med-motEDS

Alla inlägg under mars 2013

Av med-moteds - 21 mars 2013 13:23

Natten till igår onsdag vaknade jag av den smärta som byggdes upp på tisdagen. Hur jag än låg så funka de bara en stund. Låg vaken nån timme efter Ipren innan jag somna. När jag vakna kändes de inte som att jag var SÅ trött! MEN när jag kom upp kände jag hur trött jag var. Tog en lugn dag m lite vila o va rädd om min kropp som faktiskt smärta en del fortfarande.
Idag vakna jag trött o de har eskalerat. E så trött att jag nästan mår illa. Nu lunch o hoppas de hjälper!

Av med-moteds - 19 mars 2013 08:33

De blåser full storm här, eller nja fullstorm - pyttelite kanske eftersom smhi plockat bort klass2varningen o gett oss en klass 1 varning istället....

Skulle kommit snö inatt men än har inget kommit. Ca -4* ute o så denna storm som gör de ännu kallare. Är antagligen därför de stormar även inne- i min kropp alltså.

Vakna trött som sjutton idag, längesen nu o så gör de ont o framförallt fotleder, knän & ben men även rygg bäcken o handleder säger sitt.

Jag har träning nu om en timme egentligen, vet i sjutton om jag ska pallra mig iväg, men ska nog försöka. Kroppen mår bra av lite rörelse men får nog ta de lugnt.

E de kylan som gör detta tro eller är jag bara allmänt sämre? Återstår o se, men en sak e säker o de e att jag vill ha VÅR, vårvärme, lättare kläder, mer utetid. Frisk luft o MINDRE baciller!!




Edit: jag pallra mig iväg till träningen, de e ju skönt trots allt;-)

Cyklade 8:30 o de kändes toppen, förutom lite ont som ett streck ovankant knäet. men när jag gick av cyklen så hade jag de där benen som är som spagetti som inte lyder mig o som sätter foten i marken även om jag tänker att jag skall lyfta den. frågade sjg om varför men hon tror oxå de  trötthet/smärta som gör att musklerna inte orkar. armdrag o biceps o bendrag gick bra. tog de lite försiktigt på bollen, funderar på om de e där jag spänner magmusklerna så jag får ont högt uppe i ett band under brösten efter(oftast på kväleln o nån dag efter) jag tränat?? tar ju gärna emot bättre magmuskler men de känns som ett konstigt ställe likosm o ha ont. Känns egentligen mer i revben/bröstkorg än magmuskler men va vet jag, anatomi e inte min starka sida även om jag pga eds.en fått lära mig mer;-)

Cyklade sen 5 min till nivå 7. hoppas orka ta mig iväg nästa vecka innan op...

Av med-moteds - 18 mars 2013 16:30

17 mars va de besök hos skolsyster med vikt längd, syn o hörselkoll. Ok stämpel i rumpan!


15mars


16mars Åkte familjen skridskor, ajg fick snällt klara mig utan skridskor, o gud va de suger:-( jag älskar att skrinna fram m skridskor ju:-( man ja jag vågar helt enkelt inte nu!

På sen em fick donnan en lite lös mage. Mne normalt därefter. Kom fam till att de nog berodde på läsk i fredags kväll o sen typ½liter äpplejuice till frukost.... Ungarnas magar e ju helknäppa o känsliga.


17 mars, firade plastsvärfar som fyllde år. Massa folk där men de gick förvånandsvärt bra. jag blev ju trött i slutet så klart. efteråt körde vi till campingen o kolla upp en bra plats o försäsonga på. Vår tanke e nu början april till mitten maj. De e då den mest intensiva fotbollsperioden är;-)

På kvällen kom de en runda creapy mage till för tösen men hon e precis som vanligt i övrigt så inegn magsjuka. Även om de fanns barn i klassen som hade de förra veckan.


O ja på tal om magsjuka så har nu de andra syskonet magsjuka o den som va sjuk förra v va då i skolan. Blir så galen på alla som inte kan hålla smittosamma barn hemma!!

De är ständigt ca 4-5 barn av 25 borta i donnans klass. Så många e de sällan sjuka i sonens klass. Men de går runt runt i dottern klass känns de som o ja jag tycker att personlaen borde agera lite o säga ifrån!!

Idag var 4 borta: en e bortrest, en va sjuk hela förra v med m feber(flunsa?) o en blev sjuk i mitten av veckan o e fortsatt sjuk nu o så då broren av tvillingparet m magsjuka.

Det är INGEN skolplikt i förskoleklass så varför håller man inte båda hemma o minskar risken att dra runt de igen??

Vi har verkligen inte tid/lust m sjuka nu m tanke på min op på tisdag.... Barnen ska till mina föräldrar på må em, o jag har inte lust o lämna upp dem där m de riskerar bli sjuka.... o jag vill inte ligga o va magsjuk/ ha flunsa när jag e nyopad....

Nä fortsätter de så här så får hon va hemma ledig to-fr även om de e synd att hon drabbas för att andra inte kan hålla sjuak ungar hemma!


ja där blev även en måndagsrapport delvis;-)


Fortsättning måndag 18 mars, barnen leker just nu med varsen kompis här hemma, hur lugnt o fint som helst. Fina kompisar har dem! men en hemsk sak som jag fick höra via dottern som hennes vän berättat i skolan o som jag fick förankrat av hennea mamma nu var att de här i stan finns en man som polisen inte får tag i som tydligen går på barn främst i sonens ålder.....mmm känns så där. Mamman där släpper nu inte sina barn själva till lekan tex o nä de kommer jag inte heller göra nu ett tag:-( fyyyy


De blåser storm här o tydligen är de lugnet före den riktiga stormen som även ska dra med sig snö, så mycket som 20-30cm samtidigt som de ska storma:-o hmmm undra om mannen kommer till jobb imorgon....


Mijn varmbänk verkar inte vilja ta fart o bränna ordentligt. Vet inte om de bara beror på utelylan eller att jag inte lagt på jord?? Läste nånstans att jorden skulle på först när värmen va hög i gödseln... ja ja vi får se, ajg har försökt vattna m varmvatten för o få igång de för de läste jag oxå om o så har jag förutom mattan häftat fast dubbel marktäckväv för o isolera mer. Ska nog försöka lura ut mannen i stormen ikväll o hälla på jorden för o se om de kan hjälpa.. Vi köpte jord i förra veckan men den var genomfrusen så den har fått tina några dagar i garaget.


Här inne växer de däremot så de knakar i miniväxthusen, i odlingsklockorna lyser dock de gröna med sin frånvaro än så länge  

Till detta miniväxthus fick en del plantor flytta i förra veckan då de vuxit för mycket i roottrainern

Av med-moteds - 18 mars 2013 15:26



TROTS att jag satte påminnelse i mobilen så GLÖMDE jag att gratta bloggen i torsdags!

Tänk 1helt år sen som jag drog igång bloggandet! Trodde väl inte då att jag skulle komma gång så som jag gjort, även om jag än idag inte är någon storbloggare....

Så ett försenat Hurra hurra hurra hurra för bloggen!!  

Av med-moteds - 18 mars 2013 14:59
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av med-moteds - 13 mars 2013 18:15

Inte tränat på 2 veckor o egentligen va de kanske inte toppen idag m tanke på min antibiotika för bihålorna, men nacken behövde en runda.

När jag kom fram till träningen blev jag lite illamående o lite ont i vänstersidan högt upp i magen. Tog losec o gick in, men de va jobbigt o cykla, fick nöjja mig på 3 min,,,,

Körde sen lite lätt på bendrag, bollen, armdrag. Men skippade Armhävningarna.


Sen hem o vilade lite men trots de så blev de en kväll m smärta o illamående osv.

Illamåendet beror till stor del på slarv m maten o lite losec/omeprazol sista veckan i kombo  antibiotika. När vi skulle åka till ridningen blev jag rädd, fick ont i   trakten o ut i vänster arm..... kändes sådär kan jag säga. Mne samtidigt vet jag att jag ibland får ont i trakten ibland o att de beror på sura uppstötningat/halsbränna-

Men med mat i magen o 30mg omeprazol så kom jag på banan med allt utom huvudet o den fruktansvärda smärtan i händer/handled/underarmar.

Hade tagit ipren o alvedon under dagen o besöket i stallet gick ok ( dottern red kapirilli för första gång, nåt jag inte visste va de var;-) o så fick jag se henne rida med spö!) sen eskalerade min handsmärta, fick lägga händerna på kudde o värmekudde i nacken.

Somnade visst i soffan strax efter 21. Vaknade till svalde relpax, värmde kudden o la mig i sängen sen minns jag inget förrän 06:05;-) o då hade mannen ändå varit uppe m barnen flera rundor. men migränen va oxå borta o nästan all smärta i händer/handled/armar oxå:-) bara den där trötthet/stelheten som satt i efter relpax.


Onsdagen började med lite fix via datorn o sen har husvagnen fått komma hem oxå idag! hade tur med snön som jag klarade precis. jisses alltså jag vill ha vår nu, INTE mer snö!!


Flera sjuka i dotterns klass nu. Nån magsjuka o nån feber o nåra jag inte vet varför/vad som fattas. Sååå trist. nej friskhet vill vi ha nu nu nu!!

Av med-moteds - 13 mars 2013 15:59

hade en tid hos öronnäsahals doktorn LEA. Att jag fått remiss dit från vc doktorn breodde på min klumpkänsla i halsen. Den som jag misstänkt berott på uppstötningar som fräter, vilket inte vc läkaren AC höll med om.

Kom dit o de var en skojfrisk farbror som var väldigt lätt att prata med!

Fick berätta varför jag var där o sa att jag på nyårsafton fått en klumpkänsla i halsen, halsont, tagit omeprazol osv. Att de sen helt plötsligt kändes som att jag svalde ner nåt som lossna från vänstersidan av halsen o att de sen varit mycket bättre men att de försämras när jag drar ner på losec/omeprazol.

han höll på min linje;-)

Tyckte jag skulle testa gaviscone o jag kontra med att de e spyäckligt;-)

o så tyckte han att sängänden skulle höjjas, jamen då får min man oxå ligga högt sa jag: ja men som man gör man allt för sin hustru sa han o vi skratta gott!

En härlig läkare som jag inte skulle ha nåt emot att ta mina barn till!

O faktiskt idag hade jag nytta av min EDS, inget ont som inte för nåt gott med sig;-) Jag kunde gapa så stort att han undersökte superlätt, aldrig sett nån som gapar så sa han;-)

O då kika han upp i näsan o ner i halsen med spegel o så en grej där han höll i tungan o tog spegel långt ner i halsen o kollade, först då klöktes jag till.

Glad jag slapp den där lilla kameran på "slang" som kunde föras ner i svaljet genom näsan.


På kvällen körde vi o koppla på vår fina husvagn o körde ner till verkstan med den:-)

Av med-moteds - 11 mars 2013 10:34

Fredagen gick i läkarbesök o kalasfixande tecken när jag inte vilade.


Lördagen var tidig uppstigning o frukostkalas för vår 10åring!

Vart tog dessa 10 år vägen? på em/kvällen va jag rejält nostalgisk o plocka fram förlossningsjournal, även om jag minns de mesta så var där nåt aha tillfälle.

10åringen somnade typ en minut innan klockan slog 10år, som vi skratta men en heldags kalasande o mys tog ut sin rätt;-)


Under kalaset hade jag rejält ont, va säkert brödknådandets fel ( bakade misslyckat bröd på fredagen)

samt migränmedicinen som trissa igång de hela. Droppen blev när jag lyckades tappa en tallrik så illa att två till gick i kras. usch så ledsen o tom jag kände mig. kämpa imot tårarna rejält... o sen fick ortoserna komma på o va på resten av dagen.



Söndagen åkte vi för o hämta hem husvagnen, men de storma så ute att vi besluta oss för att avvakta så vi vände bara rätt henne.

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards