med-motEDS

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2012

Helgen som gått

Av med-moteds - 9 oktober 2012 11:01

Mannen min va ju hemma med feber o-to-fr eller ja febern höll i sig till torsdagen men en feberfridag när man jobbar m kroppen är att föredra!


lördagen tandborstskrubbade jag husvagnens lister utvändigt så långt jag nådde o sen tvättade mannen av hela husvagnen, den ser nästan utsom ny:-)

Jag plockade in en korg med gröna äpplen, jisses m äpple vi har i år, tyvärr har många buna fläckar, e maskätna eller allmänt skadade:-( får bli att skala, skiva o frysa in till kommande pajjer o så i vinter:)

Dotterns kusiner va sjuka så vi tog stalltjänst, dottern red o fick bla en ofrivillig galopp när mannen min skulle springa med henne för lite trav;-)

Ja sen hamna vi väl i soffa typ, ja har ju haft ont mer eller mindre nu i 2 veckor så inte mycket jag orkar egentligen:-(

Men jag fick härligt glädje! De kom blombud! De var min svägerska m familj som tackade för att vi ställer upp m stalltjänst när de behöver hjälp! Jag gör ju de så gärna o vill egentligen göra de som förr en gång i veckan men jag fixar inte de längre:-( men när jag kan o de behöver hjälp gör jag de mer än gärna:-)

 


Söndagen packade vi fikakorgen med kanelbullar, festis, varmchoklad, kaffe o korv o så mötte vi upp min bror m familj i en skog o plåtade ungarna när de lekte:-) Jätte myisgt!   



På vägen hem satte regnet igång men gav sig snabbt igen. Vi har haft lite avloppsproblem så mannen körde ner högryckstvättens rensrör o spolade igenom o efter att barnen spelat boll o tösen fått en bolll i magen o tappat luften så begav vi oss ut för stalltjänst!

Blev bara stö o mys o se hem för o fixa mat, trodde jag.... klockan va väl 18 när vi kom hem o efter 00 släckte vi lampan.... tur vi valt enkel kvällsmat m ägg o falukorvsmackor för de visade sig va en rejäl propp m trologtvis fett 2.5m innan stammen. Vet ärligt inte hur många lite kokande vatten, dl diskmedel o antal maskindisktabletter som slank ner i avloppet o jo lite bättre blev de men jag fick fortsätta på måndag fm......


Måndagen var jag väldigt trött o hade kraftig smärta o stickningar främst från högersidan av ryggslutet o ner genom skinkan ner i benen. Jätte störande! eftersom jag då haft problem m magen från vimovon vill jag undvika smärtisar så långt de går o käkar sedan nån dag omeprazol enbart. Men inför kvällen fick jag kapitulera o ta en tablett de va f.-möte i sonens klass o de ville jag inte missa! Blev ett bra möte värt att va med på!

Under em ringde jag min farmor o hon frågade en massa om Ehler danlos o ja jag vill inte ljuga men jag mådde oxå kass sen efter när jag hade gjort henne ledsen o förtvivlad. Jag vet att ja inte skall bära andras känslor o oro men jag får på nåt vis dåligt samvete över va jag ställer till med. E nog tur de e kuratorn imorgon igen. Gårdagen var tuff överlag, ser en massa som rasar i vårt liv nu, de e många saker som går sönder o jag orkar liksom inte mer än de vanliga just nu känns de som. Hoppas att barnen klarar sig friska ett tag för jag orkar liksom inte med de oxå nu.

Mailade oxå till min specialistläkares sköterska angående hur jag skall göra med vimovo o han hade nåt förslag om extra omeprazol men efter lite mailande fram o tillbaka så valde hon att han skall ringa up mig nästa vecka, låter som en god idé!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards