med-motEDS

Alla inlägg under juni 2015

Av med-moteds - 9 juni 2015 09:15
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
fk · PRIVAT
Av med-moteds - 8 juni 2015 21:00

Har sommaren kommit nu tro?

Ingen jätte värme men dock solsken!!


Tösan min vaknade med trånga luftvägar o hostade illa. Mjölken hon reagerar på eller pollen?? Säg att de är pollen- snälla snälla.....


Gick igeneom ekonomin en sväng innan. Hjälp va vi har kört o ätit mycke förra månaden:-o

o jisses så mycke dyra utgifter vi haft extra nu. Men ja de visste ja ju egentligen om;-) Har ju fixat till en del saker här hemma. Bl.a fixat till poolområdet o en massa solskydd inomhus:-)

Kommer bli toppen när allt är på plats! O värt varenda krona!


Fotbollsmatch borta på kvällen, körde dit. Tyvärr åkte grabbarna på storstryk o de va deppiga miner efter matchen. Sonen min släppte några tårar över hur kass han var i mål:-(

Men herregud för att bollarna kommer in e ju inte han ensam ansvarig för. Där är 6 andra spelare som ska se till att bollen icke når dit i närheten av målet först o främst.


Körde förbi ett köpcenter på hemvägen för o köpa fler grejer till smart hem.Tyvärr var jula stängt... men Clas ohlsson höll öppet:-) o så käkade vi pastasallad i bilen på parkeringen;-)

 


Av med-moteds - 7 juni 2015 20:24

De var sedan länge inbokat att testa mjölk även denna helgen. O därmed skulle vi hålla oss hemma o beta av to do list i trädgården.
Trots att ja mådde kasst på lördagen har vi ändå fått mycket gjort! Underbart!!

Hela altanen är fixad, rengjord o fått ny fogsand. "Dammen" är rengjord o pumpen likaså. Nu porlar de mysigt där! Nya grillen har fått täcke o flyttat in i sin egen kupé!

Tösen har tagit årets premiärdopp i poolen o skrubbat botten m moppen;-)

Gungställningen är reparerad o soptunnan fått nytt golv. Jag har gjutit nya blomstöd till både piooner o hörnrabatt.
Ja de va väl lite av de som bockats av.
Ja vi får nog känna oss nöjda m vad som åstadkommits här hemma! Även om man alltid velat fått mer gjort....

Än mår barnen bra m mjölktesten oxå:-) Eller är främst dotterns luftvägsbekymmer ett tecken på de hela?

Donnan har precis fått ipren då storebror råka sparka henne på överarmen istället för på bollen när de lekte... hon har ONT o blåmärket e redan ett faktum!

Nu blir de sen kvällsmat- tacos o sen snart godnatt för mig;-)

Av med-moteds - 6 juni 2015 14:40

Man brukar ju säga att man mår som man förtjänar om nån e bakis.
Hoppas inte ja förtjänat detta mående. Undra iså fall va ja gjort för ont o mot vem för o må så här:-(
När ja klev ur sängen va smärtan i kroppen total.
Men sen kom matthet o illamående oxå.
Så här i skrivande stund halv 3 har ja slumrat lite, ätit o vilar igen o hoppas att de lugnar ner sig!
E ganska säker på att de e magkatarr som spökar. Har slarvat lite m esomeprazol o fått ta mycke relpax sista tiden o därtill ipren.. o som grädde på moset har ja ätit en del choklad o igår en kula vanlig glass....

ja kul e de inte o må så här iallafall. Hade ju en del trädgårdsplaner så här på nationaldagen...
Inte mycket av de är gjort...
Hoppas på bättre mående imorgon, mindre klibbig o tryckande luft o mer gjort i trädgården!


Fick i mig 1½ grillad korv o innan dess hade ja slumrat till en stund i solstolen. Efter detta lättade så även luften o ja fick må lite bättre! Fick gjort lite småsaker i trädgården tills slut.


La mig nog vid 9 snåret o läste en stund. Håller på o gå igenom alla de veckotidningar som legat länge i en hög på golvet bredvid min säng. När ja har läst de somanar ja gärna mitt i så ja sen inte vet vilka ja läst klart o vilka ja har kvar att läsa i.... Nu lägger ja de ja e klar med i fönsterkarmen;-) Tänkte att andra kunde få ärva dem igen!



Barnen fick idag testa varsen skiva ost till frukosten, vilket inte uppskattades av någon;-)

En bit sportlunch efter satt bättre.... o de tiggde de till sig ½ var sen. På kvällen fick de sås gjord på laktosfri mjölk. Loppan åt som bara den medan sonen inte uppskattade de... o mest petade i maten.



Av med-moteds - 5 juni 2015 21:45

Premiär för mig o cykla i år! Men de lär inte bli många turer i sommar, för fy sjutton va de direkt gör ont i sittmuskulaturen o oftast även upp i blygdbenet.


Denna gången drog den dessutom igång en migrän:-(

MEN donnan va överlycklig över att få cykla till skolan o dessutom på den nya hojjen:-)


Fick fixa till de sista på tösens förra cykel, annonsen på blocket gav napp direkt på kvällen så där skulle komma en redan vid 9 snåret o titta/köpa den. 

Migränen gjorde mig inte till den bästa säljaren så han lyckades pruta 200kr... Men men, smidig affär iallafall o skönt o få den såld! 


Pratade länge med mamma i telefon o hade tagit relpax. Lulla runt lite här hemma men insåg att jag skulle lägga mig o vila sista timmen innan tösen skulle hem. Slumra visst till o vaknade av telefonsignal men sket i o svara. trodde att de va cykelköparen o ja orka inte prata med honom. Lyssna på mobilsvaret o insåg de va fk. Ringde upp o fick ett lättande besked. Inom 2 veckor vet jag vad som händer mer med min framtid. Kanske tom innan dag 120...



På hemvägen fick hon allt cykla hem själv medan jag körde "bredvid", att cykla igen de fanns inte på kartan för mig tyvärr.

Vilade mycket på em. migränen ville icke ge sig helt. Men jag ahde ju lovat mjukglass till kidsen för o testa de m mjölk så ner på torget o de delade en liten mjukglass med karamellströssel:-)

 

Köpte kött till kvällsmat o hämtade nya gjutformen som skall bli en trädgårdsgång här sedan:-)


På kvällen var de oxå helt underbart väder så vi var ute mycket o invigde de nya trädgårdsmöblerna.

Så många premiärer blev de idag!


Av med-moteds - 4 juni 2015 09:37

Är inte den tid som ja ska vakna en vardag...

Skolan börjar 8 för kidsen o de innebär att vi bör köra hemmifrån 07:45 senast...

Ja litta bråttom blev de, men som tur var så fattade ungarna galoppen o skyndade sig bra idag! - Tack ungar! Ja släppte av de 07:57... inte den mest ideala tiden men sååå många minuter för sent lär de knappast ha trillat in i klassrummet... OM de inte hittat nåt annat kul längs vägen vill säga hahha


Fortfarande lite feber hos mig så ja satsar på en lugn dag fram till 16 idag oxå.

Eller ja ja tänkte de,,,, men planer förändras o nu måste jag tvätta donnans hoj eftersom pappsen kommer förbi o hämtar den för inbytespris idag. 

O imorgonbitti töms tunnan m trädgårdsavfall, tänkte faktiskt försöka fylla den... så ja ska försöka mig på o klippa gräset en sväng. O så behöver jag på jysk o byta storlek på rullgardinerna.

O som om inte de räckte så har sonen glömt den kaka han bakat till kalssen hemma på köksbordet. O snäll mamma som man är så får ja köra bort den till skolan sen;-)


Men bortsett från detta så ska jag VILA!!


Ja saker förändrar sig...

Gick ut o klippte gräset o satte mig sen vid datorn en stund.

Det kom ett sms om ett erbjudande på 25% på cyklar så ja slängde mig i bilen o köpte en ny hoj t loppan från mina päron.

Passade på o köpte en webkamera oxå. Ska ha den kopplad när vi är bortresta så får vi en signal om någon rör sig i huset + att bilder sparas:-)

Köpte även försenade morsdagspresenter. Kylväska o solcellslampor.


Hem o gömde cykel o iväg o hämtade loppan.


Försökte ta de lite lugnt på em innan vi for iväg på ridningen tösan o jag. Grabben skulle träna beachfotboll m polarna.

Mannen anslöt på ridningen i slutet. Idag galopperade donnan för första gången barbacka!! O Hoppade/travade över bom oxå:-) Red den lille o  vite. Han va lite lurig o ville inte riktigt bjuda på hindrena utan de blev stopp eller skritt över flera ggr...

Fikade efteråt o innan lektionen hade min o en annan tös gett fröken en tack för terminen bukett jag ahde gjort med fina rosor o massor av murgrönsrankor runt om o bergenia o hosta blad. Pärlor på tråd som pricken över i:et.


På kvällen ringde mina föräldrar o sa åt loppan o ta bort ett lakan i garaget, o jisses i min själ. Som hon hoppa studsa o skrek av lycka över sin nya fina cykel- PRECIS en sån hon ville ha. O sen va hon ute o cyklade en bra stund;-)

 

   

Av med-moteds - 3 juni 2015 21:15

Om man har feber signalerar ju faktiskt kroppen att man behöver vila. Oavsett anledning till febern.

Men dynger kroppen till med lite öronont o halsont så kankse människan som äger kroppen fattar de lite bättre??

Det har iallafall hänt mig nu 3 ggr på relativt kort tid att när kroppen tycker de blivit för mycket så nöjer den sig inte med 37.8-37.9 som innan utan den slänge rpå hals o öronont o matthet i kroppen så att ja liksom verkligen ska fatta att ja ska VILA!!


Ja o idag bestände jag mig för att jag får lyssna på kroppen fram till 16, sen måste jag trotsa den...

Hade tänkt göra ett ärende i samband m att jag hämtade dottern. Men faktum var att ja typ en timme innan lagt mig på soffan för 20min power nap o somnade så gott o hade svårt o vakna nrä klockan ringde. Ställde fram 5 min o hann o somna om igen. Ett par ggr gjorde jag så innan jag insåg att de e sömn min kropp behöver så ja ställde fram klockan så långt ja kunde innan ja skulle va tvungen o köra för o hinna hämta tösen i tid.

Var ett mycket bra beslut!


Vilade igen när vi kom hem från skolan, men somnade inte.

Sonen bakade kladdkaka vi skulle fika på när farmor kom på kvällen o ja körde ner o köpte en bukett i försenad morsdagspresent till svärmor.


Iväg på ridning o dottern red den lille vite o de blev superfin galopp idag! o så red de barbacka. toppen!


Hem o käkade lite snabbt o tog emot svärmor innan ja hoppade in för snabbdusch o sen vidare på föräldramöte i sonens klass. Blev ett rejält möte. En ny fröken som verkar va redig o bra. Hoppas hon kan få fram kunskapen hos ungarna ordentligt till hösten!


Hem o fikade m svärmor o hon fick sin bukett som hon blev så glad för. Valde 2 solrosor, en lime santini o ett mörkt palmblad bakom. Läckert!


Så var denna dagen gången o febern höll sig kvar. Ja ja hade fått bort den periodvis under dagen med ipren.

Av med-moteds - 2 juni 2015 21:00

Ingen vanlig morgon i vår familj idag. Loppan fick ligga kvar o ja o grabben tog oss upp. Han hojjade till skolan o samtidigt vaknade loppan o läste det sista i sin läxbok!


Hade tid på vc hos FH för loppan i flera månader haft ont i sin armbåge om hon nuddar vid den. Jag har tänkt någon nervpåverkan o ja ja hade antagligen rätt i mina funderingar.

FH sa direkt hon kände på loppans arm- oj här va en som kunde böjja långt bakåt...

Hon sa oxå att hennes överrörlighet tär ju på skelett osv oxå o kunde göra att hon är mer "nervkänslig".

Vi fick höra av oss om de uppstod något mer eller inte gick över om ett tag. Men hon trodde kroppen skulle lära sig o acceptera de hela o vänja sig liksom.


Körde med dottern till skolan o stannade där o gick i 2an i 1½h. En alldeles lagom stund enl. mig... för kort enligt dotra. Hon ville ja skulle ätit i matsalen oxå. Själv ansåg jag att ja behövde hem o vila. O ja ja hade lovat ungarna att köra till ett shoppingcenter på em.

Dotra behövde byta ett par skor ja hade köpt o sonen ville så klart med dig oxå o spendera lite pengar på fotbollskort...

Själv spenderade ja pengar på smarta hem grejer:-)

O Fika.... 150 kr för en liten cappucino, 50cl läsk o 3 kakor... Rena rånet o framförallt nrä aj sen när ja väl fick min laktosfria cappucino fumlade till de o öste ut 97% av den på bordet:-O


På hemvägen va där totalstopp pga av olycka o ja hade hört de på radion o tänkte ta en anna väg... jo eller hur, även där va de stopp en stund. 

Mötte upp maken på ett byggmax o köpte brödor o betong. Armeringsjärn kunde vi glömma då maken min glömt bultsaxen hemma... Ja ja får bli en annan dag. Jag ska ju gjuta nya blomsterstöd till trädgården o behöver ett gäng armeringsjärn då:-)


Hem o la mig på soffan i väntan på maten o kände mig febrig o jo visst hade ja 37.9

Jahopp då tyckte väl kroppen att huvudet flängt på lite för mycket nu då.... 


Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards