med-motEDS

Alla inlägg den 13 januari 2014

Av med-moteds - 13 januari 2014 16:31

jahopp ny vecka, nya tag, nya beslut o nya dagar att ta sig igenom.


Kollade direkt mobilen imorse o tänkte på min "edssyster".


Låg o surfa lite o så o tänkte skumt att bara sonens klocka spelar o inte min. ja ja typ. kl 7 kom sonen in till mig. o då hade min klocka ännu inte spelat:-( Inte så konstigt när förvirrade jag satt den på 7:39 istället för 6:39... tur sonens klocka funka....


såg att termostaterna lös o insåg att vi hade flera minus här idag...

Fram med ungarnas termobyxor som knappt använts denna säsongen...

Lämnade i skolan, visst va de kallt, men faktum är att kylan när de är blött, kallt o blåsigt är värre!


Hem o åt en macka o tog min omeprazol. Fundera på hur ja skulle göra m min arbetsträning. Men då jag hade lite huvudvärk, lite lätt temphöjd o fortsatt trött bestämde jag mig för att bli hemma. Ja måste orka med morgondagen o övermorgon. 2 viktiga dagar dä rmycket står på spel.


Kände mig stark o fick för mig att läsa de texter som barnen skrivit om hur det är att ha en mamma med EDS...

Oj oj oj, såå stark va jag... tårarna forsade längs mina kinder. Ja fy va strongt av dem o skriva ner saker så. Ja dotterns hitta ja inte så ja läste bara sonens.  Vi pratade ju en massa kvällen innan om hur det är osv, hur de uppkommer osv. o så läser jag bla dessa orden:

 

STACKARS BARN!!! Jag måste verkligen prata mer med dem. Bara att de finns är de bästa för mig!!



Vilade mig en hel del, samlar krafter inför ti + o;-)


PÅ kvällen pratade maken o jag åter om livet med eds o en del  runt mötet på onsdag. så säger han bl.a att nackdelar e ju att vi int ekan gör allt de som andra kan o de krävs planering o så o jag blev jätteledsen, ja vet att de är så, jag vet att de accepterar o jag vet att de gör allt för mig, men de e jobbigt o höra:-(

Vänder jag på de finns de ju "fördelar" oxå, eller ja de låter ju sjukt. Men efterosm jag e sjuk o är hemma kan oxå barnen få komma hem o vila  tidigare. osv. Man måste försöka att se saker positivt även om de ibland bara suger o e skitjobbigt.



Av med-moteds - 13 januari 2014 09:38

Kramar e nice, men inte när de är för hårda;-)

Hahha när jag steg upp imorse kändes de som om någon kramat mig väldigt hårt. kroppen kändes ihoptryckt o väldigt öm o delvis smärtande. Satt i ett bra tag o trötthet på de. Ja inte många knop blev gjorda här hemma. 


Chatta mycke med en "edssyster" o nåra vänner. Blev lite orolig för "edssyster" som fick åka in m buksmärtor:-(


Lite temphöjd på kvällen oxå. Önska r nån smärtis skulle funka nu o även va snäll mot magen, men e rädd för illamående av tramadolen o de går ju inte o trappa upp med ½ eller så då de är kapslar:-(

måste kolla om de finns i tabletter....



På kvällen prata ja med barnen om de skulle vilja skriva ner hur det är att mamma har eds. O jo de kunde de göra. Jag ville att de skulle göra d eför o släppa ut sina änslor, för o ha underlag om vad de behöver o vill prata om, vad som tynger dem o även kunna ev visa för andra

Så satt jag o lyssnade på  http://www.youtube.com/watch?v=q9wamT-bLk8 o då kom tösen o undra vad de sjöng. Jag sa att de var om EDS o hon ville jag skulle översätta. så sagt o gjort barnen på var en sida om mig o så översatte jag o de frågade massor! så ett gummiband i handen o så fick ja försöka behärska mig o försöka förklara hur eds funkar i kroppen. Hon sjunger ju nåt om att kroppen faller i delar o de fattade sonen som börjat läsa engelska... så ja förklara vidare. o 6 typer o dödar o allt. ja fy, inte va de lätt men de va ett bra samtal. Sen kommer de:

Mamma vi kan inte ha eds va säger tösen. kAN INTE LJUGA!!! har ju sagt tidigare att de kan ha de så ja de e bara o va ärlig. Efter en stund kommer de: jag e oxå trött, har oxå ont, har oxå blåmärken o e oxå överrörlig..... har jag eds??
FY F:N inte vad vi vet gumman, men vi är ju hos doktor A o kollar o försöker hjälpa dig så de inte ska bli jobbigt av de du har.  Man behöver

inte bli så sjuk som mamma om man har eds, men man kan oxå bli sjukare. Ja som mormor säger sonen då, eh va ja hon har oxå de säger sonen då o har snappat att de med högsta sannolikhet kommer den vägen...Även om mormor inte har några större tydliga tecken.

Ja e oxå lite överrörlig säger han sen. jo de e du ju men de kan man va utan EDS. Men om jag har eds så har ja de redan för man föds m de konstaterar han o han har ju så rätt. 


JOBBIGT men BRA samtal. stackasr tösen bara som mest skratta när hon sa kan jag ha eds, hon av ju rädd så klart, min lilal fina!!

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards