med-motEDS

Alla inlägg under februari 2015

Av med-moteds - 13 februari 2015 22:30

Upp m älskade herr son o skjutsa till skolan. Punka på hojjen ju.

Maila tösas fröken om läxor så hon inte hamnar bak allt för mycket nu efter en veckas frånvaro.

¨Såå trött, men när ja lämnat sonen i skolan susa ja ner till posten o hämta ut ett brev med provsvar ur donnans journal o passade på o köpte goá frukostbullar.

När ja kom hem igen hade ja vaknat till liv lite mer. O inte skulle donnan få sova till 10:40 idag oxå inte... Bäst då att ja inte kröp ner igen utan ja mumsade goa bullar o njöt en kopp java vid datorn. 

Försökte återigen få fatt i ett företag som ja jagat nån dag o fortfarande utan resultat. La ett mail till de.

Ringde nytt fackförbund åt maken o fixa med de. O sen ringde ja sjukan o boka en teletid åt mannen m hans läkare då hans hjärta? har skumma saker för sig.

Kände mig som världens sekreterare åt maken;-) Men de e han så värd min fining! 


Återigen en dotter med öronont från o till.


På em skjutsa ja sonen till en polare. De spela fotboll, härjade, fick åka m pappan där t brandstationen o testa styrketräning o lattja boll där o så käka de pizza o godis. Va av med honom i typ 6h o kul hade de haft när ja hämta honom vid 21tiden. Herregud, nu börjas de....

Här hemma mös vi med dottern undertiden o käka tacos!

Av med-moteds - 12 februari 2015 23:45

Fortsatt feber på morgonen.

Lämnade pågen på skolan o körde hem o placera röven i soffan o fingrarna på tangentbordet. Fortsatt mörbultad sedan gårdagens osteopatbesök.

Dottern tog rejäl sovmorgon. 10:40 tyckte jag att det var me rän nog o väckte henne. Lite ont i örat när hon gäspade/gapade.

Tog en kort promenad o gick förbi en granne o hämtade en sak till en av mammorna på ridskolan. Ganska kallt ute. Bister luft liksom. Tog en runda i trädgården när vi kom tillbaka o nu blommar snödropparna! Önskar så att de skulle föröka sig där, men de verkar inte som att de stomrtrivs inte tyvärr:-( Gillar när snödroppar biladr ett helt hav ju!  

På em kollade hon o jag en film om en hästtjej; Klara. En fin film måste ja säga.

 

Klädde oss för o åka till stallet, hon fick den nye bruna idag o fick hämta henne i en utebox o ta in i en spilta i stallet o fixa klart henne där. Lycka. Men så tyckte både mannen o ja att hon gnällde lite mycket. Ifrågasatte om de kanske var så att hon inte orkade rida egentligen, men jo de gjorde hon... Gav henne ultimatum att sluta gnälla annars blev de inte ridning på sportlovet! Gav nog effekt för jösses som hon kämpade på lektionen. Superfina hörnpasseringar! De övade mycket på att få runda volter o böja hästen lagom mycket. Mycket arbetstrav o ingen galopp. De red på stora mittvolten, på stora Cvolten o stora A volten. Vände igenom volten, bytte om volt o så fick de lära sig nåt nytt; att rida på stora 8volter.

Som uppvärmning hade de tränat på o rida självständigt med mycket halvhalter, halter, ökningar o minskningar i både skritt o trav samt att böja hästen, göra bågar osv. Bra träning!


Blev väldigt kallt i slutet när vi fixade till ponnyn i stallet men mysigt ändå. Körde hem o så eskalerande min smärta o stelhet när vi kom hem från ridningen.


Donnan började åter o klaga på sitt öra... 


Fick en spännande kväll/natt till 13e. Donnan kom in när ja somnat o kunde inte sova. Fick lägga sig skavfötters m oss men väckte oss sen; hon kunde inte somna... Fick komma upp mellan oss men även där va de svårt o somna. Ligga på mammas arm, hålla mamma i handen, bli omhållen av mamma, vatten, upp o kissa... ja tillslut somna hon nångång mellan 01-02 typ... Mörbultad mamma ab!



Av med-moteds - 11 februari 2015 09:00

ÄNTLIGEN var det dags att besöka min osteopat. Minns inte när ja var hos honom sensat, men de e längesen. Man får inte göra sådana behandlingar under tiden man går på smärtrehab tex. O sen har ja velat känna efter om aj klarar mig utan behandling. Men nix de gör jag inte! Bara så vackert o punga ut med Xantal hundralappar för en knapp timmes bahendling. Tur ja känne rmig trygg m min osteopat o vet att han gör skillnad för min kropp!

Minns inte hur länge ja gått hos honom, men ja vet att han behandlade mig när jag väntade loppan o sjukgymnasten sa att som bäst sluta det m kryckor o som värst i sjukhussäng när hon undersökte min foglossning. O de e ju 10år sen ja väntade henne. O vid de laget hade jag gått på en del behandlingar redan, så kanske 12år?? ja ja minns inte, men många e de tusingar som hamnat i hans kassa o många e de mil ja kört för o komma till honom, många är de besök där ja får stanna på hemvägen av trötthet.

Men ja såå värt det!

O idag lämnade ja 2 sovande krassliga barn hemma själva o susade iväg. Behandlingen blev ända nereifrån skinkorna upp i skallbasen. Min nedersta bröstryggskota har ofta en tendens o luta framåt, o då behandlar han den sekundärt när han behandlar högre upp i bröstrygg/nacke. Men nu har jag ju haft problem i just bröstryggen ett tag, typ sedan smärtrehabtiden. O de visade sig inte vara så konstigt... nedersta bröstryggskotan var nu inte bara framåtlutad utan även vriden... ops ops

O ja bäckenet va som vanligt både snett, ojämt i höjd o framåtlutat...

Men efter en timmes behandling så tyckte han sig ha fått det att rätta till sig en del. Lite osäker på om de räckte i bröstryggen, emn vågade inte göra mer av risk att de blir för hämtigt att klara korrigeringen för min kropp. Den ville inte rikitgt samarbeta där o då vill han inte provocera fram de. Känns tryggt att han lyssnar på min kropp när den säger stopp!

Ofta har jag väldigt ont i ryggslutet o skinkorna när jag åker där ifrån nrä han behandlat det området, o är nacken behandlad fryser ja ofta o som ja skrev är väldigt trött. Jag vet att dte brukar bli så o att det blir värre i några dagar innan det vänder.

Men idag kände jag min lätt på nåt vis i kroppen. Hoppas de inte betyder att de inte funkat idag...


Körde en bit o stannade sen o pausade på mitt vanliga ställe o passade på o shoppa lite. Gjorde ett ärende till min mamma inför brorssonens kalas.


Kom nästan ända hem innan tröttheten tog tag i mig o smärtan började komma. La mig på soffan där hemma o där blev ja i princip resten av kvällen. Aj aj aj! O vid 5snåret när jag reste mig upp kände ja mig febrig o mycket riktigt 37.9 som steg till 38,1 på kvällen. 

Hoppas det beror på att han mörbultat mig o inte på att en förkylning är i antågande.

För vid frukosten så lät de så konstigt i mitt vä öra när jag tuggade o på väg till osteopaten fick jag riktigt rejäla hugg i vä örat, gjorde skitont o satt i kanske en halv minut innan de lika plötsligt försvann.

Donnan for ju upp ur soffan kvällen innan med plötsligt öronont o de satt i även idag. Fick ta alvedon på fm o sen innan läggdags men när den inte satt i längre så kom huggen ffa när hon gäspade. Undra va vi åkt på för bacill...

Av med-moteds - 10 februari 2015 09:30

Båda barnen hemma från skolan så klockan ringde lite senare. Satte den för o komma upp till träning. Tyvärr har donnan en periodnu då hon inte kan somna i sin säng vissa kvällar. Så hon hade legat skavfötters med oss på natten o knuffat på mig. Vet inte om de var därfr men ja hade ont o var väldigt trött i kroppen, kom typ inte ur sängen så ja maila till sjg att ja fick hoppa träningen.


Soft dag hemma fick det bli helt enkelt fram till att ja skulle möta upp mannen på barnsmärt. På vägen dit körde ja inom stan o skulel på panduro. Kom iväg lite i senatse laget men skulle lätt hinna de ja verkligen behövde. Tyvärr var handikapp platserna återigen upptagna så jag tog en vanlig o då fick ja ju knata ner till automaten. Satte i mitt visakort o köpte en biljett, gick till bilen o insåg att däcket var inte innanför vita stärcken så ja rätta till de o knata vidare till panduro. Tog de prylar ja skulel ha o gick till kassan- Inget visa kort i plånboken:-O o bara kände att ja, de sitter kvar i p-automaten... bara o betala med ett reservkort o se glad ut o sen föra över pengarna till ett annat konto.

Tänk va smidigt att man kan göra så numera via mobilen!

Annars hade ja ju där o då fått spärra mitt kort. Nu kunde ja ju med vetskapen om att om någon tagit kortet så har de ingen nytta av de utan kosing på kontot. eller äh ja va ju snäll o lämnade 88öre;-)  Knata arg på mig själv  o stressad ner mot automaten o insåg att ops mannen min ska parkera strax o behöver pengar på kortet... ringde honom o sa att han får ta annat kort o så la ja på luren o såg till min glädje något orange som lyser uppe på automaten.

Står en kvinna vid den o hon tror nog inte ja e klok när ja stormar fram o tar kortet o säger ibland ska man ha tur... Pustar ut en liten sekund o knatar till bilen. Tankarna snurrar i huvudet; Blandade känslor i hur den personen som hittat mitt kort har agerat. I mitt läge nu var de ju bra att X lagt kortet på automaten, men det kunde oxå på de viset kommit i orätta händer o använts felaktigt.

Får mig att tänka på hur jag skulle agerat om jag hittat ett kort så. O de har jag ju faktiskt gjort en gång. Men om ja inte minns fel så hade den personen ett annorlunda efternamn, vet iallafall att jag sökte på nätet efter personen, men hur det slutade minns jag inte i detalj. Nåt säger mig att perosnen dök upp under tiden... ä ja minns inte. När ja gick på smärtrehab hittade en av kursarna ett kort så, hon satte en lapp på automaten med sitt nr på. Men ingen ringde under dagen. Tror hon lämna de till polisen sen. Men de e knappt lönt. Ja tror ja om möjlighet funnits gjort som henne m lappen o behållt kortet nåt dygn o om ingen hört av sig då hade ja klippt itu kortet o slängt de.

Dessa tankar virvlar i huvudet medan jag kör vidare till barnsmärt där ja möter mannen m lika mycket andan i halsen o stormar in på ett rum. Andas! o startar mötet!

 Mötet gick bra idag, var inte lika invecklat idag så vi förstod mer;-)


På kvällen tog vi det lugnt o mannen pillad med sin nya arbetskompis-datorn.



Av med-moteds - 9 februari 2015 23:45

à big day! 

Ja en stor dag i makens liv men även i familjens:-)


Hade en hes tös med lite lätt halsont hemma. Blev lite temphöjd en sväng på em.

O så kom sonen hem o efter en stund klagade han på huvudvärk. 

Tycker de e jobbigt när kidsen har huvudvärk, e livrädd att de ska ärva min migrän:-o

Men efter en alvedon va de lite bättre iallafall. Sonen brukar ha huvudvärk när han har feber så han fick så klart tempas innan alvedon men ingen feber nära honom.


Ja fixa en del måsten via datorn o så spelade donnan o ja spel ett par rundor. Kul m sällskapsspel o dessutom sådana från min barndom! Fick oxå jagat fatt på mer astma medicin till dotra via barnmottagningen. O ner på apoteket o hämta ut både de o mina relpax. Herregud sån tur vi har högkostandskort i sverige. Jag har inte många tior kvar innan mitt högkostnadskort klickar in o de påbörja ja i augusti.... Det innebär att jag då betalat 2200kr för mediciner. Sura pengar men tur att de hjälper till en viss del åtminstonde!

Vill nog inte veta hur mycket pengar vår familj lägger på mediciner på ett år....


Fick plötsligt sååå ont i min rygg! Fick bli ryggläge en stund.

Tur ja snart ska till osteopaten för de e inte kul i ryggen nu. O min högeraxel som ja inte kan ta emot med eller trycka ifrån med längre utan att de krasar o har sig i den.

Hoppas osteopaten kan göra nåt åt de...



På kvällen lyssna först ja o mannen på "kropp o själ" på p1, ett program vi tipsats om ifrån barnsmärt om ACT som e de program de använder sig av där. De var ett program i blandad stil för vår del. Vi är inte fullt med på det där act tänket. Hur för man över de från oss till dottern, ja vi är som sagt inte riktigt med där. 

O acceptera eller distrahera, ja de blir till att förklara de för oss för smärtpsykologen imorgon minsann.

Av med-moteds - 9 februari 2015 11:21

Måndag 2feb

Förvirrade dagen deluxe!

Tänkte på morgonen att: i em ska vi till smärtenheten.


Ringde osteopaten o bokade tid, skönt o få de bokat!


Fick ett sms från maken som ja inte fattar om de e positivt eller negativt. Ringer honom o får höra att de e superpositivt, blir sååå lycklig! För hans skull. För min skull. För VÅR skull. För framtiden!!

Pratade med mamma o delgav henne den härliga nyheten mannen kom med o höll sen på med lite allt möjligt fix här hemma.

Pratade åter med mannen som säger då ses vi snart, varpå ja bara va??? ja vi sese ju på smärtenheten. ja jösses, de hade ja glömt igen... satte larm för o inte glömma. Satte larmet på tiden då ja ska köra. men när larmet tjuter då tror ja att ja ska duscha o hoppar i duschen. Där o då komme rja på att just de ja skulle kört bortom panduro juu innan läkarbesöket... ops ops. o tröttheten är så stor så de är obeskrivligt. Får samla ihop mina krafter o köra till sjukan.

Var grymt trött o hade svårt o fokusera in i mellan på mötet o alvedonen hade svårt o ta smärtan i ryggen helt. 

Kallt o snålblåst m snö på marken begav ja mig vidare till panduro efter mötet. Köpte fina livsmedelspennor.  BILD PENNOR

 

Tisdag 3 feb

Åkte o tränade på fm. Gick helt okej:-) Cyklingen va tung till o börja med men när ja trotsat orken så funka de o cykla i 8min men sen kom smärtan i skinkan/benet.

Dotrans klass va o sjöng för gamlingar på ett hem o sonens klass va på bia.


Onsdag 4 feb

Ja denna veckan kom de ju en del nya grejer o ta atg i i o med mannens glädjande besked i måndags. Så ja har väl pillat med de litegrann.

Men ja fick för mig o fixa tårta till mannen + att ja fråga mamsen om hon ville att ja skulle baka tårta till deras kalas o de tacka hon ja till. Så ja bakade 2 tårtbottnar med likadelar receptet. 6ägg/ tårta.

Fick även för mig att testa ett "recept" från allas med chokladskålar gjorda med hjälp av ballonger.

Gick ju sädär....

 

Börja med o blås upp balllong o olja in den


               

Temperera choklad o se till att chokladen är max 30* för o undvika chokladexplosion när ballongen smäller...          

     

Häll ut en klick choklad till varje ballong. detta blir foten på skålen



 


Doppa ballongen i chokladen  

       

Ställ den chokladdoppade ballongen på chokladklicken.


Ja de lät så lätt o ja var noga med temperaturen. Men för de första så kasade chokladen av ballongen som var inoljad... En ballong fick ja hyfsat med choklad på. Nästa försökte ja doppa ner igen o igen typ o

POFF sa de... så hade jag choklad i ansiktet, på tröjan, på bänken, på väggen : 

Mindre kul kan ja säga. Men tänkte att ja ja ja klara mig nog lindrigt undan!....

Gav mig inte riktigt där så Nästa fick ja chokladen o fastna lite mer, men så fort ja satt den på chokladklicken så bara kasade de den av o  dessutom så pös ballongen sakta men säkert ihop...  

Ja antingen har ja för dålig kvalitet på ballongerna eller så var de helt enkelt inte så enkelt som de visade på de klippet jag såg.....

Vet i sjutton om ja vågar mig på o testa igen... får nog bli utomhus iså fall..... för... när mannen kom hem fråga han vad som hänt???  ja just de, ja hade inte skrapat bort chokladen på väggen o skåpet... Men de va visst inte bara där de hamnat:-O utan även i TAKET!!! Snälla maken ställde sig på en stol o gnugga taket rent från choklad....

 

Ja o där o då i chokladkaoset glömde ja bort det där som jag hade lovat mig själv: att ja skulle vila en stund runt lunch. Vila för o orka åka med sonen 5 mil till tandis. För den tandis han fått förtroende för flyttat på sig....

Så ja helt plötsligt blev det istället bråttom bråttom o få i mig nån lunch, duscha av mig chokladen o få ner lite mellis till sonen o hämta upp honom i skolan. Snälla dottern fixade mellis t brorsan medan ja stod i duschen.

 

När ja kom till skolan kom fröken ut o berättade att sonen varit väldigt låg o påverkad, så pass att hon hade frågat om han mådde dåligt. Det hade då framkommit att de var pga tandis... Pratade även lite allmänt med fröken som nu vikarierat i några v i klassen. Det är stora kunskapsluckor i klassen, som tur är har ju sonen lätt för sig så hon var inte orolig för honom. Men hon rådde mig att gå ett steg förbi rektor i våran process med kaoset runt den klassen...

 

Besöket hos tandis gick toppen o tandis hon gjorde bara de som var  absolut nödvändigt, dvs kollade igenom tänderna o räknade de. 1 enda tand var där som inte var ute men hon såg att den va under tandköttet precis.o hon tyckte att bettet såg bra ut.SKÖNT Undra varför vi fått denna tiden egentligen, för han röntgades i augusti. Men då va de kanske bara tandsköterska/hygienist? ja ja nu e de gjort o kallas igen om 18månader.

Åkte o belönade honom i en favvoshopp efteråt!

Duktiga tösen var själv hemma under tiden!


Torsdag 5 feb

Kom ju på imorse att vi helt glömt bort o handlat mat denna veckan:-o så ja fick så vackert åka o handla lite komplettering.

Pratade med mamsen i telefon o for sen o handlade present till henne o papsen. markduk o trädgårdshandskar fick ja tag i resten får bli presentkort!

Plockade de sista så att städerskan kunde komma fram här hemma. Hon fick ta ½h längre idag, var ju 1 månad imellan sen hon var här sist o även om vi städat en del själva så var golvet katastrofalt!

Undertiden hon var här så gjorde jag marsankräm, vispade grädde o la ihop mannens tårta.

ÅTERIGEN har ja missat att VILA... innan vi ska iväg. Idag var det dotterns ridning ja borde vilat inför... Men de fick bli 5 min på soffan o sen åka dit.

Hoppning idag med gamla ridläraren o den lilla svarta. Dottern tyckte han va så pigg så hon ville inte hoppa i galopp, han fixa de dock ett par ggr så de blev riktigt språng o galopp efter;-)

Efter kvällsmaten spritsade jag tårtan till mannens jobb o gjorde en dekoration med gul sugerpaste som jag skrev på med livsmedelspennorna.

  

Ganska tråkig tårta, men den hade varit god o uppskattats iallafall o de var viktigast! Den innehöll hallonsylt, marsankräm o chokladmousse. En av hans kollegor hade fårgat om det blev en man denna gången m tanke på kvinnan på hans födelsedag;-) Får kankse bli en man med rejäl apparat nästa gång;-)


Fredag 6 feb

IDAG skulle ja minsann inte stå utan kaffe!! Gårdagen gick utan kaffe, hemska tanke...
Så plånboken var med när jag hade lämnat i skolan så körde ja o shoppa kaffe. O inne i butiken small de till i huvudet o ja insåg att migränen kom på besök.

Insåg att de nog skulle bli ett riktigt anfall så ja tog relpax tillsammans med frukosten vid strax efter 8.

Men icke att den skulle ge sig. Tog flera timmar innan den hade lindrats o värken va borta. Sen mådde ja kymigt hela dagen. Olustig i kroppen, värk, konstig känsla i magen o illamåendes från o till.

Va väl en reaktion på migränen/medicinen.


Hade teletid med barnläkaren A.  Vi gick igenom hur de går på barnsmärt o hur gastron gick osv. Så skönt o ha hennes stöd!


Kände mig fortsatt olustig o på vippen o börja gråta på kvällen, låg o ledsen, sentimental. Låg i soffan o höll på o glömma bort att ja skulle baka tårtbotten t kidsen o fixa fyllningar o lägga tårtan.

Bara så vackert dansa upp ur soffan. Elle rja dansa gjorde ja bannemig inte, emn man kan ju låtsas så blir det lite roligare!  Gjorde marsan, baka rulltårta, tinade o mosade hallon.

O sen monterades det ihop. Sonens rulltårtsbakelse med jordgubbsylt, dotterns med marsankräm o vår tårta fick ett lager med marsankräm o ett med hallonsylt o mosade hallon.

Skar ut klubbmärke o målade med livsmedelspennorna på de o dottern gjorde söta små blommor.

BILD PÅ KLUBBMÄRKE

Därefter kallade min kudde på mig  


Lördag 7 feb

Klockan ringde o vi steg upp o packade ihop oss, duschade o klädde oss o körde till mams o paps. På vägen fyllde vi på gasol så vi åter kan använda vår gasolplatta på spisen:-)
Go o långfrukost hos päronen. Dottern va lite stopp i näsan o fick nässpray. Trodde de va allergin som startat så en allergipilla oxå.


Vispade grädde o spritsade tårtan o dekorerade m riven choklad,  klubbmärke o blommor i sugerpaste.

Mumsade god stek m tillbehör o därefter kaffe o tårta innan vi vid 22tiden begav oss hemåt igen!

Min kropp är inte överens om en massa övernattningar o sova i andra sängar för tillfället så de fick bli över dagen denna gången.

Kände även att vi hade lite o fixa nu inför måndagen för mannens del.


Söndag 8 feb 

Sov lite längre o vaknade till en tös som hostade väldigt tätt.... Fick bli allergitablett o astmaspray. Hon var hes o konstig i halsen hela dagen. sen.

Till sonen ringde en tjejklassis o ville ha med honom på bia. De skulle va I & T o så killarna L o min son då. Inte de bästa klasspolarna, men samtidigt kul att de kan umsåg killar o tjejer så vi sa ja o sen gick telefonen varm här hemma med o bestämma de ena o de andra o så ändrades nåt osv osv hahha ja som vi skratta åt detta.... o man minns tillbaka:-) De kollade paddington o ja försökte inse att min son e så stor så han drar iväg själv m polarna på såna grejer nu.... ja som inte e så gammal, inte kan väl JAG ha en så stor påg???  Blev påminnd av mannen att ja va 18!!! när vi träffades, nu va ja visst gammal m mina 34;-) jaja då  

Kollad eupp en del angående fotbollsläger o cuper inför sommaren tillsammans med mannen. Vi vet ju inte alls när mannen får semester nu... o ja vi vill ju gärna kunna ta oss iväg utan att behöva bryta mitt i pga fotboll i en annan del av landet. tror de vi kom fram till kan bli bra!

Anmälde en del vab för mannen, blir ju lite nu med smärtenheten.


Medan grabbarna va på fotboll spela ja o tösen ett hästspel o sne surfa ja efter tips o priser om gotlandssemester. Får se om ekonomin tillåter de för fy sjutton va de kostar o ta sig över med husvagn på färjan. Men å andra sidan e stugor apdyrt o i husvagnen vet vi att de inte e mögel osv o att ja kan sova ordentligt! Så för oss e de prioriterat o ha med vårt andra hem!

Synd att de e så dyrt med gotland bara... De är verkligen något jag skulle vilja låta mina barn få uppleva o mannen har inte ens varit där så de känns viktigt på något sätt... 

Får helt enkelt kalkylera på de!

Av med-moteds - 2 februari 2015 08:30

Hipp som happ så var Januari över. Vet inte riktigt hur det gick till, men ja ska va ärlig o säga att de e riktigt skönt. För plötsligt är vi en månad närmare våren, solen, blommorna, värmen, mindre kläder.....

Hade inte sån "yrsel/matthet" på de viset idag som igår. Kom en liten runda men de blev aldrig mer av det.

Dock kom nackvärken/skuldervärken o skallebanken på de som så klart blev en migrän till slut...

Måste lyckas jaga tag på osteopaten, de här kan inte fortsätta!


Fick ett ryck o försöka få rätt på vilka prylar ja ska beställa till sonens kalas för plötsligt blev de lite halvbråttom då ja tänkte busa m min pappa när han fyller oxå, o så visa de sig att de visst ska fira honom ganska snart:-o

Gjorde min vanliga jämförelselista o skrev upp va prylarna ja vill ha kosta, ja om de finns i butiken överhuvudtaget vill säga. Vill gärna samla mina inköp för o slippa flera frakter.

 

 Denna gången blir det dock inköp på 2 webbuktiker o troligtvis även panduro hobby, men där kör ja förbi ändå imorgon em.

 

Så knacka de på dörren o en kompis till dottern kom o ville leka. Bråttom fick tösen för i få i sig frukost o klä på sig medan T gick hem o tog på överdragskläder. Sen lekte de en stund ute i den lilla snö som kommit under gårdagskvällen o natten.


Familjen körde bort en runda till svärmor o ja försökte njuta av tystnaden o lugnet av att va själv! Har ju haft krasslig dotter hemma i nästan en hel vecka så ingen ensamtid här inte.

Passade på o vila, sätta deg till gifflar o tvätta varvat med vartannat.

När familjen kom hem stod giffeldegen på jäsning o marsankrämen stod på svalning o ja fick svälja en relpax. En relpax som tog sin tid på sig o ta migränen över huvudtaget. Blärk!


Bakade ut gifflarna o blev besviken på utseendet... blev väl något bättre som jästa o gräddade, men hjälp va stora! Får helt klart göra mindre till sonens kalas annars orkar man ju inte fika de andra kakorna.

     

På bild i tidningen vid receptet...         Mina på jäsning....                     Mina gräddade....


får hoppas att det är som de sägs; att övning ger färdighet;-) hahah ja ja hade ju marsankräm i mina istället o de uppskattades av kidsen. Maken o ja tyckte de var goda men inte mer än så. Men som maken sa, me den där ringlade ckokladen över hade de ju inte blivit sämre;-)


Kollade sen bacillakuten med dottern o fick ett bra tillfälle o prata avspännt om smärta då de var det som var som tema denna veckan. Tycker de e bra program, alltid kan man utveckla något lite mer för ungarna. Eller ja för vår del blir de ju för dottern för då har vi mor o dottermys för pågarna har fotbollsträning. 


Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards