med-motEDS

Alla inlägg den 9 september 2014

Av med-moteds - 9 september 2014 16:53

Klipper lite ur mina dagboksanteckningar till rehab o sätter in här. Har skrivit mer detaljerat till rehab, men de hade blitt så trist för er o läsa så ja skonar er med en light verision!


Måndag 8 sept

 Tror jag vaknade av klockan 6:35 vet iallafall att jag var uppe strax innan 7 o gick in till dottern o sen sonen. smärtan o stelheten tilltog i fötterna.

Ut o plockade några äpple. Idrottsdag för sonen idag så lite extra mellanmål krävs.

Gick ut i bilen o svor lite återigen för att vi inte har röjt i garaget. Trist o komma ut till en kall, blöt o igenimmad bil.

Är stel när jag går o Stapplar tillbaka till bilen.

Håller koll på mobilen o hoppas att läkaren ringer mig idag som lovat. Hoppas kan man.

Kommer hem o börjar känna mig lite kymig i kroppen. Känner av halsen lite, men kanske är det halsbränna. Jag har ju druckit mer kaffe än vanligt i helgen.

Sitter vid datorn o fixar lite, läser blogg o fixar i min egen. Funderar på o byta namn så den kan bli mer offentlig. Jag är för mesig o privat av mig för o outa den nu, är rädd att folk jag känner kan känna igen mitt bloggnamn, blotta mig o min familj till folk jag vet vem de är men inte vet att de läser min blogg typ.

Samtidigt vill jag gärna sprida infon om EDS, dubbla känslor det där. Känner mig sen febrig men har 37,1. Tänker inte på att jag har alvedon i kroppen. När det är dags o hämta barnen känner jag mig allt annat än på topp, inte lust alls o hämta dem. Men får så snällt åka ändå. Sitter kvar i bilen i väntan på dem nere i vändzonen, för nä ja orkar inte gå in o hämta dem.

Ligger på soffan en stund för kroppen värker ändå.

Men får plötsligt mer energi o får äntligen loss tummarna att fixa reklamation o returer som legat länge- alldeles för länge. Varför skjuter jag upp saker??? Tänker åka ner o posta dem så att det är helt slutfört, men så tänker jag att de vore dumt o stå i postkön om läkaren ringer så jag bestämmer mig för o avvakta till Mannen kommer hem o kan följa med o ta över ifall telefonen plingar.

Fick ett ryck o kokte lite äpplekräm på fallfrukten.

   

Recept ur gamla hemkusnkapsboken fårn högstadiet;-)

 


Stod o pratade lite med mannen när han kom hem, satt sen o försökte läsa på om politiken inför valet valet usch ja så mycket att tänka på o ta ställning till o alla partier ger sken av att vilja så mycket av det som ja tycker är viktigt...

Korkat av mig att inte va intresserad innan, så dags nu när alla ljuger o har sig för o få väljare....

20.30 kröp jag ner i sängen. Hade på em upptäckt att jag hade 37.8* nämligen o kände mig smårisig i kroppen.

E de smärtfeber eller feber pga kommande förkylning??

Pratade en stund med mamma i telefon o läste i en skvallertidning sen somnade jag gott!



Tisdag 9 Sept

Vaknar precis innan klockan, men är inte alls sugen på o stiga upp, lyssnar på en helgalen låt på radio o funderar på hur man kan spela in en sån dålig låt. Snoozar sen snabbt igen o håller på att somna om. Har 37.7 i morgon temp. Säger åt barnen att jag mår lite halvtaskigt så de får faktiskt hjälpa till o samarbeta mer idag. Orkar inte tjata. Ber de själva bre sina mackor. Vill inte smitta i onödan om jag smittar...

Är fortfarande osäker på om de är smärtfeber eller förkylning. Nåt irriterar i halsen, lite stopp i näsan precis när jag vaknar o ont i kroppen. Vet ärligt inte vad jag gör mer än att plocka o klyfta ett äpple till dottern innan vi sätter oss i bilen o kör till skolan. Ser en bekant på håll men jag orkar inte stanna o prata, tar fram mobilen o är intresserad av den. Fult av mig jag vet men jag ORKAR verkligen inte...

Kör hem o upptäcker att äpplekrämen jag är så sugen på står ute- nääää Tempen nöjer sig med 37,7* men jag fryser så som jag brukar göra då jag tror jag har feber men snarare ligger lågt.


Fyller i min dagbok från igår. Funderar på hur jag skrivit, tror inte alls jag skrivit som man ska efter att jag gjort min upptäckt innan i morse.

Att hitta ett konkret mål att arbeta mot under rehab stressar mig:-(


Läste imorse igenom de papper som vi fick på smärtrehab, papper jag redan läst en gång o vi pratade runt dem i onsdags. Ändå har jag missat att jag skulle skriva HUR jag utför vissa sysslor o vilken tid... ja de där med att komma ihåg saker är inte längre min melodi.

Kan bli ganska ledsen när jag upptäcker det/tänker på det. Jag har varit en sån som kunnat läsa en sak en gång o sen har jag haft övergripande koll på vad det stod. ja alltså inte hela långa texter, men som lite instruktioner osv. Födelsedagar o telefonnummer har jag kunnat som en telefonbok eller kalender. Finns inte med alls på samma vis längre. För o inte prata om tider, klockslag när jag har något inbokat. Måste skriva in direkt i mobilen o ändå kan jag ibland bli tveksam på om det är rätt tid... va det 14.30 alltså halv 3 eller va de halv 2, nåt med 14 va de ju iallafall... *typ så* Frustrerande.

Kanske måste träna upp nåt sätt att få struktur på vissa saker igen.

Min eds läkare har förklarat det med att hjärnan stänger ner icke livsnödvändigheter när den behöver kämpa emot smärtan. Sunt, men trist!

Ja o varför har jag då inte skrivit i de papper vi fick på smärtrehab utan använt datorn- jo för jag skriver numera som en kratta om det skall skrivas något mer än en rad eller två. Får ont, de krampar i handen o de går inte o skriva läsligt längre. Det tär på mig. Jag har kunnat både lite kalligrafi o snabbtextat massor. O alltid fått beröm för min handstil o nu kan jag knappt skriva läsligt, sorgligt o jag blir ledsen när det sker. Använder mig då av hjälpmedel i form av dator istället.


Avbokade träningen idag pga "febern", kände att de va bättre o ta de lite lugnt o låta kroppen vila idag så att jag orkar rehab imorgon! Prioriteringar hela tiden.

Fick samtal från läkaren, ja ni vet hon som skulle ringt i fredags men som vabbade o då skulle ringt igår. NU ringde hon iallafall o de va ju inte jättebrådskande så, så ja bättre sent än aldrig. O hon var med på mina gångbekymmer o skriver absolut ett intyg till p-tillstånd så får vi se vad kommunen säger om det hela. Försöka duger! Hon fyller i allt hon kan fylla i o skickar det sen hem till mig o så ska jag visst fylla i en del själv också.

 

???


Multitaskade o ringde mamma o berättade om läkarsamtalet samtidigt bestämde jag mig för o ta tag i livet o stoppa in en maskin med tvätt. Valde det mörka idag, det innebär att jag ska komma ihåg o hänga det sen också. Kan vara nog så jobbigt... ja alltså att minnas det. Att hänga ÄR jobbigt för ffa nacke/axlar & handlederna.  

Har kommit på att jag tar ut en hög med tvätt o lägger på torkställningen, hänger den o tar en ny hög. På det viset behöver jag inte böja mig så mycket o rygg o nacke mår bättre! Dessutom underlättar nya maskinen med sin stora lucka. Den är värd vartenda öre den maskinen för numera behöver jag inte heller trampa i utspillt tvättmedel för att jag inte kunnat pricka öppningen med darriga händer;-)

Detta påverkar faktiskt att jag oftare stoppar in tvätt numera. Inte bara medicinen som gett bättre mående som spelar in där! Glädjs ofta åt det numera, låter nog löjligt för andra, men är stort för mig!


Känner att det nog är dags o käka lite lunch, värmer rester från korv o mos o käkar vid datorn.... Googlar o letar lite accesoarer o guldigt nagellack till festen vi ska på på lördag. Är så sällan vi är på fest o nu vill jag få känna mig riktigt fin. Måtte nu inte kroppen ställa till det så jag får ställa in! Vore kul o träffa mannens släkt en sväng o gå på galej utan barnen.

Jag har ju unnat mig både ny kjol o blus o kavajen köpte jag i USA men den får premiär nu till festen.


Tog min medicin vid strax efter 12, som jag delvis medvetet dragit ut på att ta för o se vad som händer med febern. När man ständigt har alvedon i kroppen är det ju lite svårt o veta! Vid halv ett när maskinen snurrar på som bäst bestämde jag mig för att jo nu får det bli en dusch, måste pallra mig upp till rektorn på skolan för att få ett ok till fritids till dottern under rehab perioden.

Hämtade upp donnan o for ner på stan med en retur o en pakethämtning. Hem o hängde en maskin tvätt o tog en macka. Va snäll o åkte o hämtade sonen då regnet hängde i luften.


Nu har jag hjälpt donnan med läxan o strax är det tid att skjutsa ner sonen på trummor. Han brukar fixa o cykla ner själv, men när det regnar kan ja va snäll o skjutsa. Orkar ändå inte ta så mycket annat för mig idag. Men först hänga en maskin tvätt till. O lägga in en ny.

  Satt i bilen o såg hur löven yrde ner från träden...

Borde hjälpa mannen i garaget o fylla bilen inför en runda till tippen. Vore så nice om vi fått fritt i garaget!


Tog faktiskt tag i garaget på kvällen. Eller ja jag tog mest hand om fallfrukten o sorterade den. O följde med mannen till tippen. Sen fortsatte han o fixa till i garaget när vi kom hem o körde in min bil! *UNDERBART*

Kokte lite ny äpplekräm o njöt av den till kvällsfika <3



Fick underbara rosor av mannen när han kom hem. Sååå glad jag blev <3   

Av med-moteds - 9 september 2014 10:10

Enligt min sida på bloggen så är ni ändå några om än få som kikar in här, men när man frågar så är det ingen;-) Intressant de där;-)


Lägger in en kopia på inlägget från igår igen om de e nån som missat...


Jag är nyfiken på vem ni är som kikar in här.

O nu funderar jag även på ett namnbyte av bloggen o tänkte då meddela det till er iså fall.

 

Lägg en kommentar till mig o om ni skriver med en mailadresss lovar ja o maila nya bloggnamnet så ni hamnar rätt direkt om /när ja tar mitt slutgiltiga beslut.

 

Vill ni inte att kommentaren ska bli synlig så skriv de så lovar ja o inte publicera den:-)

 

Kram på er

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards