med-motEDS

Alla inlägg under september 2012

Av med-moteds - 20 september 2012 13:13

tyvärr orkar jag ofta inte uppdatera när de e som jobbigast/tynhgst osv. Lite synd för jag förskönar gärna saker när jag väl uppdaterar sen... Men ja igår rasade allt i min värld kändes de som. Vill inte gå in på detaljer då bloggen kan läsas av vem som helst. Men fk e inblandade.


Tränade i tisdags gick bra, men jag får va lite försiktig eftersom jag ju faktiskt stoppar i mig vimovo nu så aknske jag döljer smärta?? Hur som helst så fick jag ont i nacken med en liten strålning ne ri skuldran på höger sida då jag gjorde armhävningarna. Sjg kollade o jag gjorde dem rätt så jag fick skippa dem då. Sen stjärtlyftet fixar inte nacken o svanskotan va grymt öm. Ska prova med en rullad tröjja eller så att ha i nacken för att inte böjja den.

bara lite nack/skulder smärta när jag lämnade o sen släppte de. Jag körde 3 min på promenadbandet som uppvärmning o cykel 3min efter passet. Men fotleden gillade nog inte riktigt det trots att jag la i inläggen i de skorna.

Jag vaknade iallafall upp igår onsdag med ont i fötterna. inte extremt men så de tog i mot att gå. Kan kanske oxå bero på 2dagar i rad med ridskorna??


Måndag kväll åkte familjen till stallet, barnens kusin har fått vattkoppor o mådde tjyvens av de så vi tog stallet:-) Nån annan hade mockat redan så de blev bara lite mys o ridning. Donnan red själv! Men han busade genom att tvärstanna om inte ja gick nära hahha som hon fick använda skänklarna!!!

Tisdags kväll va jag m dottern på ridningen ju o hon fick privatlektion;-) fick rejäl träning på att rida på stroa A volten. Fick trava m ridläraren oxå!


Onsdagen försvann osm i ett töcken:-(


Idag e de torsdag o jag mår väl inte nåt vidare, men vilar o tar de lugnt. förhoppningsvis ska jag orka packa ut lite i husvagnen så vi kan bege oss för en helgtur imorgon kväll.


Tänk att min smärta påverkas så mycket av hur jag mår inombords. igår hade jag ont i hela kroppen o liknande idag, nu har jag dock tagit vimovo till frukost.

FK

Av med-moteds - 20 september 2012 13:09
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av med-moteds - 18 september 2012 15:32

Tablett 1 lördag morgon efter frukosten. Blev lite rastlös i kroppen, darrig i händer, armar o ben. ganska direkt efteråt.

gav sig under dagen


Tablett 2 söndag morgon efter frukost. Åkte iväg på fotboll o kännde mig lite darrig då oxå. Fumlade med fötterna när vi lämnade fotbollen o de "sov"/oirrade i händer, armar o runt munnen. Gav sig delvis senare på kvällen.

Vaknade på natten medd sug i magen o lite körande oxå. Gick upp o kännde att jag var lite illamående oxå. Svårt o somna om. Kom på att jag inte varit på toa på lördagen, kan ibland orsaka illamående o olustkänsla i magen.

( på toa måndag morgon, hård)


Tablett nr 3 fasade jag grymt för. jag atr tabletter för o bli bättre inte sämre! Samtidigt hade jag itne haft ont i huvud/nacke o de hade jag ju måndag morgon... (visserligen hade jag bäddat för det med högläge för nacken pga illamående/halsbränna) Bestämde mig iallafall för att ge de nångång till så ny tablett halvtimme innan kvällsmaten. Hade nu läst att den skulle tas innan maten. Funkade bra förutom att jag tyckte de va jätte jobbigt när den slunkit ner- hur skulle jag må.... Sov gott på natten.


Tisdag, e lite darrig/pirrig i kroppen men annars bra, ja lite sug oxå så mat lite oftare:-( Tablett nr 4 får bli ikväll. Märkte ingen biverkning efter tablett nr 4


Onsdagens tablett missades innan kvällsmaten = jag hoppade över den.

Tablett nr 5 fick därför bli inna frukost torsdag morgon vid 8 snåret. Nu halv 2 pirrar de i mina läppar/runt munnen. Tänkte ta tablett nr 6 ikväll faktiskt o försöka mig på fulldos nu i den 1-2 mån som läkaren vill för o se vad som sker i kroppen.


Tablett nr sex blev inte torsdag kväll, återigen glömde jag inna kvällsmat. Måste kolla upp hur lng tid efter måltid som jag kan ta de om ajg glömmer.


Nr 6 blev istället fredag morgon. Vaknade med lite nack o huvudont o nu 1½h efter intag är de på samma nivå som innan o hoppas de ger sig bättre.

Av med-moteds - 16 september 2012 14:56

Pirrig o kraftlös i händerna idag. Biverkning av medicinen eller slutkörd från igår ok trädgården eller en allmän försämring?
Öm/ ont i stora delar av kroppen. Trots medicin, undra hur jag mått utan den. Snubblig oxå.vart o kollat sonens fotboll som tur e hade jag stol o filt m mig.

Av med-moteds - 15 september 2012 20:47

Va jag tycker de e jobbigt var gång dottern säger hon har ont nånstans. Nu precis fick hon ont på högersidan av revben efter att ha legat på sidan o m handen under en liten stund. Hatar att känna så:-( men tänk om hon e drabbad:-( redan:-( så ung. Inte mina barn!!!!!
Måtte de komna forskning o lindring eller ännu hellre bot!!!

Av med-moteds - 15 september 2012 12:02

För drygt 3h sen tog jag med nervositet min första vimovo.
Känner mig lite darrig/skakig/orolig i kroppen. Biverkning? Inte svimmat än iallafall....
Hoppas den funkar o ger mig mer smärtfri tid!

Av med-moteds - 15 september 2012 11:59

Ska uppdatera

Av med-moteds - 12 september 2012 09:15

Ohh trött på o ha skallevärk var dag. Vaknade utan imorse o hann tänka tjoho! Men nej nej sen kom den:-(

Igårkväll blev jag illamåendes när vi åt, ja de e för min mage klarar inte tabletter så här i flera dagar o dum som jag e glömmer jag o köra omeprazol regelbundet:-( Kanske tur att det finns i tabletten jag ska börja ta. O ja de vore nog läge o börja ta dem nu, men jag e så rädd att jag ska svimma, de e en av de vanliga biverkningarna på vimovon tydligen:-( Så jag våga inte ta den när jag e själv hemma:-(


Fick ju i uppgift av neurologen U att skriva huvudvärksdagbok när jag va hos honom sist. Tänk så bra att ha bloggen o gå tillbaka under rubriken migrän.... Då kunde jag iallafall kryssa i migrän huvudvärk sen april, ja sen har jag givetvis haft annan huvudvärk oxå men den har jag inte alltid noterat. De e ju så att man e så van att ha huvudvärk litegrann nästan var dag så blir de lite rutin o inget man reagerar o skriver om. men from 6september har jag skrivit var gång jag har ont.... ingen kul läsning.....

1 betyder huvudvärk men som inte stör, 2 huvudvärk som stör men inte hindrar o 3 betyder huvudvärk som hindrar

De turkosa är helger/semester  


Igårkväll hade dottern ridskola o mannen  o sonen var med. Mannen var med efterosm han måste veta lite hur de funkar om inte jag kan hänga med nån dag. Inte meningen att dottern skall drabbas av de ju.

Det var första gången dottern satt upp på häst där, de nadra gjorde de förra veckan, emn då hade hon ju feber:-(

Hon fick så klart en stor c ponny så hon nådde inte nedanför sadeln:-( ibörjan blev hon lite skraj o när vi pratade om de sen va de lite läskigt men mest roligt.  

De får först borsta, sadla o tränsa o sen fick de rida en stund innan de tog in hästarna igen. Under ridningen tränade de på att få igång i skritt, göra halt, vända snett igenom, rakt upp o rakt över ridbanan.

En ung men mycket bra ridlärare har dem, känner mig jättenöjd över beslutet att köra dit där!




Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards