med-motEDS

Alla inlägg den 6 augusti 2014

Av med-moteds - 6 augusti 2014 11:15

Stod o gallrade äpplen i våra äppleträd. Såg en geting o tänkte: bara ja inte blir stucken.... Men fortsatte gallra på o plötsligt sticker något till på sidan av vänster pekfingertopp. AJ, inte egn geting väl. Nä då känns de mer tänkte jag o fortsatte, men så började de göra mer ont, tittade efter o där satt nåt skit på fingret som jag tog bort. Fortsatte lite till men nä de gjorde mer o mer ont o då började jag allt bli lite skrajsen. Jag är ju tydligen getingallergiker.


Blev stucken när jag gick på gymnasiet, kan ja ha varit 17 år kanske ( så de e ju nåra år sen) läraren ville jag skulle till skolsyrran men ja tyckte de va lugnt. Iallafall en stund tills ja kände hur handen svullnade o ja började må lite skumt. Fick en tablett o lägga på av skolsyrran o sen va skoldagen slut så ja åkte bussen hem. Ringen ja hade på ett finger satt hårt när ja  lyckades lirka av den. Gick upp o berättade för min stressade pappa som sa de va lugnt, gick o la mig o sov o när jag dan efter i annat ärende kom till vc reagerade läkaren direkt o skrev ut betapred till mig.


Så ja ja bestämde mig för o ta betapred nu. Bara det att ja visste inte hur de reagera m mina andra mediciner så jag skulle ringa läkemedelsverket, emn i stressen ja nu byggt upp rngde jag apoteket... Hon kopplade vidare till läkemedelsverket o jo jag kunde ta de ihop. Svalde min grogg o ringde mannen som inte svarade. Blev lite orolig, inte kunde jag gå in till grannarna o be de titta till mig för ett stackars getingstick liksom... Bestämde mig för o sätta mig på altanen, skulle ja känna mer konstigt skulle de nog hört om jag ropat, de va ju varmt o grannarna hade öppna dörrar. Bor dessutom granne med en sjuksköterska;-)

Men det var lugnt. Fingret blev rött på toppen o lite svullet. Hela fingret var liksom spänt o jag kände mig trött en stund. Men sen var det lugnt. Inget kände jag av betapreden heller. O dagen efter kändes det knappt även om jag tog där sticket kom. O inget såg man av stickstället så ja tror inte den kan ha stuckit ordentligt. Skönt nog.

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards