med-motEDS

Alla inlägg den 21 september 2014

Av med-moteds - 21 september 2014 18:19

Välfylld helg men en massa listkryssningar.


Med tanke på att ja ska på smärtrehab nu o vi inte vet hur de kommer ta på mig så ville vi gärna ha undan en del här hemma. Passande nog så hade vi en helt ren o fri helg här hemma att hålla på o fixa på. 

Visserligen vaknaade jag med ont i öra o lite lätt i halsen o en sprängande värk i bihålorna, men ja vi hade to doo liksom...

Svalde en rinexin o de gjorde nog susen tillsammans med mina vanliga mediciner!


Ja vi är så klart inte klara med allt vi hade tänkt oss. Men å andra sidan blev garaget betydligt bättre städat än vi hade tänkt.

O plattorna vid poolen blev kanon! En runda fogsand till sen när det är torrt ute o den blir superduperbra!

Äpplena är inplockade, jag har packat in de som såg ok ut för kommande fruktlådor till ungarna o resten får ja väl ta tag i en dag o skala o klyfta o göra mos, kräm eller frysa in. Kokte lite kräm idag o sonen gjorde en smulpaj till kvällsfikat.

I veckan har mannen min o göra när han ska till tippen med allt vi samlat ihop idag. Vart har allt gömt sig??


Jag fick ner ett gäng lökar i jorden, tulpaner av diverse sizes o färger, rensade ogräs i trädgårdslandet o klippte ner en massa murgröna. O ja pausade massor in i mellan, körde bara på kortare stunder o ändå fick ja så in i bombens ont i främst ryggslutet. Vid halv 9 gav ja upp för dagen, då av kroppen så smärtfylld att ja inte riktigt visste var ja skulle bli av. La koncentrationen på en tidning o somnade gott. Sov till vid 7snåret, gött!


Ja smärtan va ju så klart inte puts väck, men lite bättre. Stel som sjutton va ja o kanske borde tagit de mer lugnt idag... Men herregud ja hade massor att göra så ja körde på! Antecknat en massa färgkoder på gamla färgburkar som nu får flytta till tippen. Röjde på hyllorna i garaget o såg en mus springandes i garaget. Den dumma räliga lilla ohyran till djur hade gnagt sönder en hobbykasse o försökt sig på ett sånt plastäpple som man förvarar äpple i, i skolväskan. Hoppas de river gött när de ska ut!!!

 Gödslat gräset med höstgödning

När ja skullat vila har jag bl.a sorterat en massa receptkort. Haft 2 sånna boxar fulla med receptkort som först bodde i tvättstugan o sen flyttat rundor i garaget. Nu fick de flytta in o sorteras för o sen skänkas till nån bättre behövande!

När vi var i Holland i somras handlade ja ju så klart en massa lökar på blomstermarknaden. Föll för en blå amaryllis. Den har ja glömt i en kasse på altanen o där stack plötsligt upp en stängel nu i veckan:-o

Den fick så klart flytta in o ställdes i en vas, som ett amaryllisglas. O tja, vacker är den, MEN blå är den iallafall INTE!!

Holländarna måste va färgblinda om de kallar denna  för blå...

  så här såg bilden på löken ut....

Ja ja köpte ju även svarta tulpaner o de vet ja min pappa gjort tidigare o de va allt annat än svarta, så de ska bli intressant till våren.... Borde kanske ha en färgkurs eller så m holländarna nästa gång;-)

Till kvällemat ikväll ska vi mumsa potatisgratäng o fläskfilé o sen e de väl till o ta de soft tänkte jag så man orkar smärtrehab imorgon...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards