivbordsstol, Torbjörn av farmor o hennes man http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40217899/#/50217907



Många böcker både för egan lässtunder, lässtunder längre fram o högläsning från min farmor o så fick hon en slant av både sin o min farmor så hon kan spara till en ny kamera då den gamla e trasig:-(


Morbror mm familj förärarde henne pennor o ett silverhalsband med hjärtberlock


Farbror m familj kom med ett spel o en barbiebok.



PÅ söndagen var det dags för barnkalas, de blev 4 barn här pga ett avhopp. I presenterna kom det läppglans, suddigum o klistermärke från grabbarna på gatan o från tjejkompisen hennes första dagbok med lås:-o nycklen är redan gömd, men mamman råkade visst behålla en;-);-) När de e 6 år får mamman ha koll på hemlisarna, eller???

o så kom de tre nya trosor, alltid bra :-)

Kalaset bjöd på tacos, fri lek, dansstopp, helahavet stormar innan det blev glass o chokladpudding till fikan o därefter skattjakt med godis skatter:-) Barnen skickade upp några ballonger till de som sitter på molnen;-)


Ner på sonens hemmamatch efter kalaset o sen drog mannen o hjälpte en vi känner m hennes lägenhet inför visning. SEN va vi helt slut!! ingen bra variant för mig att köra kalasande så här, men nu e de över;-)

Av med-moteds - 26 augusti 2012 18:12
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av med-moteds - 24 augusti 2012 07:20
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av med-moteds - 24 augusti 2012 07:05

Första sjukdagen för dottern i skolan. Jätte trött o klaga på lite magknip. Knipet va nog en fis eller så för de släppte snabbt. Hon vila i soffan på fm.

När jag skulle skjutsa grabben t skolan dog bilen precis som den gjorde för mannen i tisdagskväll. Jag ringde pappa som prata m verkstan som skulle köra ner om de behövdes. Men så va de ju de att vi misstänkte batteriet o tänk om vi missat en Lampa på, hade ju varit förargligt.... Så pappa körde ner o när han skulle mäta batteriet såg han felet.... De hade inte fäst minuspolen. Klantar! Kunde gått illa!!


På kvällen storhandlade jag inför kalas. Jisses va de e dyrt att ha kalas...
Sen hände de jag beskriver detaljerat om i ett låst inlägg. De va återigen dags att plocka fram kramplösande diszepam. Jävla toapapper på skolan säger jag bara:-(

Av med-moteds - 23 augusti 2012 17:21
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av med-moteds - 23 augusti 2012 12:12

Efter läkarbesöket gick mannen tillbaka en stund till jobb o jag gick i affärer i väntan på en gemensam lunch med mannen! Jag hann oxå ,med att  köpa present till dottern från sonen, FIMO lera o så hittade jag en klänning till mig själv att bära på kalaset o nya blomster till krukan utanför ytterdörren

  Bild lånad från www.kappahl.com



    Bild lånad från PanduroHobby:  http://www.pandurohobby.se/search?q=fimo


På eftermiddagen scrappade jag o sonen lite till o ja nu är europaresan färdigscrappad, men sommaren e ju inte slut där= dvs vi har så där en 6-7 bilder till i vart album. Men det får scrappas vid annat tillfälle, för snart e de dags med kalas för dottern o därmed fick allt pyssel plockas undan.

Vi röjjde hemmet o barnen dammade på sina rum, o medan grabben va på fotbolssträning åkte vi andra ut till stallet.

Dottern körde premiär på flera grejjer där ute. Hon Gick in med honom i bara grimma från hage till stall, o sen borstade hon honom själv o visade pappan sin hur man gör på riktigt;-) o sen kratsade hon hovarna själv. Men den stora premiären hade vi när hon tränat på att sadla o blev uppslängd barbacka o så sa jag att nu får du rida själv! Så jo då vår vanliga lilla runda ner "till de gula huset"  fixade hon själv. En runda va hon på väg av när han ville äta o då kom tårarna men sen peppade mamam tillbaka modet o han fick rejäla skänklar i sidorna o bestämd tjej som fick iväg honom! Bra jobbat dottern min!!! STOLT MAMMA, ridskolan kommer gå toppen, de känner jag nu!


Jag fick jätte ont i ben/fötter/knä på kvällen o även lite huvud o nackvärk (hade de redan på morgonen o fick ta ipren för huvudet när jag va i stan efter läkarbesöket) Men nu had ejag gått för mycket så ipren för fötterna på kvällen o högläge för benen i sängen innan jag somnade.

Av med-moteds - 23 augusti 2012 11:33

Innan jag ska till läkare o så så brukar jag under en tid skriva ner frågor som jag skall ställa, om jag inte skrivit ner så glömmer jag fråga. Tex missade jag skriva ner de om mina lungor o spirometrin= jag glömde fråga.....


Men följande frågor ställde jag o fick förljande svar på


Min svullnad har den med EDS att göra - Troligtvis bara värmen som spökar, kör högläge etc för o lindra


Ska alla som har EDS göra ul på hjärtat?- Nej de som har kärltypen ska absolut göra men inte i övrigt. Mna kan se att vissa med eds har problem med klaffarna o de syns inte på kg bara ukg dvs ultraljud av hjärtat. Ta tag i om man får promlem m hjärtat.

De extra slag som jag känner ibland är vanligt hos EDSáre o man spånar på om det rä så att nervtrådarna som går utanpå nackkotorna påverkar nervsignalerna till hjärtrytmen o då misstänker man att pga den instabilitet som många edsáre har i just nacken kan påverka 3e nackkotan där nervtrådarna ligger o därmed påverka hjärtrytmen.


Vad säger du om Genacol - ingen aning om vad det rä så han gick ut o googlade o läste på hemsidan. Kostaterade att ja de skriver att de blri aminosyror men annt som är flummigt.

Man kan inte bli hjälpt av att tillsätta kollagen eftersom det rä genen som gör kollagenet med hjälp av aminosyror som är defekt. Dvs även om man fyller på med collagen så bildar genen en felaktig collagentråd till bindväv.


Magnesium o D vitamin, ska man ta prover på nivån? hjälper de? _ Man kan ta prov till magnesium men de kan ligga normalt o man blir ändå hjälpt av magnesium o tvärtom. Men väl värt att testa. Många med värk har blivit hjälpta. Likaså om man har brist på D vitamin är det itne fel att öka på med tillskott på vinterhalvåret (jag har värde precis på gränsen prov)


Har alla med EDS större blödningsrisk? - Ja iprincip kan man säga att det har man, en lite större risk. detta pga att de små kapilärerna har väldigt dålig struktur o lättare brister (ex blåmärken) vilket kan påverka vid skada, op osv.


Ska EDSáre gå tätare på kontroller hos tandläkaren -JA o numera har landstinget bestämt att eds patienter inte skall få högkostnadsskyddet för tandvård:-(


Vad för typ av smärta räknas EDS till, idiopatisk ellercentral neuropatisk?- Idiopatisk


Har du klassat min EDS- Nej eftersom det är ganska rörigt o vi har konstaterat att du inte har kärltypen så spelar de inte jättestor roll. Men det är ju en blandning klassisk/ överrörlig. För precis som du själv säger så stämmer vissa bitar ur bägge medan andra inte stämmer alls. Klassningarna som finns nu är inte speciellt bra.

(kommenterar tillbaka att det ju skall vara ny kongress i Belgien nu snart där man tror att nya klassningar kommer att presnteras)


Snmärtstillande - När jag har väldigt ont i huvudet men ipren inte orkar ta det o relpax inte hjälper, vad kan jag ta då??- relpax är en triptan o när man tar triptan så höjs smärtnivån efter nån timme eller så. Inte bara migränsmärtan ökas utan alla värk o den sitter i i nåt dygn (däför jag haft mer ont dagen efter migränanfall)

Migrän smärtan påverkas av triptanet o sjunker men inte resten av smärtan i kroppen.

När man har ett långvarigt smärttillstånd så påverkas kroppen o blir mer lättretad för smärta o de blir extra jobbigt med migrän,medicinen. Då brukar man bli hjälpt av antiinflamatoriska tabletter under ett par veckor -ett par månader. prolemet för dig är då din mage som itne fixar sådana tabletter. Kör vi med omeprazol e de inte alltid tillräckligt. En ny medicin vid namn XXXX har kommit men utan förmån men det rä en naproxen o sen en nexium utanpå. först utsöndras nexium o skyddar magen o sen utsöndras naproxen. 1tablett 2g/dygn för att bli av med den extra smärta som triggar igång spänningar o smärta i nacken som hjälper till att få migrän.


Ja för visst är det så att om det inte är migrän så hjälper inte relpax- nej precis så är det.



Ja de var väl svaren i de stora hela o sen blev jag sjukskriven på halvtid i några månader till att börja med. Pga av min värk o mycket huvudvärk. Så nu ska jag föra dagbok på huvudvärken:-(

Mannen min var med mig o tyckte precis som mig att det är en jättebra läkare trots att det är väldigt kompelxt o rörigt alltihopa.

Som vanligt kommer det nya frågor på vägen hem därifrån som får tas nästa besök om 3 månader...;-)



Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards