med-motEDS

Alla inlägg under juni 2015

Av med-moteds - 15 juni 2015 23:00

Sonen sov hos kompis så de var bara loppan o ja hemma på morgonen. Skjuts till ridlägret. SEn var de som en vanlig dag för mig- ensam hemma.

Huvudvärken ökade o blev migrän så vid 10 snåret gav ja upp o tog relpax o la mig. Sov till 12tiden o pallrade sen mig upp o åt lite.


Lite senare dök sonen o en polare in o ja gjorde pannkakor till oss.


Vågade inte köra bil så mannen fick plocka upp dottern på hemvägen. Själv vertikalskar jag gräsmattan. Märks att vi gjorde de i fjol för de va inte alls så mycke dött material som for upp.

Med "bakfyllan" i skallen klippte/samla ja upp gräset i 2 rundor. Så nu är gräset riktigt kort o ser grymt trist ut. Men med förhoppning att lite extra gräsfrö, sand o lite toppdress o massa vatten så ska de bli den snyggaste gräsmattan som resultat!


Resten av kvällen bodde ja i soffan o la mig ganska tidigt.

Kroppen värker ju efter relpax o nacken / axelpartiet va värst.


Av med-moteds - 14 juni 2015 22:50

Eller va kan de tänkas heta?
På avduschning, luftning, avdammning???

   

Ett helt gäng av mina krukväxter fick komma ut o lufta sig o bli avspolade.
Dammet på bladen är nu ett minne blott.
Fönsterrutor o fönsterkarmar är avtorkade o vissa fönster har fått nya plissegardiner.
Blommorna kom på plats igen o så snyggt de blev!
Till "hösten" ska ja investera i några nya stora krukor o plantera om vissa blommor, andra får flytta till tippen o ännu några får byta kruka eller plats. Men de e då de!
Nu njuter vi framförallt av all växtlighet där ute.

Lämna loppan på ridläger imorse, gick på viktiga stunder av prinsbröllopet från

första parkett- Min soffa! O kolla sen match. Vinst hemma m 5-1 Derby mot ett lag som nu har 3 av våra gamla spelare. 


På kvällen fick maken upp sista rullgardinen i vårt sovrum. Nu skall det bara installeras med de smarta hemmet oxå:-)

E så skönt för vi betar av mer o mer på to do list:-) Underbart att där kommer va lite kvar när det blir dags för semester:-) Då kan man njuta bättre. ja sen komme rman ju hem o får börja om med gräsklipp, trimning, ogräsrens tvätta o städa bil o vagn osv. Men de e då de! EFTER semestern.

O de e ju saker som hela tiden är återkommande. Inte en massa nya projekt:-)



Av med-moteds - 13 juni 2015 10:00

Bullfrukost ihopa ja o mannen på altanen. 

Sonen var på fotbollsmatch, första av 2 denna helgen.

Sen drog vi igång med o beta av to do list för fullt.


Buren t jordgubbar-check

Fästa hästen- check

Fästanordning t poolskydd- check

trimmat gräskanter-check

klippt gräs -check


o så lite annat småpillande:-)

Mannen o dottern tog ett dopp ihop. Jag var frestad, men att kyla ner mig o sen sitta ute på kvällen är ingen br aidé för mina leder så ja hoppade doppet.


Passade på o titta på prinsbröllopet när jag vilade lite innan ja skulle i duschen. Fick ta en extra pilla där för o orka med mer.

Hem till svärmor på grillning på kvällen. Dagen var otroligt varm men på kvällen kom det först vanligt regn o därefter skyfall.



Av med-moteds - 12 juni 2015 22:00

.... ska bli!!
....himlen blå, vill ja nå när ja fångas ut av vinden sköna sommarlooooov!!

Ja idag var de så äntligen dags för skolavslutningen!
Upp o locka hår o styla loppan. Stryka kläder osv. O så stekte ja pannkakor till frukosten.
Med migrän givetvis, för idag skulle ja ju va själv m barnen på ett stort köpcentrum några timmar efter skolavslutningen. Sä så klart ville mr migrän va med o fira.
Ja golva honom dock m relpax innan kyrkan.
2h i kyrka o han hade knockat mig, denna rond vann jag!

Hemom o bytte skor o körde in mannen t jobb. Vidare t köpcentrum. Plötsligt slog kroppen till o ja behövde fika/vila ganska plötsligt. Så in på ett fik.
Torr chokladmuffin o stark kladdkaka fick inga höga poäng av oss. Men att vila där o då va tvunget!

Kolla i lite affärer o körde sen för o hämta upp maken. Trafikolycka på vägen så de blev stopp en stund.

Tillbaka till köpcentrum o gick i någon affär innan vi käkade.
Tog tvärstopp för mig o blev illamående. Undra on de va grädden i carbonaran eller tröttheten som slog till.
För när vi sen skulle gå i någon mer affär fick ja så ont. Främst i hö ischias.
När vi åkte hem gjorde fötter ben rygg osv ont. Andades igenom smärta o tårarna rann.
Mannen fick hämta kryckor för ja skulle gå från bilen t altanen. Bulla in mig i filtar där o njöt av en underbar kväll. Tänkte tillbaks på en underbar dag?

Av med-moteds - 11 juni 2015 09:32

Känner mig stressad där ja sitter o käkar frukost. Men varför är jag stressad?? Bra fråga. Här är ganska iordningplockat inför städningen, mest lite småfix för mig o fixa. O nåt annat har jag inte inbokat idag. Ja jo ja ska hämta donnan i skolan. Ta hem extrakläder osv, men de e  ju först om några timmar o då är redan städerskan här.

Är jag stressad för att tösen berättade att en av hennes bästisar fått åka hem igår för hon mådde jätteilla? O verkligen inte vill ha magsjuka här nu inför donnans ridläger? Tja kanske.

Trött är jag oxå, kanske påverkar de o så ingen sol idag:-(


Har skickat in allt jag kan så här långt i mitt ärende. Väntar på ett intyg bara, eller en kopia på ett tidigare intyg rättaresagt.

Ska göra ett samtal till facket idag faktiskt. o Ta ett beslut angående ett medlemsskap i ett annat medlemsskap.


Allt är nu inskickat i mitt ärende o dagen fortsatte bra. Pillade lite i trädgården, emn hade inte så mycket ork o energi till det. Tösen kom hem osv. Skönt nog hade kompisen inte kräkt, så de va nog lugnt.

Min högra handled gör ont, strålar neråt i underarmens insida en liten bit. Skitskumt.


Ingen ridning denna torsdag, men vi fixade lite här hemma på kvällen. Plissegardinerna skulle komma upp, men var för breda:-o Blev en rullgardin m motor i sovrumemt istället:-)


Av med-moteds - 10 juni 2015 20:15

Oh aj min arma kropp ffa vä tumme som började göra skitont helt plötsligt när jag lagt mig igårkväll o så höger handled.. Tror handleden är pga trädågrdsjobb... O så har jag ju mens nu o då e mina leder mer känsliga o värker betydligt mer.


Fick fika besök av fina A o hennes goa lilla tös. Tösabiten hon växer så de knakar o e så med nu. Ska inte ligga ner o helst inte sitta heller. Nä stå o hoppa e de bästa o nåde om vi inte pratade/ tittade på henne, då sa hon ifrån den lilla godingen:-) Fick en liten repris om hur de va när min lilla tös va liten, för den här lilla madammen la en ordentlig kräkomgång på mig;-) de rann ner i uppviket på mina brallor hahha.

Ja vågade pga mina handleder inte bära runt på henne, men för den delen kan man ju mysa m henne i soffan:-) Fina A var brydd över att ja kanske skulle få mer ont sen, men de  eju så mysigt m bebisgos:-)


Hela tiden efter att mitt besök gått vid strax innan 12 snåret o fram till kvällen höll jag på med o ringa samtal o fixa rörande beslutet ja fick innan i veckan.

Csn, afa, fk, akassan osv osv. Scannade papper, ringde mamma o rådfrågade, skickade iväg lite mail osv.

Herregud o så va de så fint väder ute så man skulle ju tillbringat dagen ute egentligen. Men de va så himla skönt o beta av så mycket jag kunde redan igår. Tycker om när ja har kontroll på saker o varför skjuta upp saker som ändå måste göras...

Nä snart e de semestrar o då står landet i stiltje så ja vill fixa de medan de e färskt så att säga:-)


Av med-moteds - 9 juni 2015 12:47

När jag gick på smärtrehab hade jag ju som ett mål att lära mig mer om min kamera o fotografera mer än bara med autoläget klick klick typ.

Det gick så där... Jag känner att ja måste nog gå en kurs för att lyckas komma en bit på väg. Så här långt är de myrsteg framåt som jag tagit. Jag klickar lite på de olika inställningarna o testfotar, men att sen veta när o hur osv de klurar ja inte riktigt ut. Hoppas kunna fota en hel del under semestern iallafall. fick ju ett fint stativ av päronen i födelsedagspresent:-)


Men hur som helst så var jag inne o läste i en annan eds:ares blogg idag o jisses vilka foton hon tar:-)

Kika gärna in om ni liksom jag vill få inspiration till att fotografera. http://madeleneenglund.blogg.se/

Ja mina bilder är inte i närheten av hennes, men jag for ut med kameran i högsta hugg i min trädgård o nedan är resultatet. En dle bilder blev ja grymt nöjd över faktiskt!

                                  



O minns ni denna som jag planterade 18april

                                        

                         som såg ut så här med skiffer 23 april

Nu ser den ut så här.... Snacka om att de växt...  

Av med-moteds - 9 juni 2015 11:15

Sovit som en riktig kratta inatt, vaknade 00:53 tyckte hela natten gått... 01:53 var de dags igen klara 2 min längre nästa gång... 02:55.... Gahhh

Drömt, snurrat på mig, inte legat bra osv. Sen vakna ja tidigt imorse kanske halv 6 o kunde inte röra min vä arm. vet icke hur ja hade legat men axeln o armbågen låg fel, de var en sak som va säker. Men så trött o i lallaland så ja vet att ja försökte pressa ner axeln mot madrassen när ja låg på rygg o ja minns nåt knäpp o en smärta men inte mer.... Har väl legat i nåt ytterläge eller liknande...

Vaknade med mens, hade noll koll på att de var dags nu hahah, men enl min cykel borde den tom ha kommit igår;-)



Klockan är i skrivande stund 11:15 o jag har redan hunnit stiga upp o få iväg kidsen till skolan, pratat m mannen i telefon 2 korta snuttar, handlat o käkat frukost, bokat osteopattid till mig o loppan, pratat med mamma i telefon, varit på gymmet o känt endorfinerna kicka in, handlat nya rullgardiner på jysk ( de hade 15% extra idag) o handlat lite nya blomster till krukan vid entrén!


Får nog känna mig nöjd så här långt med dagen o framförallt eftersom huvudet inte är helt med mig. Tog ipren till frukosten. Hoppas den o rörelse kan göra att nacken stillar sig med värkandet.


Vidare planer för dagen är att ta de soft en stund nu, plantera blommorna, hämta donnan, få besök som förhoppningsvis kan koppla in lite smarta saker, plocka lite i köket, vila lite mer, njuta av solen...

Ja utan inbördes ordning:-)


Dagen flöt på bra. Jag hämtade hem dottern, tog posten o tjöt av lycka. På dag 112 fick ajg mitt besked som på sitt sätt förändrar livet i framtiden. Lite mer jobb runt de innan allt runt ikring är klart. Men beskedet är kommet!

Satte vattenspridaren i trädgårdslandet, rensade lite ogräst i ett plattparti o planterade mina blommor vid entrén. Penseerna som hade vuxit sig ganska långa o tråkiga nu fick flytta till en rabatt där de kan leva sommaren ut som marktäckare på jorden;-) O en planta tog ja ner som snittblommor till utebordet:-)

   


Nåt besök fick vi aldrig men man o dotter bakade kladdkaka o vi firade mitt besked.


Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards