med-motEDS

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2014

Inga eller flera planerade måsten

Av med-moteds - 28 augusti 2014 14:00

whar länge haft något inbokat var dag. Idag hade jag inte det. Skönt! ja inte för att ja inget gjorde men jag vilade mig rejält o tog igen mig. 

Fick hem mannen o hans kollega till lunchen, bjöd på skreamackor o äpplakaka. Våra röda äpplen är visst mogna nu.

Fönsterputsare skulle komma på torsdagen så jag ville tvätta av blecken o plåtarna runt om. Påbörjade det hela o hade väl tagit en 4-5 fönster när jag kände att NEJ stopp detta gör för ont i mina axlar. De där med att arbeta med armarna över axelhöjd det funkar verkligen inte längre. Gick in o pausade, hade de varit för några månader sen så hade ja tvingat kroppen o köra vidare! 

Hamnade i soffan o där kände jag att orken va totalt slut. Somnade till en timme där i soffan o hade lite bättre energi när jag vaknade. Fortsatte på de andra fönstrena. Skönt o ha de förberett.

STOLT över mig själv att jag kommit till detta steget. Kan det vara så som min teori tänker att jag nu med mediciner ligger på en bättre grundsmärtnivå o på så vis orkar göra lite varje dag mot innan att jag hade en bättre dag in i mellan o då körde på med allt det jag "sparat" o ville få gjort. Då körde jag ju på tills jag rasade istället.


Åkte o handlade till kalaset. Blir visst en del trots att man ska hålla det väldigt enkelt. Så skönt med självscanning, jag har svårt o böjja mig ner i korgen o resa mig böjja mig lägga på bandet osv o sen ska de ner i kassar o sen upp ur dem igen där hemma. Nej tacka vet ja självscanning där de packas direkt i kasse. Tillräckligt jobbigt att lyfta ur kassarna ur vagnen o in i bilen o vidare in i huset. Tur mannen min är med när jag handlar större mängder, som idag!


Hjälpte mannen med presenten en stund i garaget.

Känns så underbart att faktiskt orka o fixa att vaar delaktig i hemmet litegrann.

Men så blev jag lite ledsen för mannen är bjuden på fest på torsdagen o jag har kört på med min röjarskiva men nu börjar kroppen ta stryk ffa axlar/skuldror o de behöver jag ju till tårtfixet på fr/lö så jag blev lite stressad av att allt ska bli klart inför städningen på fredag o sen inför kalaset. Kände att han ofta får komma ut bland folk o va social o ja mest sitter här hemma med barnen. 

Ja missunnar verkligen inte honom att gå ut, men ja blev förvånad att han valde tacka ja denna gånegn då det var dagen före födelsedag. Men ja han va väl sugen.

Ena stunden känns det som att jag har allt under kontroll o i nästa känns det inte så.

Gick in o la mig vid 23tiden o kände att tårarna tryckte bak ögonlocken.


Vaknade imorse av mannen som kom o klappade på mig. Pratade lite om kvällen o kände hur ledsen jag blev. Sa till honom att han fick välja själv. 

(slutade senare med sms om att han blir hemma m bästa familjen)

Fixade iordning dottern o kläderna hon skulle ah till skolfoto idag. Fotografering först 12.20 jättesmidigt med en "skitgris" som gärna torkar de mesta på sina kläder... *not* Fick bli klädbyte på rasten i skolan.  In case of liksom...

Plockade undan blommorna i fönstrena o tog gardinerna till sidan o så kom fönsterputsaren! Så underbart o få rena fina fönster utan att få svinont o va missnöjd över resultatet! 

Själv kunde jag sitta med datorn, vila mig, snacka skit m fönsterputsaren, sortera papper... Ja vad ja ville under tiden! Nu är fönstrena så rena o fina o innan han kom hann jag torka av karmarna, längesen de va så rena!

Har ställt tillbaka blommorna o känner mig så nöjd o tillfreds inombords! Nu ska här bara fixas det sista så städerskan kan komma till ordentligt imorgon när hon kommer så vi får riktigt rent o fräscht!

Gladiolusen jag köpte hos min vän fick sällskap av lite murgröna o blev en läcker bukett.

 


PÅ väg till skolan stannade jag till o shoppade en kjol på lindex. Ska på fest om några veckor o tänkte att den kankse kan bli bra. Har dock inte testat den ännu;-)


Denna köpte jag, men när jag nu skulle ta fram bilden hit så hittade jag denna:


   

Den var ju oxå jätte fin.... Hmmm får väl bli o prova helt enkelt...

Har denna Kavajen ( den är alltså mörkblå med guldknappar) som jag tänkt o ha till iallafall

     

 

Vilken kjol tycker ni spontant blir bäst då? Nån som har nåt tips om överdel att ha till?


Hmm guldknappar på kavajen kankse inte blir så snyggt m de gråa föresten!.... o ja just de planen var mina bruna stövlar till... gahh säg nu att den blåa sitter snyggt då, annars får jag börja om igen...

25års fest med en massa släkt är det som står på agendan

 

 

Ikväll ska vi på ridning m donnan:-) Får väl så snällt slå in lite presenter oxå;-)

 

Fick äntligen tummarna ur o ringde till ica o bad om en ny kod till mitt ica kort. Fick de kortet nån gång i våras, är osäker på om jag fick nån kod eller om jag gått o förlagt den genast hahha. Men att det ska behöva ta sån tid för mig att komma till skott o göra ett snabbt o enkelt samtal o be om ny kod... gahh kan bli så trött på den delen som sjukdomen drar med sig. Att skjuta upp saker, man orkar helt enkelt inte så små små saker blir som berg att kliva över. Men nästa vecka kan jag alltså självscanna med mitt eget kort igen;-) skönt!

 

NU: VILA inför stallet. Passa på o bläddra igenom en massa gamla veckotidningar o riva ut intressanta sidor o kasta resterande! 

Ha en trevlig kväll kära bloggläsare!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards