med-motEDS

Alla inlägg den 9 februari 2015

Av med-moteds - 9 februari 2015 23:45

à big day! 

Ja en stor dag i makens liv men även i familjens:-)


Hade en hes tös med lite lätt halsont hemma. Blev lite temphöjd en sväng på em.

O så kom sonen hem o efter en stund klagade han på huvudvärk. 

Tycker de e jobbigt när kidsen har huvudvärk, e livrädd att de ska ärva min migrän:-o

Men efter en alvedon va de lite bättre iallafall. Sonen brukar ha huvudvärk när han har feber så han fick så klart tempas innan alvedon men ingen feber nära honom.


Ja fixa en del måsten via datorn o så spelade donnan o ja spel ett par rundor. Kul m sällskapsspel o dessutom sådana från min barndom! Fick oxå jagat fatt på mer astma medicin till dotra via barnmottagningen. O ner på apoteket o hämta ut både de o mina relpax. Herregud sån tur vi har högkostandskort i sverige. Jag har inte många tior kvar innan mitt högkostnadskort klickar in o de påbörja ja i augusti.... Det innebär att jag då betalat 2200kr för mediciner. Sura pengar men tur att de hjälper till en viss del åtminstonde!

Vill nog inte veta hur mycket pengar vår familj lägger på mediciner på ett år....


Fick plötsligt sååå ont i min rygg! Fick bli ryggläge en stund.

Tur ja snart ska till osteopaten för de e inte kul i ryggen nu. O min högeraxel som ja inte kan ta emot med eller trycka ifrån med längre utan att de krasar o har sig i den.

Hoppas osteopaten kan göra nåt åt de...



På kvällen lyssna först ja o mannen på "kropp o själ" på p1, ett program vi tipsats om ifrån barnsmärt om ACT som e de program de använder sig av där. De var ett program i blandad stil för vår del. Vi är inte fullt med på det där act tänket. Hur för man över de från oss till dottern, ja vi är som sagt inte riktigt med där. 

O acceptera eller distrahera, ja de blir till att förklara de för oss för smärtpsykologen imorgon minsann.

Av med-moteds - 9 februari 2015 11:21

Måndag 2feb

Förvirrade dagen deluxe!

Tänkte på morgonen att: i em ska vi till smärtenheten.


Ringde osteopaten o bokade tid, skönt o få de bokat!


Fick ett sms från maken som ja inte fattar om de e positivt eller negativt. Ringer honom o får höra att de e superpositivt, blir sååå lycklig! För hans skull. För min skull. För VÅR skull. För framtiden!!

Pratade med mamma o delgav henne den härliga nyheten mannen kom med o höll sen på med lite allt möjligt fix här hemma.

Pratade åter med mannen som säger då ses vi snart, varpå ja bara va??? ja vi sese ju på smärtenheten. ja jösses, de hade ja glömt igen... satte larm för o inte glömma. Satte larmet på tiden då ja ska köra. men när larmet tjuter då tror ja att ja ska duscha o hoppar i duschen. Där o då komme rja på att just de ja skulle kört bortom panduro juu innan läkarbesöket... ops ops. o tröttheten är så stor så de är obeskrivligt. Får samla ihop mina krafter o köra till sjukan.

Var grymt trött o hade svårt o fokusera in i mellan på mötet o alvedonen hade svårt o ta smärtan i ryggen helt. 

Kallt o snålblåst m snö på marken begav ja mig vidare till panduro efter mötet. Köpte fina livsmedelspennor.  BILD PENNOR

 

Tisdag 3 feb

Åkte o tränade på fm. Gick helt okej:-) Cyklingen va tung till o börja med men när ja trotsat orken så funka de o cykla i 8min men sen kom smärtan i skinkan/benet.

Dotrans klass va o sjöng för gamlingar på ett hem o sonens klass va på bia.


Onsdag 4 feb

Ja denna veckan kom de ju en del nya grejer o ta atg i i o med mannens glädjande besked i måndags. Så ja har väl pillat med de litegrann.

Men ja fick för mig o fixa tårta till mannen + att ja fråga mamsen om hon ville att ja skulle baka tårta till deras kalas o de tacka hon ja till. Så ja bakade 2 tårtbottnar med likadelar receptet. 6ägg/ tårta.

Fick även för mig att testa ett "recept" från allas med chokladskålar gjorda med hjälp av ballonger.

Gick ju sädär....

 

Börja med o blås upp balllong o olja in den


               

Temperera choklad o se till att chokladen är max 30* för o undvika chokladexplosion när ballongen smäller...          

     

Häll ut en klick choklad till varje ballong. detta blir foten på skålen



 


Doppa ballongen i chokladen  

       

Ställ den chokladdoppade ballongen på chokladklicken.


Ja de lät så lätt o ja var noga med temperaturen. Men för de första så kasade chokladen av ballongen som var inoljad... En ballong fick ja hyfsat med choklad på. Nästa försökte ja doppa ner igen o igen typ o

POFF sa de... så hade jag choklad i ansiktet, på tröjan, på bänken, på väggen : 

Mindre kul kan ja säga. Men tänkte att ja ja ja klara mig nog lindrigt undan!....

Gav mig inte riktigt där så Nästa fick ja chokladen o fastna lite mer, men så fort ja satt den på chokladklicken så bara kasade de den av o  dessutom så pös ballongen sakta men säkert ihop...  

Ja antingen har ja för dålig kvalitet på ballongerna eller så var de helt enkelt inte så enkelt som de visade på de klippet jag såg.....

Vet i sjutton om ja vågar mig på o testa igen... får nog bli utomhus iså fall..... för... när mannen kom hem fråga han vad som hänt???  ja just de, ja hade inte skrapat bort chokladen på väggen o skåpet... Men de va visst inte bara där de hamnat:-O utan även i TAKET!!! Snälla maken ställde sig på en stol o gnugga taket rent från choklad....

 

Ja o där o då i chokladkaoset glömde ja bort det där som jag hade lovat mig själv: att ja skulle vila en stund runt lunch. Vila för o orka åka med sonen 5 mil till tandis. För den tandis han fått förtroende för flyttat på sig....

Så ja helt plötsligt blev det istället bråttom bråttom o få i mig nån lunch, duscha av mig chokladen o få ner lite mellis till sonen o hämta upp honom i skolan. Snälla dottern fixade mellis t brorsan medan ja stod i duschen.

 

När ja kom till skolan kom fröken ut o berättade att sonen varit väldigt låg o påverkad, så pass att hon hade frågat om han mådde dåligt. Det hade då framkommit att de var pga tandis... Pratade även lite allmänt med fröken som nu vikarierat i några v i klassen. Det är stora kunskapsluckor i klassen, som tur är har ju sonen lätt för sig så hon var inte orolig för honom. Men hon rådde mig att gå ett steg förbi rektor i våran process med kaoset runt den klassen...

 

Besöket hos tandis gick toppen o tandis hon gjorde bara de som var  absolut nödvändigt, dvs kollade igenom tänderna o räknade de. 1 enda tand var där som inte var ute men hon såg att den va under tandköttet precis.o hon tyckte att bettet såg bra ut.SKÖNT Undra varför vi fått denna tiden egentligen, för han röntgades i augusti. Men då va de kanske bara tandsköterska/hygienist? ja ja nu e de gjort o kallas igen om 18månader.

Åkte o belönade honom i en favvoshopp efteråt!

Duktiga tösen var själv hemma under tiden!


Torsdag 5 feb

Kom ju på imorse att vi helt glömt bort o handlat mat denna veckan:-o så ja fick så vackert åka o handla lite komplettering.

Pratade med mamsen i telefon o for sen o handlade present till henne o papsen. markduk o trädgårdshandskar fick ja tag i resten får bli presentkort!

Plockade de sista så att städerskan kunde komma fram här hemma. Hon fick ta ½h längre idag, var ju 1 månad imellan sen hon var här sist o även om vi städat en del själva så var golvet katastrofalt!

Undertiden hon var här så gjorde jag marsankräm, vispade grädde o la ihop mannens tårta.

ÅTERIGEN har ja missat att VILA... innan vi ska iväg. Idag var det dotterns ridning ja borde vilat inför... Men de fick bli 5 min på soffan o sen åka dit.

Hoppning idag med gamla ridläraren o den lilla svarta. Dottern tyckte han va så pigg så hon ville inte hoppa i galopp, han fixa de dock ett par ggr så de blev riktigt språng o galopp efter;-)

Efter kvällsmaten spritsade jag tårtan till mannens jobb o gjorde en dekoration med gul sugerpaste som jag skrev på med livsmedelspennorna.

  

Ganska tråkig tårta, men den hade varit god o uppskattats iallafall o de var viktigast! Den innehöll hallonsylt, marsankräm o chokladmousse. En av hans kollegor hade fårgat om det blev en man denna gången m tanke på kvinnan på hans födelsedag;-) Får kankse bli en man med rejäl apparat nästa gång;-)


Fredag 6 feb

IDAG skulle ja minsann inte stå utan kaffe!! Gårdagen gick utan kaffe, hemska tanke...
Så plånboken var med när jag hade lämnat i skolan så körde ja o shoppa kaffe. O inne i butiken small de till i huvudet o ja insåg att migränen kom på besök.

Insåg att de nog skulle bli ett riktigt anfall så ja tog relpax tillsammans med frukosten vid strax efter 8.

Men icke att den skulle ge sig. Tog flera timmar innan den hade lindrats o värken va borta. Sen mådde ja kymigt hela dagen. Olustig i kroppen, värk, konstig känsla i magen o illamåendes från o till.

Va väl en reaktion på migränen/medicinen.


Hade teletid med barnläkaren A.  Vi gick igenom hur de går på barnsmärt o hur gastron gick osv. Så skönt o ha hennes stöd!


Kände mig fortsatt olustig o på vippen o börja gråta på kvällen, låg o ledsen, sentimental. Låg i soffan o höll på o glömma bort att ja skulle baka tårtbotten t kidsen o fixa fyllningar o lägga tårtan.

Bara så vackert dansa upp ur soffan. Elle rja dansa gjorde ja bannemig inte, emn man kan ju låtsas så blir det lite roligare!  Gjorde marsan, baka rulltårta, tinade o mosade hallon.

O sen monterades det ihop. Sonens rulltårtsbakelse med jordgubbsylt, dotterns med marsankräm o vår tårta fick ett lager med marsankräm o ett med hallonsylt o mosade hallon.

Skar ut klubbmärke o målade med livsmedelspennorna på de o dottern gjorde söta små blommor.

BILD PÅ KLUBBMÄRKE

Därefter kallade min kudde på mig  


Lördag 7 feb

Klockan ringde o vi steg upp o packade ihop oss, duschade o klädde oss o körde till mams o paps. På vägen fyllde vi på gasol så vi åter kan använda vår gasolplatta på spisen:-)
Go o långfrukost hos päronen. Dottern va lite stopp i näsan o fick nässpray. Trodde de va allergin som startat så en allergipilla oxå.


Vispade grädde o spritsade tårtan o dekorerade m riven choklad,  klubbmärke o blommor i sugerpaste.

Mumsade god stek m tillbehör o därefter kaffe o tårta innan vi vid 22tiden begav oss hemåt igen!

Min kropp är inte överens om en massa övernattningar o sova i andra sängar för tillfället så de fick bli över dagen denna gången.

Kände även att vi hade lite o fixa nu inför måndagen för mannens del.


Söndag 8 feb 

Sov lite längre o vaknade till en tös som hostade väldigt tätt.... Fick bli allergitablett o astmaspray. Hon var hes o konstig i halsen hela dagen. sen.

Till sonen ringde en tjejklassis o ville ha med honom på bia. De skulle va I & T o så killarna L o min son då. Inte de bästa klasspolarna, men samtidigt kul att de kan umsåg killar o tjejer så vi sa ja o sen gick telefonen varm här hemma med o bestämma de ena o de andra o så ändrades nåt osv osv hahha ja som vi skratta åt detta.... o man minns tillbaka:-) De kollade paddington o ja försökte inse att min son e så stor så han drar iväg själv m polarna på såna grejer nu.... ja som inte e så gammal, inte kan väl JAG ha en så stor påg???  Blev påminnd av mannen att ja va 18!!! när vi träffades, nu va ja visst gammal m mina 34;-) jaja då  

Kollad eupp en del angående fotbollsläger o cuper inför sommaren tillsammans med mannen. Vi vet ju inte alls när mannen får semester nu... o ja vi vill ju gärna kunna ta oss iväg utan att behöva bryta mitt i pga fotboll i en annan del av landet. tror de vi kom fram till kan bli bra!

Anmälde en del vab för mannen, blir ju lite nu med smärtenheten.


Medan grabbarna va på fotboll spela ja o tösen ett hästspel o sne surfa ja efter tips o priser om gotlandssemester. Får se om ekonomin tillåter de för fy sjutton va de kostar o ta sig över med husvagn på färjan. Men å andra sidan e stugor apdyrt o i husvagnen vet vi att de inte e mögel osv o att ja kan sova ordentligt! Så för oss e de prioriterat o ha med vårt andra hem!

Synd att de e så dyrt med gotland bara... De är verkligen något jag skulle vilja låta mina barn få uppleva o mannen har inte ens varit där så de känns viktigt på något sätt... 

Får helt enkelt kalkylera på de!

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards