med-motEDS

Alla inlägg den 24 september 2014

Av med-moteds - 24 september 2014 23:45

Tankar som snurrar, virrar rundor o stör sig.

O precis när man ska slumra till så är de där o knackar på igen. Hoho duuu, glöm nu inte bort o kolla upp ditten eller fixa datten. Glöm nu inte fundera på hur du ska fixa rehab, hur du ska lösa transporten .....................................
........    .................................................

       ....

Ja så där funkade min hjärna imorse när den vaknade halv 6. HALV 6 när jag inte ens ska iväg idag, bara lämna barnen= en lugnare morgon. WHAT liksom!!

Ja fördelen med att de va en dag ja skulle va hemma var ju möjligheten att vila o ta en tuppelur.


Åt fukost i lugn o ro, beställde ungarnas skolfoto för året o tog in posten.

Försökte sova på fm, men somnade inte trots ja låg skönt i soffan med filten om mig. Efter jag hade hämtat dottern  hade jag fått veckans Allas o la mig åter i soffan o oj vilket sömnmedel! Somnade o sov gottigt,  hörde när sonen kom hem så ja måste somnat in efter det. Vaknade o va inte redo att stiga upp utan ville somna om. Tursamt nog gjorde ja inte de utan slumra bara o så säger dottern " kan synen försämras" o när hon säger de kommer ja på DET!! Jag har ju tid hos optiker för kontroll av min syn kl 16. Klockan är då 15:40 o de e helt omöjligt o få min kropp ur soffan.... tog typ 10 min innan ja tvinga upp mig, bytte brallor, fick på en bh o borstade gaddarna. Var e mina gamla brillor??? de skulle ju med ner... Hittade förr förra o förr förr förra men först inte de nya, sen dök de upp men ja glömde lägga de i väskan vilket ja kom på när ja börjat backa ut bilen. Tröttmössan va på o benen fick sota o springa in o hämtad  dem. Kom ner några min sent men fick toppen hjälp av 2 olika personer. Som tur var hade optikern en kund inne fortfarande ås ögonen hann o vakna till lite innan kontrollen...

 

Fy va de e jobbigt o kolla synen, ja spänner ögonen o nacken, fick be om en liten nacksträckarpaus;-)

O när vi hållt på en stund frågar han om jag varit med i nån olycka med ögat ehh nix, fått nån pinne i ögat? ehh nää okej... Han grubbla o så fråga ja om va som felade o han förklara på nåt vis att bägge ögonen ska se lika efter korrigeringar men de gör inte mina. o de borde de verkligen göra i min ålder. Annars tydde de på en skada. Hos äldre kunde de bero på grå starr men ja va för ung, men han kollade iallafall. Så ja den där MR  edse visst där o drar o har sig i musklerna oxå så att ögat blir ojusterat. Han får korrigera med glasen bäst han kan o hoppas att de funkar för mig. Kollade lite bågar o en av killarna hade ju beställt hem lite olika bågar till mig, juste!

Nu har jag 3 par hemma o kikar på så får vi se vilka som ja ska få mot några lusentappar i byte... 

 

Möttes av en lycklig dotter- Mamma ska ha glasögon!!! tjihooo ja tur att nån e lycklig över de;-) ja maken tycker i o för sig att ja ser så smart ut i brillor oxå....  tror nästan ja valt o se osmart ut o slippa brillor om ja fått välja men nu får ja inte de!

 

Bakade en äpplepaj till kvällens premiär av bonde söker fru. Barnen ska få sitta uppe o kolla detta premiärprogram. Dottern har ändå såna insomningsbekymmer nu. inne i nån jobbig fas där hon säger de känns som om hon ine ska kunna somna o gråter... Igår bytte vi taktik o lät henne va uppe längre så hon e jättetrött när hon lägger sig o de kändes lugnare. Visserligen maken som tog den nattningen så ja har inte full koll.

Av med-moteds - 24 september 2014 08:46

Egentid var det tid för idag, ja inte egentid så som i EGENtid utan tid enskilt med de olika proffsen på smärtrehab.

Började dagen med besök inne hos sjg där vi först pratade om lite ditt o datt o hur morgonen varit, var det en vanlig morgon för mig. ( nä inte riktigt då ajg brukar äta frukost efter lämning) o så fick jag vas.a min smärta. Låg strax under mitten. Kände mig lite småbakis efter migränen dagen innan.

Fick instruktioner av Sjg om grejer hon ville jag skulle göra, jag skulle ta beslut- Ansvar för vad jag ville göra respektive inte ville/klarade att göra. Bl.a nekade jag till att ligga på matta på golvet, hoppa jämfota, hoppa på ett ben, o springa. De andra försökte jag mig nog på med olika resultat. Efteråt skulle jag vas:a igen. vasade strax över mitten. Var en ok morgon. Inga större bekymmer med benen- Skönt!


Fortsatte in till läkaren eller läkarna, vi har ju en blivande st läkare med oss oxå. han prickade in mig så perfekt bara efter en pyttestund. Du är envis, ambitiös, kräver mycket av dig själv var några ord jag fick höra....

När vi kom in på idntiteten som ja känner ja delvis tappa t när jag inte jobbar, att ja inte känner mig behövd på de viset så kom tårarna. I övrigt var det ett mycket bra samtal. Glömde nog dock ta upp min makalösa uttröttbarhet med honom.

Han konstaterade iallafall igår att ja jag har EDS men jag har oxå pga den smärtan utvecklat fibromyalgi!

Han förbjöd mig oxå att under dessa 5 veckor testa mina vb mediciner som vc skrivit ut till mig. hmm jag som e rädd att ja kan behöva dem under dessa veckor, men de får vi ta då de...

Angående af som fortfarande inte bahagat att höra av sig så hade han som förslag att kuratorn på rehab ska ta över för att ja ska slippa bli av med onödig energi på att jaga dem. o de tackar jag för!


Direkt in på avspänning o när jag la mig ne rpå madrassen på sidan så brydde ja mig knappt om HUR jag låg, jag bara kände den enorma trötthet som tog tag i mig o tänkte här kommer jag somna! Men nix, tankarna skenade rundor med mig o jag kunde verkligen inte komma ner i varv o vila mig.


Fick en liten paus innan det var dags för filmkikande med arbetsterapeuten. Usch för o se sig själv på film! Men nyttigt oxå givetvis. Trodde allt att jag böjde mer på knäna än jag gör. o som jag tog i skålen med bara fingergrepp... Ska träna på knäböjjande o helhandsgrepp!

Slutförde oxå en sak från en av de första gångerna med en annan at, saker som jag vill få hjälp med under rehab.

Tvätta, sitta, baka o arbeta i trädgården var mina punkter.

Fick skatta på en skala från 1-10 hur bra jag kunde utföra det nu respektive hur tillfredställd jag var med den utförande graden.


dagen var slut 11:15 o jag for till ett köpcenter, för bara för att jag går på rehab så försvinner ju inte allt runt om o jag är fortfarande mamma! o en mamma behöver göra vissa inköp.

Sonen kom hem dagen innan efter fotbollen o frös om händerna så nu köpte jag honom ett par back on track vantar att ha under målishandskarna.   Tänkte investera i ett par till dottern att ha i vinter när hon rider oxå. Men deras storlekar på hemsidan stämmer tyvärr inte. Men ja ett par xs som sys av i fingrarna ska nog kunna funka. Synd bara att deras produkter kostar en slant... 

In om några andra affärer för o leta mjuka pösiga brallor till dottern. Hittade ett par men tog strl 140 o de skulle ja visst inte gjort. Köpte oxå varsett par ullstrumpor från pop. ullstrupor e ju de bästa i goretex skor, emn de e ju ganska dyra.... så varsett par som de får testa o utvärdera innan jag köper fler sen.  


När jag kom hem tog ja de lugnt en stund o njöt av tystnaden o lugnet. Höll precis på o somna i soffan när sonen kom hem. Fick en mysig pratstund med honom istället.

Så dök de andra två upp, dottern som varit på fritids för första gången på tja va kan de va 2 år?

Vi for ner på stan o lämnade ett kompletterade intyg till p tillståndet o sen justering av dotras glasögon innan vi gick på byxjakt på kappahl. Tyvärr fanns inte de mjuka i strl 134 här... typiskt! får hoppas de är kvar i andra butiken nästa gång jag orkar mig dit! Men ett par nya jeans hittade vi iallafall.  

Får nog ta en kik i ungarnas garderob nu i helgen o se vad vi behöver komplettera med o hur akut det är. Är ju sugen på en ullaredstripp... MEN de är ju de där med boende. Vårt hus på hjul strular ju med bromsarna så den kan vi inte ta med oss än på ett tag o hotell verkar kört på helger de veckor vi tänkt oss... kankse borde vi åka tidigare? Men orkar jag det mitt i rehab??? Ja vi får helt enkelt överväga för o nackdelar! Ja vill ju helst inte åka upp, shoppa o åka hem samma dag. Vet ju aldrig om jag orkar fullt ut den dagen o de blir lätt stressigt om man ska ta allt på en dag!



Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards