med-motEDS

Alla inlägg den 7 januari 2014

Av med-moteds - 7 januari 2014 11:06

Fredag 3 var det planerat att jag skulle träna, men herregud vad min mage strulade:-( Hade sååå ont eller inte ont ont utan en brännande känsla redan på kvällen den 2:e. Höll på o bli knäpp. Lyckades somna o sova gott, men när jag då vaknade på fredagen o de satt i kände jag mig inte på vidare humör:-( Hade kollat upp o ja de tyder på magsår:-( Kände mig ganska deppig o framförallt rädd!

Jag gjorde gastroskopi för flera år sen o ville ha m maken o få lugnande, bägge delarna nekades jag o de sitter som en skräck i mig sen dess:-(

Men ja Dottern mådde lite illa eller rättaresagt hade hon svid när hon kissade sent på natten/tidig morgon o sen kom halsbrännan så att hon mådde illa. Hon ville inte ens försöka äta nåt först:-(  Ja orka bara inte!

Tanken var att vi skulle upp till mina föräldrar, men ja jag tvekade ärligt o till sist bestämde jag mig för o ringa vc. Som dock inte ringde upp förrän efter 14.

Hon tyckte verkligen INTE att jag skulle må så i magen trots att jag faktiskt äter 2*20 mg omeprazol redan. Men närmsta tid var på onsdag. Fick ringa om de krisa till igen. Om blod i bajs eller kräk skulle jag åka akut. ja höll på o gråta, rädd som f'n. Men jättebra sköterska som månade om mig!

Fick veta att C-vitaminer kan fräta på magen så nu e de slut på c-vitamin för o försöka stoppa förkylningen hos både mig o dottern! Kan va så att hennes ökade halsbränna beror på c-vitaminerna oxå kanske... Hoppas de så att de ger sig för henne!


Bestämde oss för o åka till mamma o pappa iallafall o packade ner mat o fika kläder osv o körde om än flera timmar försenat dit.



Vaknade upp där på lördagen o magen var lite bättre! Skönt!

Softade mest där ,va o shoppa nya riddojjor på rean till dottern. Dock tveksamt om de kommer passa men till mer än halva priset våga ja chansa kan säkert sälja vidare på blocket annars!

Inom en blomsteraffär o handla t svärmor oxå.   o la sen ihop o täckte tårtorna. Gjorde ju tårtbottnar av lika delar förra veckan. Fyllde med jordgubbsylt o marsankräm. Täckte med en chokladkräm/frosting som blev väldigt trevlig!

Skulle sen laga mat för o fira min kommande födelsedag, men ja inte mycke orka jag innan mamma fick ta över:-( Ja ömsom satt på en stol o pratade med mamma, bla om kommande möte o ömsom låg jag i soffan o vilade.

Käkade lite god mat o tårta o sen var maken klar m hjälpen t mor o far så vi körde hem.

Resan hem gick snabbt då jag chatta med en EDS syster hela vägen;-) Vi skulle egentligen ev. setts då hon bor nära min uppväxtplats, men varken hon eller jag va tillräckligt krya för ett första möte.


Hann inte somna innan klockan slog över  till födelsedag o fick födelsepuss av mannen!  Fick ont i huvudet så mannen smorde med iprensalva o sen värme jag vetekudde flera ggr under natten. Sen vakna donnan o mådde illa o ont i magen, en bajsning, rap o rennie senare va hon pigg som en lärka... Blir så ledsen att hon trots omeprazol nu inte får må 100:-( Ja till sist somnade hon o maken om i hennes säng o jag i min.

Söndag morgon vaknade jag upp till sång o fikabricka:-) Älskade familjen kom o grattade!

Softade rätt mycket, inte ens på födelsedagen kunde jag tydligen få må bra:-( Men huvudvärken höll sig chockerande nog borta!


Fixade tårta, chatta m edssyster, fixade hemma, vilade, fixade, chattade;-) o sen va de dags o göra mig klar för o ta emot svärmor m make!

Middag o tårta o sen blev de soffan, helt slut! Men så fick jag för mig att jag måste ha koll inför mötet nästa vecka så jag satte mig m gamla pärmar o antecknade:-(

Magen mådde bättre, men även om jag i flera dar hade behövt o ta smärtisar så vågar ja inte för magen...



Röd måndag morgon o magen känns bättre. Fortsatte med mina förundersökningar inför mötet;-)

Sen var de dags för föllsefika hos svärmor. Orkade eller pressa mig igenom nåra timmar sen sa kroppen stopp o vi åkte hem o la oss på soffan.

Knasiga jag fick för mig o kolla ny husvagn på nätet:-o Vi hittar ju inte ideal vagnen helt men ja där e en som känns ok, den saknar väl vissa grejjer, men de mesta kan man sätta som tillval, men inte duschväggar??. Skulle ju vilja ha den möjligheten i nästa vagn....Men de går kanske o lösa... Men jisses va pengar de skulle gå om vi byter vagn:-o

Gillar ju vår nuvarande, MEN vi skulle snart behöva större sittgrupp.... Barnen växer:-o Får nog allt åka o kika på vagn nån dag;-) Dock verkar de inte finnas nån sån vagn ute på marknaden, jag kika på både blocket o google, men nix. E ju ingen standardvagn även om den finns i Solifers sortiment...

http://www.solifer.com/utforska-solifer/husvagnar/finlandia/finlandia-600/

Men fixar jag som nu förälskat mig totalt i kabe att byta märke??? Men har kontakter som säljer solifer bla....

Ja ja jag kan ju fundera ett tag då de inte kommer bli byte nu iallafall...

O om vi nån gång har råd me de??? Kommer ju inte bli rik direkt av denna jäkla sjukdommen o dess stoppande faktorer vad gäller arbete... Men drömma får man va;-)



Ja jag fattar inte att inte tröttheten i kroppen gett upp. Har ju vilat o sovit hur mycke som helst under flera veckor nu ju. O visst vi har haft ett kalas o varit iväg ett par rundor men de e här e ju löjligt!

Kanske är det en del oro inför mötet som ställer till med en del oxå?? Försöker o tänka att jag inte kan styra så mycket utan får go with the flow liksom ,men ändå...



Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards