med-motEDS

Alla inlägg under mars 2013

Av med-moteds - 11 mars 2013 09:46
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av med-moteds - 8 mars 2013 13:26

Hade tid bokad hos osteopaten idag för o försöka få bukt på nacke, käke o bäcken ( bla)

Ringde honom igår då jag va sjuk o kolla läget. Nej kom du om du känner dig ok i kroppen blev svaret så ska jag hjälpa dig o öppna upp till öron i bihålor oxå:-)


Så in i bilen o min timme dit o fick först behandling av bäckenet. plötsligt kände jag att de gjorde ont i vänstra sidan o efter en stund kände jag hur den vandrade till höger sida o sen vidare ner i benet för att sen försvinna.

Så tydligt har jag inte kännt de förr...


Fortsatte upp i huvudet o gjorde en del grejjer som han inte tidigare gjort, jag har ju inte bett om hjälp m käken förr. o numera manipulerar han ju inte alls i min nacke utan mobiliserar o nåt annat.

Likaså där kunde jag känna att de plötsligt gjorde ont i v öra, sen gick de till höger käke o höger öra.... skumt.

När han höll högt upp om huvudet o liksom höll mellanrum mellan kotorna eller hur jag nu ska försöka beskriva känslan kände jag hur de först gjorde ont, sen blev varmt o jag kände hur blodflödet ökade o de tom snurra till i huvudet o sen lättade de. Hoppas de betyder att de verkligen tagit rejält denna gången.


Åkte vidare o stannade till i stor blomstermarknad o småshoppade. Måste ju stanna en bit på vägen då jag blir väldigt trött. Stannar alltid o köper fika men när jag gjorde de så blev jag illamående, tog losec o vänta lite m fikan. Måste varit blodtrycket som spela mig ett spratt.


Vidare till besök med specialist.

Vi hade möte om ett intyg till fk som jag bett om. Men passade givetvis på o ställa några frågor under vår timme.

Rent generellt så sitter mina problem i nacken o nerverna i nackkota som spökar...

Ska komplettera med frågorna när jag har pappret framför mig. ÅB i juni för o se över sjukskrivningen.

Såg positivt på att jag sökt arbetsträning o arbetsträning krävs för att kunna bedömma arbetsförmågan innan sjukersättning söks vilket de troligtvis kommer ske sen, ingen varken jag läkare eller af tror på heltid mer för mig.

De e en bit fårn bra parkering till läkaren så jag tog en krycka som stöd, snubblar ju så lätt på kullerstenar o så som inte är jämna o när jag precis varit hos osteopat e jag ju lite extra vinglig. givetvis reagerade läkaren på den förändringen, aldrig haft krycka hos honom förr.


Hem o vila, blir trött av sånna här dagar!!

Av med-moteds - 8 mars 2013 13:24

Förkylningsstuga i denna familjen. jag o barnen låg hemma o kurerade oss. Jag o donnan m feber o förkylning osv, sonen m astman som dummar sig

Av med-moteds - 8 mars 2013 09:29

Ja jag fick ju tid hos dr E på vc o de måste satsat på charmkurs till henne;-) Hon var helt annorlunda idag. eller ja lite speciell, men hon lyssna bättre idag.

Hon undersökte hals öron o bihålor. Ja jag behandlar detta som bihåleinflammation sa hon o så e de trångt i vänter hörselgång som att käkbenet ligger o trycker där o så blir de lätt när de e trångt passage.

9dagar med doxyferm o nasonex!

 



Innan jag var på vc hade jag ju varit på specvård i annan stad för att få bedömt min knuta jag har på benet.

Jag sökte till min ord vc läkare dr F i maj o sen till dr M i oktober för den o båda dem misstänkte ja nåt konstigt namn men nåt som är som en rest fårn tex myggbett eller så. Jag blev erbjuden att ta bort den för kosmetiska själ av dr F, men avböjde då jag befarar minst lika fult ärr...

Hudläkare O sa först oxå att han trodde det men så klämde o kände han lite o tyckte den skulle bort. Den var lite för ljus/gul vid klämmande för att vara säker på att det var de han trodde o därmed ofarlig.

                                                  

          Knutan

De kanske beror på att du har annorlunda hud pga eds sa han men ville ta bort för o va säker o få den skickat på undersökning.

Innan han hade sagt detta hade han oxå erbjudit att ta bort ur kosmetiska själ men jag sa att ajg og inte ville pga ärren o min eds. Han sa han opat några med EDS men att de brukade läka bra....


Fick gå ut till sköterskan o boka tid, fick tid redan om några veckor:-O

Då sa hon att de använder tandläkarbedövning... ok sa jag de rann igenom mig sist men då vill jag iallafall ha stesolid innan. Fick prata m doktorn igen o ännu en doktor stod där o hörde... Ingen av dem trodde mig först att bedövning rinner igenom o att jag fått 20mg stesolid då jag opat tänderna. Men ja efter att jag stått på mig sa min läkare, ja man lär sig nåt nytt var dag! så jag fick 20 mg stesolid.



EDIT; pratade med min eds läkare o fråga om de där m bedövning osv vid op.

Dubbla stygn, tejp + stygnen dubbelt så lång tid som vanligt. Ingen självupplösande tråd för den lossnar innan de läkt. O så tyckte han de va bättre o knocka mig lite med dormicum istället för lokalbedövning då de kommer gå åt mycket lokalbedövning annars.... problemet då är att då akn de int egöra de på den kliniken o de blir lååång väntan på sjukhusets tid skulle jag tro. Får fundera lite på hur jag känner.

Tänker lite i de banorna att de har setsolid på plats så blir de jobbigt får de ge mig mer helt enkelt....

Av med-moteds - 5 mars 2013 13:21

Hjälp så fort det har gått!

E de tecken på att man börjar bli gammal??

Tyckte nyss de var nyår, men redan har 2 månader bara susat förbi.


1 mars inföll sig en fredag! Jag sydde lite på min juteväv till trädgården, pyssla runt lite här hemma o så men inget större. Skissade på rabattritning till nya rabatten i trädgården. De underlättar ju då mannan få göra grovjobbet o så e de bra o veta vad man behöver köpa!

Hörnrabatten  



2Mars har jag ju redan skrivit om då hälsan inte va toppen:-(


3 mars va tempen fortfarande förhöjd men jag mådde helt ok i övrigt, ja dvs halsen, öra o bihålor visa att de fanns men inte nåt värre liksom. ( tog en ipren o mådde toppen)

Vädret var helt underbart vi hade runt 8* o strålande solsken så vi åkte o hämtade gödsel hos en kompis som sen mannen körde ner i våra varmbänkar. Vi va dock lite dåliga på mängderna så de blev att fylla några säckar oxå som brorsan ska ha. Vilade mycket ute i solen på terassen o grillade korv till lunch.

Säckväven kom delvis på plats o sen in igen till kvällen.

Kvällsmat blev familjernas olika favoriter! Jag åt min spenatstuvning, stekt falukorv o potatis samt ett kokt ägg:-) De andra åt pappa M´s färsbiffar m potatis o brunsås.


Måndag morgon 4mars vaknar sonen upp o hostar nåt grymt. har nog missat lite astmaspray förra veckan o nu kör vi på rejält. Dottern vaknar stopp i näsan o jag tar beslutet att de får va hemma o vila sig så de inte bryter ut nån sjuka.

Beslutet är dock så dags... dottern känns varm efter en stund o tempar feber:-( Vi myer i soffan m bokläsning, tv kik o surfplatta ett par timmar o jag har oxå feber igen:-O yrselkänslan återkom oxå lite.

Vi blev i soffan de mesta o spelade lite spel o så.

Bestämde mig för att ringa vc på tisdagen om febern e kvar. Ipren plockar ju bara ner de nån 10dels grad liksom. Hade som mest 38.3*



5mars e de tisdag o jag vaknar med 38* o ringer vc som ger en tid kl 14. tyvärr till den läkaren som vi var hos med dottern då hon hade öroninflammation mm i dec. Vi gilla ju inte henne, men ja hade de inte varit för att sonen ska ha kalas i helgen hade jag avböjt o återkommit imorgon istället....

Nu får jag väl stå på mig helt enkelt. Hjärtklappning o helt slut av att duscha o klä mig:-(  



Av med-moteds - 2 mars 2013 18:04

O här har jag suttit sen i fm. Har åkt på feber:-(
Har i flera veckor velat fram o tillbaks om min kropp skullat bli förkyld eller ej.
En dag ont i bihålor, hals öron o så. Nästa dag finns inte de kvar, men så återkommer de... Har de brutit yt nu eller har jag feber pga att jag höll på med säckväven o sydde ihop stora sjok av de??
Kanske är det den kraftiga värk jag fick i benen igårkväll som iprenen fick hjälpa till att ta udden av som spökar?

Kanske beror den där konstiga känslan/ suget/ kurret i magen o in mellan lite illamående på att jag i några dagar varit nere på både 20 o 10 mg Losec? Yrselkänslan som kommer ibland, e de öronen som spökar?
Ja den som lever får se! Men jag vill va frisk, få må bra o kunna orka va Me min familj!!
Skulle hälsat på vänner o fått hästgödsel till drivbänken i em. Men nä så blev de inte:-( fler bröd skulle bakats o drivbänken skulle gjorts klar:-( men nä:-( istället har mannen fått bytt filter i ventilationen, satt ny gasol t köket, skottat fram drivbänken o sen spelat bandym barnen..- allt medan jag suttit här o kännt mig risig:-(/ o läst bloggar o Allers oo varandra..

Kan inte bli sjuk denna veckan, ställer till mer än vanligt denna vecka.


Satte ju oxå deg till bröd igårkväll o de hann jag baka ut ( o ta sönder maskinen, som mannen fick laga_)
Hann oxå sy fast sista hankarna på säckväven innan feberkänningen kom på allvar.
Klockan e nu 18, jag tog Alvedon med 38.1 halv 5, kroppen har bestämt sig för att bli kvar på 38 tydligen:-(

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards