med-motEDS

Direktlänk till inlägg 24 januari 2013

Cancer - helvetets sjukdom

Av med-moteds - 24 januari 2013 09:54

Helvetets sjukdom, den där cancer. Den kommer, hugger tag i vem som helst o käkar skrämmer o förstör för sååå många. Inte bara den som har monstret inneboendes utan för familj, vänner, arbetskollegor grannar osv.


För drygt 6år sen fick vi veta att vår älskade glada pigga spralliga sociala granne hade cellförändring, en kraftig så man skulle göra konicering. Fine med det.

Läskigt så klart men konicering o kontroller o sen skulle livet leka som vanligt. Livet blev aldrig vanligt för henne o henens familj.

Koniceringen gick inte då det visade sig va en stor tumör:-(

Man opereade, hon fick cellgifter. Andra delar i kroppen gick sönder av strålningen.

Delar byttes ut, mediciner svaldes ner. Tårar fälldes o livet planerades om.

Vi var MÅNGA som stod vid sidan o försökte stötta o förstå.

2Tonåringar med en allvarligt sjuk mamma, ett dagisbarn som inte förstod mer än att mamma va sjuk o inte orka leka o va glad som förut.

Så såg allt ut som att de löste sig mot det positiva, proverna var bra! Ett LITET Tag

Glömmer ALDRIG den dagen då hon berättade lutad mot deras husvagn att dommen falit, max 2 år kvar-skiten var tillbaka. PANIK!! Dagisbarn skulle snart bli skolebarn, vad skulle ske.

Inte fick de hemska hända inte skulle de hjälpa allt de hon planerade inför en DÖD, en DÖD skulle INTE komma nu, många år kvar o leva.

De åren blev 7månader:-(

7månader då hon levde fullt ut de första o raserade totalt de sista.

Glömmer aldrig bilarna på gatan den där natten när mannen väckte mig o sa nåt har hänt, glömmer aldrig rädslan o paniken som sköljde över mig.

Glömmer aldrig de samtal jag fick av henens man- de e över kan du informera i skolan.

Samtalet m minstingens fröknar,

mötet med DÖDEN, en död människa för första gången. Vackert men fruktansvärt på samma gång!

Begravning, sorg, katastrof. Usch vilken jobbig tid.


Så hör man om en gammal vän fårn förr, vars barn 2½år gammalt plötsligt kämpar för sitt liv- CANCER!! Denna gången vann den skiten inte iallafall, Barnet är nu en pigg 4åring, men rädslan för återfall kommer för alltid att prägla den familjen o dess närhet!

Denna vän berättar så att hon på sjukhuset stött på ännu en gammal vän från gymnasiet, Återigen pga CANCER:-(

En kvinna med en 1 åring o en alldeles för tidigt förlöst bebis pga hennes cancer, en cancer som tog hennes liv o kvar står min gamla vän från förr med 2 små barn en ENORM sorg o utan sin fru. Livet är hårt!!


Alldeles för många med cancer har man sedan stött på/ hört om jävlar va de sprider sig:-((

MEN att de nu skulle drabba en nära veän, en fantastisk man mitt i livet, NEJ de e helt jävla sjukt! Älskade vänner som drabbats hårt i livet o nu får detta jävla hemska besked.

MALIGNT MELANOM; vill spy bara jag hör ordet.

2 veckor i ovetskap har gått igår opererades han o hur de blev behandlade på ett av landets större sjukhus, ja de e skrämmande! Förstår om personalen e stressade, underbemannade, inte kan ha anhöriga där pga smitta osv,.

Men för guds skull, ni har med en sjuk människa att göra, i detta fallet en cancersjuk människa, snälla öppna munnen o förklara läget.

Kunskap äger!

Får man bara veta VARFÖR anhöriga bara lämnas kvar i ett dagrum ja då e de troligtvis lite lättare att acceptera de än att bara bli kvarlämnad o sen för den delen bli utskälld när man kollar till den man älskar som får ligga där helt ensam m rädsla hunger o ovetskap utan att nån tittar till en o säger att operationen blivit försenad. Nej fy sjutton säger jag bara!!

Till detta kommer  smärta o 3 veckor i total ovetskap om fanskapet har spridit sig! USCH va jag lider med dem o önskar man fanns nära med varma kramar, tyvärr är vårt land långt o avstånden stora, framförallt för folk m smärta!


Som jag satt o oroade mig o tänkte på dem här, kan bara föreställa mig en pyttedel av de som utspelade sig inom dem, chatten gick varm med den härliga frun hela dagen igår, för att försöka på nåt vis stötta peppa o framförallt slå ihjäl tid så oron inte steg totalt över huvudet. Är det så de ska va. Nej fy.

Denna gången ska minsann inte fanskapet helvetes jävla skitsjukdommen få förstöra mer än de redan gjort!

I sommar ska vi campa i hop o då ska älskade vännen va FRISK; de finns bara INGET ANNAT!!


Älsakde sonen fråga igår om vi nu inte kunde träffa X & Y m lilla z  efter som X va sjuk, jodå sa jag han ska va frisk i sommar o så lätt kommer de inte undan o oss för den.

MEN HAN FIXAR DE; som sagt det finns INGET annat än att den e borta, han fixar detta!! Ska peppa o stötta allt va vi kan härifrån o hoppas att de som bor närmre gör va de kan mer fysiskt än va vi kan!


Jag gillar inte sjukhus sen många år, hör troligtvis ihop med min op som 18 åring o kräket som kom där, min kräkfobi osv, men inte blir rädslan mindre för att hamna på sjukhus nu efter detta!


o tyvärr är ju risken stor att jag en vacker eller för den delen ful dag hamnar just på sjukhus pga smärtor eller nåt som behöver korrigeras i min sargade EDS kropp. Fy f-n säger jag!!



Svensk sjukvård som man hört skall ha sån kvalité o klass, ja vet i sjutton jag längre. Nu när man e inne i sjuksvängen lite mer har man ju sett en del brister o ännu mer HÖRT om andra som drabbats helknasit!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards