med-motEDS

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2015

Augustis första vecka i korta drag;-)

Av med-moteds - 7 augusti 2015 09:53

Lördag 1 augusti

Försökte få bukt på klorvärdet i poolen men nix de ville sig inte.

Röjde vidare här hemma. Garagets tur bl.a. 

Känns underbart o ha fått rensat så! Värmen hjälpe rmin kropp att må mycket bättre så de har gått över förväntan med kroppen. För pauser tillsammans med värmen så fixar ja en del nu. Skönt!


Nu längtar vi bara efter vår nya säng så vi kan få iordning i sovrummet o på det viset tömma ur det vi nu fått lägga in extra i klädkammaren.

Ska oxå satsa på o få upp alla foton som ja idag har beställt o lite förstoringar o så.

Liskom att få ordnat i tvättstugan. I ena garderoben där ligger grejerna bara i en hög ovanpå varandra  

Ska nog köpa en till trådback o sätta in där.


Söndag 2 augusti

Klippte gräset, förberedde husvagnen, förberedde för ljusstöpning o meckade med poolen o dess värden som är helskumma. Körde till en butik o köpte alkinathöjare då det värdet var lågt o de kan påverka ph som i sin tur påverkar klorhalten... Hoppas de blir bra nu!


Måndag 3 augusti

Tidig uppstigning för o skjutsa sonen till ett fotbollsläger.

Hem igen o förbereda för ljusstöpning o så kom bror min m sin grabb o så bröjade ungarna stöpa ljus. Lunchade, de badade i poolen o fortsatte sen stöpa ljus.

Därefter packade vi ut i husvagnen, kopplade o körde iväg till en camping i staden där sonen var på läger. Körde in vagnen o ställde upp. Grillade korv till kvällsmat. 

Fick åka till stadium o köpa nya konstgräsdojjor till sonen vars fötter växer som ogräs...

Provade även löparskor, men de hade inte hans storlek mer än i rosa o de ville han inte ha;-)      

När vi kom till campingen gick ungarna o köpte glass till oss alla.

Första gången för fasters påg o bo i husvagn, så han snurrade lite rundor innan han somnade o drömde lite på natten men annars gick de bra!




Tisdag 4 augusti

Har haft en jobbig vaken natt i natt med smärtor o migrän. Läs mer under inlägget om migrän

Skjutsade sonen till lägret o sen åkte vi till ett köpcenter där vi satte oss o tog en fm fika till barnens lycka:-) Sen shoppade vi skorna till sonen, en vattenflaska till fasters påg o provade träningskläder till dottern att önska i present.

Sen åkte vi tillbaka till campingen o käkade lite lunch på en filt i skuggan innan vi gick ner på stranden för ett dopp.

Åkte o hämtade hem sonen o sen grillade vi fläskytterfile till kvällsmat. Fick ta ett ordentligt snack m ungarna med tramserier o regler för kommande dagar hos farmor/mormor.

När ja stod o väntade på tvätten så såg ja en stackars liten pojke som verkat ha ramlat o brutit armen. Ambulansen kom o hämtade honom. Senare på kvällen när ja stod utanför vagnen kom en kvinna fram o undra om vi var svenskar o hade en mobil hon kunde få låna. Kände igen henne som mamman till den skadade pågen o fråga hur de gått. Han hade trillat ner från en klätterställning o brutit armen. Nu hade hon mobilen på laddning. Givetvis fick hon låna av oss. Stackare, de var på väg ut på semester o så händer detta när man inte är hemmavid. vet ju hur de var när sonen bröt nyckelbenet...

Hade högläsning ur arkeolog deckarna på kvällen innan läggdags. Det regnade o åskade ute så de va mysigt o lrypa in o läsa. Kidsen somnade så gott:-)


Onsdag 5 augusti


När jag vaknade gick jag ut till mamman till pågen m den brutna armen o frågade om läget. Stackars pågen hade brutit båda benen i underarmen o väntade på op. Frågade om ja kunde göra något för de, men nä hon skulle packa ihop o åka till en släkting istället. Frågade om hon fått kaffe, o nä de hade hon inte. Gick o fixade en kopp o varmt vatten i termos o en påse neskaffe till henne. Gu va tacksam hon blev för de lilla. O ja mådde bra i hjärtat av att ha kunnat hjälpa till på något vis i den jobbiga sitsen, om så bara med utlåning av telefon o lite kaffe.


Körde sonen till fotbollslägret o därefter körde vi upp till mina föräldrar. jag, dottern o fasters påg. Hade så ont i huvudet på väg upp att ja inte visste vart ja skulle ta vägen. Tur man kan vägen dit så ja inte behövde koncentrera mig för o hitta rätt.

Tog relpax när aj kom upp där o efter maten hade de lugnat sig. Stannade dock i några timmar för att ja skulle må så bra som möjligt när ja körde hem igen.

Körde till campingen där mannen o sonen väntade med nygrillade hamburgare:-)

Åkte o tittade på en robotdammsugare på kvällen.

Uppstäckte att jag fått blåsor av kinesiotejpen:-( Inte bra då ja upplever att den hjälper mig m smärtorna. Tog kortison o la lite papper mellan blåsorna o tejpen.


Torsdag 6 augusti

Chata med en som ja vet skrev om något medel man kan ta på huden innan man sätter plåster o så för o skydda. Cavilon hette den visst så ja ringde vc o bad om de. Tog 30 min sen ringde sköterskan upp o sa att läkaren skrivit ut de utan några knussel. Så skönt! Fick även tipset av eds:aren att ta olja ett tag innan man tar av tejpen.


Skjutsade sonen till lägret, stannade o fotade lite på första träningen. Ut till campingen o koppla husvagnen, körde för första gången i mitt liv ut fårn en camping helt själv! Körde ut den till IKEAs parkering o kopplade av.  

Körde o hade lunchdejt med världens snyggaste, finaste, goaste o snällaste karl- MIN man!

Körde vidare till Siba o kollade robotdammsugare o blev ännu mer förvirrad. Jag har läst bar om Hoover, Media mark sa Irobot, o nu sa siba Neato....

Ja vi får väl läsa på lite till helt enkelt.

Vidare till sonens läger o tittade lite snabbt, köpte nya strumpor o en t-shirt för 150kr. Kanon!

När han va klar så körde vi till stationen, han skulle åka tåg till mormor men vi var nästan en timme tidiga så vi satte oss på espressohouse o fikade o snackade. Hade de hur bra som helst!

Kändes konstigt o s ehonom sätta sig på tåget o åka iväg själv!

Ut på ikea o shoppade lite. Skulle ah en tavellist till sonens rum samt någon tavelram. Kom därifrån med 3 ramar, 1 list, 1 trådback till tvättstugan, en vas till tygrosorna ja köpte i ullared, en måttsats, 4 ledlampor o en bit tyg till vår "tavla" i vardagsrummet- tjihoo eller nåt.... Men de ska bli skönt o få göra klart här hemma o inte bara skjuta saker framför sig för att man inte har de rätta grejerna!


Kändes så bra att köra med husvagnen så ja bestämde mig för o köra inom ett köpcenter på hemvägen då jag behövde vacumpåsar till alla vinterkläder som med tiden förhoppningsvis skall säljas samt att ja tänkte köra inom o hämta grejerna till nya sängen. Men tji fick jag med sängsakerna då de stängde 19 o de hann jag inte med...


hem o la mig på soffan med all reklam o fotona som nu hade kommit. men sen fick jag ny energi o la in foton i ena ramen o förberedde lite för de i 2 andra.

Provarrangerade rosorna i vasen o de kommer bli toppen!


satte provisoriskt upp tygstycket på tavlan o de blev toppen! Får köpa en bredare bit nästa gång jag är på ikea!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards