med-motEDS

Alla inlägg den 21 april 2016

B12

Av med-moteds - 21 april 2016 08:57

I februari sökte jag läkare o nämnde bla trötthet, hjrätklappning, diffus yrsel o småillamående o håravfall.

Hon testade då mig för ett flertal saker bla B12 brist. Vilket det visade sig att jag hade.


Idag ringde FH om besked från senaste provet, taget för ca 1½v sedan.

Har visst hänt en del.

Jag har sen i februari ätit 2*2 tabletter med Behephan, ja ja skulle efter 1 månad börjat med en om dagen, dock missade jag detta o käkade 2*2 i 1½månad drygt. Frågan är om det är den höga mängden som hjälpt eller om jag nu kommer klara mig på 1 om dagen...

Hur som helst så har mitt värde på nåt ämne som man testar indirekt om man har B12 brist, nåt Hanocystin eller liknande iallafall ändrats från 71 i februari till 21 i april.

Värdet skall vara under 15 så hon ansåg att jag hade en ganska kraftig brist i februari. Tydligen släpar värdet efter en del så hon tror att ja ska kunna komma ner i normala värden nu med 1 tablett om dagen. Nytt prov skall tas i Augusti för koll om nivån ligger bra. Hoppas verkligen att de räcker med 1 om dagen så ja inte börjar må dåligt igen. 

Om värdet ligger bra i augusti kommer man sedan att ta ett värde en gång/ år men hon trodde ja skulle käka B12 livet ut. Låter ju ganska logiskt.


Tog även upp med FH om min smärta i sista kotan vid knipövningar. Hon tror att de är nån form av överansträngning av ligament o liknande i de området av knipövningarna. Försökte förklara att ja gör inte i närheten av mängden knipövningar jag blivit tillsagd o göra. De gör ju ont av att göra bara en likson. Men ja skulle inte göra de om de gjorde ont.... Nä tror ja ska fråga min naprapat om de faktiskt. O vet inte hon blir de en tur till osteopaten som förhoppningsvis kan upptäcka om kotan vridit sig eller så.


Klumpkänsla/kramp i vänstersidan av halsen ibland vid svälj/ vridning av huvudet typ trodde hon va magkatarren/magsyran som va boven till.


O de var ok med oxascand i snitt 1-2 ggr7 v o då den dos ja tar nu trots hon ordinerat halva dosen innan.


Torsdagen fortsatte med ett migränanfall. Mensen kom på morgonen så kanske en bov i dramat. La mig iallafall på em o vilade innan det var dags för ridning.

Idag stod hoppning på schemat o donnan red sin store favorit o hoppade riktigt fint idag! Hon visade att hon vill o kan rida idag!

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards