med-motEDS

Alla inlägg den 18 januari 2014

Av med-moteds - 18 januari 2014 17:24

SKKKRRRAAAAPP SKKKRRAAAAPPPP i lallaland o hör detta ljud, Vänder mig o somnar om igen. Vem vill upp 07:18 en lördag? o de där skrapandet va nog en inbillning, eller åtminstone ofarligt.


Nästa uppvaknande sker nångång mellan 8-halv 9 


Ska resa mig för o hämta min mobil, känner att ryggen inte är på humör idag. ska sätta mig o de skär som tusen knivar i ryggslutet o allt känns stelt. kommer upp i nån rolig position med kvävt skrik. Ett gnyend åker ut o jag tar sats- Tar sats o slänger upp ryggen oooo aaajjj- men de gick. Haltar med små försiktiga kasande steg ut till köket där mobilen sovit under natten. Dags o vakna även för den o jag går åter till min sköna säng. Slösurfar en stund.


Hör  tassande fötter från sonens rum till toa. Mannen vaknar till o mobilen förpassas i utkanten av sängen, bortkonkurerad av närheten m min man. Lägger mig på hans arm.

Inte skönt för kroppen- Men för själen!

Så ligger vi tysta i några minuter innan nästa tassande hörs. Denna gång från västra delen av huset. men vart tar hon vägen, va e de som låter? kikar ut o ser tösen stå på köksbordet:-o VAD gör du där undrar jag stilla för o inte skrämma henne! _ kollar om Fortet är kvar får jag som de självklaraste svar i världen. Denna supermysälskande tös har ingen större ro till att komma o morgonmysa, hon måste ju planera snöaktiviteterna med brorsan!


Så började vår 18 januari, en underbar lördagsmorgon i  denna familjen!

Ugnen startas o "nettobaguetter" åker in, gubben startar kaffebryggaren, jisses va gott de luktar.

1½ minibaguette med smör o ost o så min "älskade" nyponsoppa. försökte lura i gubben att nyponsoppa är godare än kaffe, han trodde mig inte:-(


En kompis till tösen ringde o de avtalade att sticka ut i snön o bygga fortet. Där ute var de i flera timmar. Undertiden softa jag. Mannen byggde på sina muskler i friskluften. Snöskottning kallas de visst;-)

Snö som faller/ fallit när det ligger runt nollan eller nån plus e visst tung...


Omelett, svärmors fast utan stuvning till lunch ihop m rostemacka. Delikatesser...


Så klädde vi oss alla för o gå ut. Körde ner till en backe som egentligen ligger på gångavstånd. men oftast för långt för mig o gå o framförallt i kylan. 

Ungarna inkl dotterns kompis som anslöt där igen hade jättekul. Den nya madrassen som liknar en ambulansmadrass;-) var väldigt poppis, de nya däcket fick dock avvakta då där fanns taggbuskar runt backen o mesta snän var bortåkt= risk för punka direkt.  

20 minuter plåga jag mig igenom i kyla som stelna till kroppen ännu mer, men så stel o kall jag var i kroppen, minst lika varm va jag i hjärtat att få höra o se hur kul ungarna hade. O roligt fick de oxå åt att dottern  i vårt microsnöbollskrig lyckades sätta en snöboll rakt i MUNNEN på mig:-o 

Sen körde jag hem o bosatte mig i soffan med en filt o datorn.    De fortsatte en stund till o promenerade sedan hem. När de kom hem gjorde mannen en ny snölykta, den tösen o grannpågen byggde innan lyckades de samtidigt rasera... Fint med snölyktor, men med nollgradigt + värmeljus i så droppa nog vatten ner o släkcte lyktan fort igen. Ja ja fin så länge de vara!

In kom dotra med ont i sin vänsterfot- IGEN. jäkla fot asså.  

Ge sjutton i o jävlas med min fina tös! Men ja jag ska ju ändå jaga tag i hennes läkare i nästa vecka så varför inte ännu en punkt o ta upp. Nu är hon lindad o sitter framför tv o myser i min tumlekudde.


Har nog glömt o berätta om min fina ängel. Har en gammal vän vars dotter fick cancer som 2 åring. Efterhand intressera o engagerade hon sig mer i barncancerföreningen södra. Hon hjälpte oxå till en hel del i projektet hjälp Ebba stoppa Cancer. Idag har flickan inga tecken på cancer, men går på ständiga kontroller. 
Barncancerfonden södra tillverkar änglar o säljer till förmån för forskning. 

När jag en dag såg en ängel med zebra mönster på en eds sida o inge visste vem som gjort den typ kom jag på en lösning! Jag kontaktade min gamla vän o fråga om hon hade zebra pärlor. Tyvärr inte - MEN hon ordnade de till mig o nu har jag en superfin ängel att hänga i halsbandet. En ängel som symboliserar EDS för mig o samtidigt gynnade jag barncancerföreningen med mitt köp. win win situation! Är det nån som är intresserad, så hojta till, tror nog hon kan fixa fler vid behov/önskemål:-)zebraängelJa asså, jag hade ju gärna sett att pengar gått till eds forskning, men hur jag än letar så hittar jag bara edsförbundets val av forskning o där kan man om jag förstår rätt inte rikta pengarna enbart för forskning utan de pengarna går även till bidrag till medlemmar som söker bidrag inför ex konferenser osv.  Eller har jag missuppfattat?

Någon som vet någon forskning eller insamling rättaresagt där pengarna går till just forskning om eds??


Till kvällsmat njöt jag av helsketk kotlettrad med potatis o brunsås. Finfördela / mosa för o va snäll mot magen. Magen ja, på tal om den har de inte brännt idag, men huggt till ett par ggr i magsäckstrakten. Misstänker dock att de e tarmarna som jobbat.

Av med-moteds - 18 januari 2014 10:45

Ja se de snöar ja se de snöar, de va väl roligt hurraaaa. För ungarna o de som inte har värk ja. Eller ja jag ska inte skylla smärtan i främst höger knä på kylan, men den gör inte de bättre. Den där kylan, att den kan påverka så mångas mående.


Kände åter av magen imorse, ja inte så illa som häromdagen, men halsa lite nyponsoppa inna ja körde taxi till skolan o pulsa ut i snön. Idoiotrycket fick jag när ja kom tillbaka o skotta där hjulen hamnar när jag kör på uppfarten. ja ja fint blev de iallafall o så slipper vi ispuckeln vi haft där tidigare pga packad snö.


In o åt frukost i datorns sällskap, ja jag slog på tv´n oxå. E´  man skadad om man hatar Nickelodeon o ändå när barnen är i skolan har på den kanalen utan att reagera:-o ja jösses alltså när ja upptäckte de.

Slog snabbt över till 4:an o där dök Moluo´s nuna upp efter en stund.

Glutta på tv´n, surfa, rosta en macka till, en hutt nyponsoppa o så for ögonen åter på tittlådan. Hmm nog för minnet inte är med mig men herrejösses drömmer jag eller uppdaterar de inte sig på tv4.

De handla om tatuering eller snarare borttagning av tatuering av laser o jag ger mig sjutton på att jag sett detta tidigare. Synsk??

Nä de dök upp en liten fin skylt i vänstra rutan: programmet är en repris. OK slapp dårhuset idag oxå! Skönt!


Kroppen skrek nej nej nej när jag bara så mycke tänkte på att de va dags för sjukgymnast idag, men hjärnan sa att jo vi måste iväg, måste ta tag i förfallet innan de går för långt.

Måste iväg för att få lite endorfiner o må gött.

Vet inte om kroppen o tvättmästaren i familjen samtalat o låtit bli o tvätta mina träningsbyxor eller om nån gömt dem.

Men nej inte skulle de heller få hindra mig! Hoppade några minuter sent i makens mjukis o placera min rumpa på bilsätet. - Mot gymmet!

Kallt, fruktansvärt iskalla vindar trots termometern visade nån +

Drog mig med armkraft upp på träningscyklen o börja sakta trampa. Sakta va ordet sa bill, sakta va ordet sa bull. Paus sa cykeldatorn... f-n pusta jag. Aj skrek knäna o sittmuskulaturen. Tårar brännandes bak ögonlocken.

Trampa intala jag mig själv. tre minuter TRE minuter pina jag mig igenom. på nivå 2, asså allvarligt nivå 2. de minns ja inte ens nör jag hade. hade ja de ens i början, jo de hade jag nog. Men nu e jag ju uppe o snurrar på 7-8 oftast o cyklar 6-10 minuter.


Röda bandet o mina armar fick mötas o sen var det bendragens tur, Våga mig inte på de i sidled. ingen boll heller.

Sjukgymnasten kom o sa till mig att de syntes att de va jobbigt o att jag skulle av försiktig. Inte konstigt att jag är svagare eftersom jag inte kunnat träna så mycket på sista tiden. Vårt mål med 2ggr/v har vi inte lyckats med många gånger, Men några:-) O dit ska vi igen nu! Tillbaka till grönt o blått gummiband, nya övningar, yes de e dit vi skall nu!

Pratade även lite om smärtrehab. Ev känner hon nån av sjg där inne. Hoppas kan man ju!

Nä upp en runda till på cyklen *höja sadel * dra sig upp * börja trampa * ställ in motstånd * fortsätt trampa

3minuter till pressa jag mig till- Envis säger de att jag är de som är runt mig. Inte som alla andra får ja oxå höra, sen om de är positivt eller negativt, de vet ja inte så noga.

Men till o med läkaren på mötet i onsdags kläckte de orden. Ja asså ja väljer o ta de som positivt.

Måste försöka skratta, se positivt så mycke man bara kan, livet blir inte roligare o bättre för att man deppar jämt.


SÅ -Nä allvarligt, ingen idé o gräma sig över detta. Jag kom iväg, jag gjorde så gott jag o kroppen kunde.

Ja får va nöjd! That´s it!


Soffan o jag igen, sökte barnläkaren, stängt idag. Hmm undra om de alltid har stängt, har lyckats komma fram en gång...


Ringde rektorn som tyligen ville att jag skulle ringa mig. Men helt ärligt om HAN vill prata med mig, vore de inte smidigare om HAN ringde MIG istället för att säga de till en personal som för fram de via min man? hmm Ja ja jag ringde honom direkt i onsdags när han hade bett om de, men han va på möte. Nytt försök idag, telesvar så nu läste jag in.  JAG är inte rädd för honom!


Hämtade hem en tös som såg heeelt förstörd ut. När de äntligen kommit snö så smälter den igen. Trodde minst de hänt något tokigt i skolan, men de e klart snön e ju stor i ett barns liv!


Käkade rester från igår. Skicka blommogram till en vän som tar polisexamen idag. Kunde ju tyvärr inte resa 60mil enkel resa för o fira honom. Hoppas blommorna värmer iallafall o visar att han e i våra tankar en dag som denna.


O vet ni till kvällsmat när resten av familjen åt tacos, då åt jag kulinariska höjder; RESTER från igår;-) hmm ganska trött på de nu o grymt sugen på tacos, kunde inte titta på familjens tuggande.

Imorgon skall jag tillaga svärmors omelett;-) omväxling förnöjjer.


Nån som läser som kan tipsa om skonkost??? 

 

Fångarna på fortet rullar på tv, jag e trött. Imorgon är det helg. Sovmorgon?? vakna utan klocka -yes!


Va rädda om er! Livet kan förändras snabbt.



Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards