med-motEDS

Direktlänk till inlägg 30 april 2016

sista dagarna av april 2016

Av med-moteds - 30 april 2016 17:30

Tiden springer iväg o nu är vi inne på sista dagarna i 4e månaden av 2016.


På söndagen den 24 körde maken sonen till närliggande stad för STU träning. Alltså en extra fotbollsträning med riktiga fotbollstränare. 

Vi andra gjorde oss iordning här hemma o bakade rabarberkaka. När mannen kom åter så fixade vi klart husvagnen.


Körde via STU o plockade upp sonen o sen vidare till mina föräldrar. Mannen körde sin sista gång med den husvagnen o de blev samtidigt vår första i snöoväder. För vi möttes av snö halvvägs. Var som o köra in i en vägg av snö o på vägen va de gott om modd. Fick köra lugnt o försiktigt.

Graderna sjönk snabbt från 7 till 1+


Uppe hos mina päron så fikade vi på mina raberberpajer, ungarna lekte o fick kläder av mormor o morfar o sen fick vi kvällsmat där. 

Meningen var att mannen min skulle gjort ett tak till deras robot, men de va kallt som sjutton så vi lämna bara alla grejerna till de. 

Lämnade gjorde vi även med vagnen. Sista gången barnen o maken ser henne i. Iallafall i våra ägor.

Kommer kännas konstigt när ja ska lämna henne....



Måndagen 25e, äntligen lön för maken. E en massa utgifter så här på vårkanten med nya skor o ytterkläder frö ungarna o samtidigt kräver trädgården sitt...

När dottern kom hem kom hon gråtandes - o blödandes såg jag. Hon hade cyklat o trillat o sen haltat sig hem stackaren. Fick tvätta rent så gott ja kunde o satte på blöta bommullspaddar för o lösa upp mer smuts. Stackaren hade så ont att hon fick alvedon. Skämde bort henne i soffan m glass, saft o frallor.

Ringde hem mannen lite tidigare för o hjälpa mig o rengöra såren. Ja har sååå svårt för sånt.


2år sen mannen min las in på sjukan.


Tisdag 26 april skulle donnans klass på en stadstur där de skulle promenera i ett par timmar, de va ju bara o låta henne va hemma. Inte kunde hon gå runt med sina skrapade o blåslagna knän inte.


Mannen hade så lite o göra på jobb att han kom hem tidigare. Hade turen att han kom till sonens trumtid, för ja ja hade ont i kroppen o va trött. Kunde ligga kvar på soffan hela dagen i princip. Donnan o ja kollade film o tv om vartannat o så surfa vi lite;-)


Onsdag morgon följde jag med donnan på ett besök hos nya skolsyster för o kolla hennes ev skolios. Inget i sittande men 3*höger i stående. Tyder än en gång på att det är benlängdsskillnaden som spökar.

Lämnade i skolan o sen fick ja migrän.

Va matt som sjutton o sov en del på em.

Min tanke var att barnen o jag på em skulle kört till ett köpcenter för o köpa foppaskor o stövlar till dem. Men nä de gick inte. Hade tagit både oxascand o relpax.  När jag hade sovit o ätit korvstroganoff kände jag mig bättre så vi susade dit då. Tänkte mig en mysig fika oxå, men de hanns inte med. Tog längre tid än planerat o hitta skor. 

Så fikan fick vi ta här hemma o då fick vi till o med sällskap av pappan i huset som hade varit ute med jobbet ett par timmar.


Torsdag med städning på schemat. Här e ju en massa extra grejer då vi tömt husvagnen, men hon får städa bäst de går. Jag hann inte plocka undan färdigt till hon kom då jag på väg till skolan för o lämna donnan såg att en vän, oxå med EDS hade ramlat. Så ja skjutsa henne hem o satt hos henen ett tag för o se att allt va ok m henne. Men va gör de om hundra år att ja inte var klar. Vänner är viktigare!


På em slappa ja i soffan en stund innan ridningen. Denna gången fick vi sällis av pappan på ridningen då sonen kände sig snuvig o fick hoppa över fotbollsträningen. Passade bra då att pappan var tidig hem från skolan. Hon red den store favoriten idag o de gick toppen trots ont i både knän o händer.


Fredag 29e o dags för nytt migränanfall. Jäklar med anfall jag haft i april. Undra om de är väderförändringarna som spökar med mig eller vad det är. Måtte de iallafall varit en tillfällighet i april!

Ja någon gång under dagen svalde jag iallafall en relpax.

Hade sällskap hemma idag då sonen är snuvig/hostig. Vet inte om de är förkylning eller allergi. Men nån mer allergitablett frå han inte på ett tag. Han fick igår men sen kalgade han på enorm trötthet på em/kväll.

Kom på att de var likadant när han fick allergitablett för några mån sen. Då vart vi nästan oroliga för honom o hans mående, han var så låg o så trött. Men kanske är det så att han reagerar tokigt på allergitabletterna.?


Valborgsmässoafton brukar vi ju fira i husvagnen. Dock inte i år;-)

Blev ännu en helg hemma med trädgårdsfix.

Mannen har fräst ur fogarna på grillens utsida o de har fogats om, de har satts tak på grillen o fixats smått o gott med den på sista tiden. Själv har ja fixat i trädgårdsland, fixat robotens slinga osv..

Men just idag när jag höll på med slingan blev jag så där fruktansvärt matt o hjärtat höll på o skena i min kropp o ja kände maig svimfärdig. De innebär att ja inte gjort mycket alls idag.

Tanken var att ta oss ne rpå ett bål, men vi började äta strax innan de skulle tändas, så vi skippade helt enkelt det i år. Tur barnen är stora o inte bryr sig så mycket längre.

Mannen min höll på där ute tills de blev mörkt o han inget såg längreo jag gjorde honom sällskap den mesta tiden.


ja så var april månad slut:-o


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards