med-motEDS

Alla inlägg den 15 februari 2013

Av med-moteds - 15 februari 2013 13:33

 Idag firade vi alladag!

Ja jag o mannen är väl inte så noga med det nu för tiden. Första åren firade vi m presenter god mat o så. Men ja så kommer barnen o fokus (o pengar) läggs på annat!Nu är det ju dock så att vi har framförallt en son som älskar sånt här;-)   


Så jo då, visst blev de firat!


Jag o sonen började dock dagen på folktandvården för rutin kontroll av hans tänder. Lite bättre borst o hoppas att framtänderna uppe rätar upp sig. Nu är där ett glapp på ca 4mm.

*Jag tänker INTE ha tandställning iallafall sa sonen* hahha

Han som haft sånna problem med röntgen fixade detta galant. Duktig tandkläkare som vi var hos för första gången. ung trevlig kille.

Tillbaka om ett tag för en rundgående röntgen för att se om alla tandanlag finns på plats.


Sen kunde inte sonen återgå till skolan på knappa timmen då de hade idrott. Så vi gick till lekan o köpte fotbollskort= belöning för tandis;-) vidare till lindex o köpte byxor till grabben, premiär i strl 152 i byxor:-O

Lillasyster fick ju oxå ha nåt så första klädshoppingen på storflick blev de med en "magtröjja" m mimmi o ett långt linne att ha under.   


    


Sonen sprang före mig till blomsteraffären med de 120kr han fått av mig, för se de e viktigt att få köpa presenter! I fjol handla han för en egen hundring, men i år har han ju inte hunnit spara ihop så mycket efter surfplattan så jag bidrog lite;-)

Vidare till skolan o lämna sonen.


Hem o vilade lite, för nu känns de som att min förkylning e på väg att bryta ut, killar i bihålorna, o värker i öronen o halsen. Hjälpte donnan att baka lite fika


Hämtade hem sonen o åkte hem.

Fick ta en ipren o lägga mig o vila(sova) nån timme o kort efter jag vaknat hör jag en J*la smäll i en dörr o en dotter som galer.

Jag va så hängig i kroppen att mannen tog hand om henne.

O hon sluta liksom inte gråta trots kylklamp osv så då gick jag upp.

Fick känslan där en stund att de va hjärnskakning, för just de, de va skallen (bak) som åkt före in i en dörr..... Hon hade rusktigt ont o en stor bula o när jag fråga om hon va yr/illamående va hon inte de först men plötsligt kändes de konstigt i halsen o hon störtgrät, rädd för att kräkas:-(

va inne ett tag på att åka till akuten, men jag var själv så krasslig oxå... Men ja de lugna sig o hon åt ordentligt o efter ett samtal med morfar va hon som vanligt.

Ja hon klaga på smärta när hon skulle ligga ner i soffan så alvedon o sen somna hon gott. Natten va som vanligt, en av ggr hon vakna klaga hon på att de gjorde ont så mannen somna lite hos henne:-)

Idag har hon ont när hon stöter vid, eller året drar osv, men bra mycke bättre o hon e på gott humör så här första dagen på sportlovet!

 Ja vabbar man inte för sjuka barn vabbar man för skadade barn;-)


Så här vackra blommor kom sonen med

Till lillasyster 


 

Med  detta fina kort i!                Till mannen o mig



Innan donnan somnade i soffan fixade hon iordning fika till oss!  formade kärleksmums:-) De serverades på fat,  fint upplagda med lock över så att de blev en riktig överraskning! Fint dukat på bordet var det oxå!


     Jättemysigt alla hjärtans firande fick vi alltså trots sjukdom o skador!

Av med-moteds - 15 februari 2013 13:22

På tisdagen när jag hämtade barnen klagade dottern direkt på ont i foten, armen o ett finger...

Klagade en del över foten på em o ville ha den lindad. Kikade på den o jo lite blå såg den ut. Lindade o fråga om vi skulle hoppa över ridningen, på de viset får jag klart för mig hur illa de är;-)

o jo d va nog ganska illa för hon va tveksam till ridningen:-O

Vi åkte iallafall iväg o sa att hon fick brytaom de blev för jobbigt. Efter ca 30 min ridning börja hon knorra lite, hon var då kall om fötterna oxå. Trots "endast" 4 minus så var de så kallt, isch, rått o kallt e inte nåt kul.

Hon red klart lektionen iallafall. premiär på den lille svarte ponnyn J o de gick toppen!

Vi kände på oss att de va nåt annat än bara att hon sprungit snabbt o vridit till foten o efter mycket frågor kom de fram att de oxå lekt att de skadat foten vilket gjorde att de gått på sidan av foten o de räckte för en blödning i hennes fot...

Så här såg föten ut på onsdagen, syns inte riktigt bar på bilden, men där va blått längs med sen stor del av höger yttersida.

 


Jag hade skallevärk hela dagen, vaknar ofta med det nu, skitirriterande. pallra mig iväg till gymmet ändå o körde på de mesta. Fråga sjg om hru jag ska göra  m nacken, hon visa lite stretchövningar o att jag skulle ha värme, e ju typ de jag kört, men får köra mer m stretchingen. Kankse ringer osteopaten o ser om han kan hjälpa mig utan att manipulera.


Onsdagen fick bli en hemma dag för dottern o vila foten.

Min huvudvärk va lite bättre, vaknade inte med den!


På kvällen va grabbarna på fotboll o vi töser mös här hemma som resten av dagen!




Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards