med-motEDS

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2014

Handikapp parkering

Av med-moteds - 8 oktober 2014 09:34

Ja fick ju mitt P-tillstånd för någon vecka sedan.

På kommunens hemsida kan jag hitta info om hur det gäller med regler i kommunen.

I vår kommun är det fritt att parkera på handikapp platser o vi får längre tider där det är tex 10-30 minuter med p-skiva i vanliga fall. P skivan skall användas.


Men så parkerar jag ganska ofta på Q-parks parkeringar o där är det andra regler o betydligt tuffare straff om man gör fel... Så va gör ja då, jo ja kontaktar så klart Q-park för o få reda på deras regler. Men se så lätt var visst inte det.


Första samtalet gjorde jag redan innan jag fått tillståndet beviljat o då pratade jag med en kille som sa att det berodde på HUR det var skyltat, men var det inte skyltat med avgift så var det fritt. Ok fine tänkte jag.

Men så kom jag på sjukhusområdet o det är skyltat med avgift på en stolpe men inte på den som handikappskylten satt på... så ja tänkte att de va bäst o ringa nu när ja hade koll på hur skyltningen såg ut.


Samtal nr 2: efter att ha chansat på ett av deras val så svarar en kille i andra änden. Jag förklarar min fråga om avgifter/icke avgifter på deras handikapp platser varpå han direkt säger att jo de e alltid avgift. Ehh okej kontrar jag, när jag pratade med din kollega sa han att det skulle vara skyltat med avgift, annars fritt o nu undrar jag om den skylten måste sitta under handikappskylten. Ehh vänta lite svarar han o återkommer med att han tror det men vet inte o den avd som har hand om det jobbar 9-12, jag ringer så klart efter det.... bara att återkomma en annan dag...


Dagarna går eftersom jag är på rehab, under tiden chansar jag på att det är fritt. Har inte lust o betala till dem i onödan;-)


Samtal nr 3: massiv kö o ja får välja ett val som ja inte vet om det är rätt o nä så klart inte. Kopplas vidare o hamnar hos Kontrollavgiftsavdelningen. Men jo de visste tydligen deras bord.

O det var så som jag trodde. För att jag skall behöva betala avgift om jag parkerar på en handikapp plats skall det på samma stolpe som P o handikappsymbolen vara skyltat med avgift.

Handikappskyltning  

qpark


Så nu har jag iallafall bättre koll! O så upplyste hon på Qpark mig om att jag INTE får parkera på P-förbud där Qpark bevakar. Ok tackar för infon! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards