med-motEDS

Direktlänk till inlägg 18 januari 2014

snöig januarilördag

Av med-moteds - 18 januari 2014 17:24

SKKKRRRAAAAPP SKKKRRAAAAPPPP i lallaland o hör detta ljud, Vänder mig o somnar om igen. Vem vill upp 07:18 en lördag? o de där skrapandet va nog en inbillning, eller åtminstone ofarligt.


Nästa uppvaknande sker nångång mellan 8-halv 9 


Ska resa mig för o hämta min mobil, känner att ryggen inte är på humör idag. ska sätta mig o de skär som tusen knivar i ryggslutet o allt känns stelt. kommer upp i nån rolig position med kvävt skrik. Ett gnyend åker ut o jag tar sats- Tar sats o slänger upp ryggen oooo aaajjj- men de gick. Haltar med små försiktiga kasande steg ut till köket där mobilen sovit under natten. Dags o vakna även för den o jag går åter till min sköna säng. Slösurfar en stund.


Hör  tassande fötter från sonens rum till toa. Mannen vaknar till o mobilen förpassas i utkanten av sängen, bortkonkurerad av närheten m min man. Lägger mig på hans arm.

Inte skönt för kroppen- Men för själen!

Så ligger vi tysta i några minuter innan nästa tassande hörs. Denna gång från västra delen av huset. men vart tar hon vägen, va e de som låter? kikar ut o ser tösen stå på köksbordet:-o VAD gör du där undrar jag stilla för o inte skrämma henne! _ kollar om Fortet är kvar får jag som de självklaraste svar i världen. Denna supermysälskande tös har ingen större ro till att komma o morgonmysa, hon måste ju planera snöaktiviteterna med brorsan!


Så började vår 18 januari, en underbar lördagsmorgon i  denna familjen!

Ugnen startas o "nettobaguetter" åker in, gubben startar kaffebryggaren, jisses va gott de luktar.

1½ minibaguette med smör o ost o så min "älskade" nyponsoppa. försökte lura i gubben att nyponsoppa är godare än kaffe, han trodde mig inte:-(


En kompis till tösen ringde o de avtalade att sticka ut i snön o bygga fortet. Där ute var de i flera timmar. Undertiden softa jag. Mannen byggde på sina muskler i friskluften. Snöskottning kallas de visst;-)

Snö som faller/ fallit när det ligger runt nollan eller nån plus e visst tung...


Omelett, svärmors fast utan stuvning till lunch ihop m rostemacka. Delikatesser...


Så klädde vi oss alla för o gå ut. Körde ner till en backe som egentligen ligger på gångavstånd. men oftast för långt för mig o gå o framförallt i kylan. 

Ungarna inkl dotterns kompis som anslöt där igen hade jättekul. Den nya madrassen som liknar en ambulansmadrass;-) var väldigt poppis, de nya däcket fick dock avvakta då där fanns taggbuskar runt backen o mesta snän var bortåkt= risk för punka direkt.  

20 minuter plåga jag mig igenom i kyla som stelna till kroppen ännu mer, men så stel o kall jag var i kroppen, minst lika varm va jag i hjärtat att få höra o se hur kul ungarna hade. O roligt fick de oxå åt att dottern  i vårt microsnöbollskrig lyckades sätta en snöboll rakt i MUNNEN på mig:-o 

Sen körde jag hem o bosatte mig i soffan med en filt o datorn.    De fortsatte en stund till o promenerade sedan hem. När de kom hem gjorde mannen en ny snölykta, den tösen o grannpågen byggde innan lyckades de samtidigt rasera... Fint med snölyktor, men med nollgradigt + värmeljus i så droppa nog vatten ner o släkcte lyktan fort igen. Ja ja fin så länge de vara!

In kom dotra med ont i sin vänsterfot- IGEN. jäkla fot asså.  

Ge sjutton i o jävlas med min fina tös! Men ja jag ska ju ändå jaga tag i hennes läkare i nästa vecka så varför inte ännu en punkt o ta upp. Nu är hon lindad o sitter framför tv o myser i min tumlekudde.


Har nog glömt o berätta om min fina ängel. Har en gammal vän vars dotter fick cancer som 2 åring. Efterhand intressera o engagerade hon sig mer i barncancerföreningen södra. Hon hjälpte oxå till en hel del i projektet hjälp Ebba stoppa Cancer. Idag har flickan inga tecken på cancer, men går på ständiga kontroller. 
Barncancerfonden södra tillverkar änglar o säljer till förmån för forskning. 

När jag en dag såg en ängel med zebra mönster på en eds sida o inge visste vem som gjort den typ kom jag på en lösning! Jag kontaktade min gamla vän o fråga om hon hade zebra pärlor. Tyvärr inte - MEN hon ordnade de till mig o nu har jag en superfin ängel att hänga i halsbandet. En ängel som symboliserar EDS för mig o samtidigt gynnade jag barncancerföreningen med mitt köp. win win situation! Är det nån som är intresserad, så hojta till, tror nog hon kan fixa fler vid behov/önskemål:-)zebraängelJa asså, jag hade ju gärna sett att pengar gått till eds forskning, men hur jag än letar så hittar jag bara edsförbundets val av forskning o där kan man om jag förstår rätt inte rikta pengarna enbart för forskning utan de pengarna går även till bidrag till medlemmar som söker bidrag inför ex konferenser osv.  Eller har jag missuppfattat?

Någon som vet någon forskning eller insamling rättaresagt där pengarna går till just forskning om eds??


Till kvällsmat njöt jag av helsketk kotlettrad med potatis o brunsås. Finfördela / mosa för o va snäll mot magen. Magen ja, på tal om den har de inte brännt idag, men huggt till ett par ggr i magsäckstrakten. Misstänker dock att de e tarmarna som jobbat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards