med-motEDS

Alla inlägg den 13 september 2014

Av med-moteds - 13 september 2014 10:30

Båda barnen hemma m snoriga näsor o hostiga halsar... O lite temphöjt in i mellan även om ja va värst med 37.9 på morgonen;-)

Ja o ja hade massor m kött att ta hand om trots att min smärtfeber delvis satt kvar.
Brynte 2kg oxgrytbitar o 3fläskfileer.
Grytbitar hamnade m buljong o lite mjölk i en gryta där de fick sjuda i flera timmar. Fick sällis av motötter palsternackor gröna o gula bönor broccoli o en gnutta gul lök när den reducerats ner över en liter o fyllts på m mjölk o lite matlagningsgrädde.
Redde m mjölk o idealmjöl. Mumma!

Fläskfilen fick koka m buljong o matlagningsgrädde o lite mjölk. Sällskap av paprika o brynt gul lök o champinjoner.
Åt av denna t kvällen oj oj oj. Himelskt god!!

Av fläskfilegrytan blev det en middag samt 4lunchlådor.

Köttgrytan blev 10 portioner + lunch till mig o maken. Härligt med matlådor i frysen! men så tänker man på att man har gjort 2 storkok o så blir det i verkligheten bara luncher till oss i 1½vecka... Tur de blir lite rester ibland som kan tjäna som lunchlåda o att jag bara är iväg 18dagar totalt varav några (typ 4) så korta att ingen lunch behövs med mig. Får väl komma på nåt mer o laga o frysa in också för bättre variation. Sugen på kålpudding, men kanske inte bästa maten o ta med bland en massa andra hahaha.

 


Jag var trött o smärtfylld men hur mycket jag än försökte vila mig på soffan när grytorna inte behövde mig så var jag så rastlös i kroppen. Lyckades inte alls vila som jag hade behövt. Kröp tills ängs vid halv 10 snåret kanske istället trots det var fredag. Min kropp tar inte hänsyn till om de e helg eller vardag hahah.


Till kvällsmaten kikade vi på förra programmet av hela Sverige bakar, ohh så sugen man blir av o va bakkreativ, men nån orka fanns verkligen inte till det där på kvällskvisten. Ett avsnitt av 112 hann vi oxå med innan jag gick för o kapa o limma upp min kjol;-) En dm kortare o därmed bättre längd för mina korta knubbiga ben hahahh.

lindexkjoloriginalsize  lindexkjolsizeändring   lindexkjolnysize  


Stoppade in min nya blus på en 15min tvätt oxå, tvättar alltid nya kläder före användning o då e 15 min programmet i nya maskinen toppen! Behöver ju mest sköljas ur liksom.

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards