med-motEDS

Direktlänk till inlägg 28 september 2014

Day 3 and 4 Smärtrehab

Av med-moteds - 28 september 2014 17:44

Torsdagen innebar sen start på rehab för mig. Började inte förän 10.

Så upp m ungarna o iväg med dem till skolan o sen åkte ja hem o käkade frukost o gjorde mig iordning. Varför skall ja va sån tidsoptimist o tänka att ja hinne rmer än ja faktiskt gör?? Blev lite småbråtton i slutet då ja skulle nerom bageriet o köpa med mig en tonfiskklämma som dagens lunch. Men ja hann fram i tid o hittade efter en stunds snurrande parkeringsplats. hade ett teoripass med arbetsterapeuten, vi pratade om olika sittanden o fick testa lite olika arbetsstolar/kontorsstolar. Jag var jättetrött o skakig i mina ben, kände av domningarna en del så inte riktigt på hugget kände jag. Lunch på det o därefter premiären med basal kroppskännedom i halvgrupp där vi gjorde resan genom kroppen först liggandes på madrasser o därefter ståendes. Att ligga på rygg är verkligen ingen hit för min del. Vet inte riktigt hur ja ska komma från detta....

Direkt vidare på Fysisk aktivitet där vi fick introduktion av sjg ass till vad vi skall göra på de passen. Ut o gå alternativt cykla på träningscykel. Ja cyklar ju gärna men tyvärr var de inga bra sadlar... får testa lägga på olika dynor o hoppas de funkar bättre då. Annars kankse ja kan träna på o gå vettigt med kryckorna... Lär se vad som sker, inte många sådana pass i vilket fall som helst.

PTT stod sen på schemat med vår psykolog. Vi började med avspänning till musik i ca 2½minut i sittande läge o därefter pratade vi om hur man medicinskt sett på smärtan genom tiden. Vid 1600talet var där en "fjant" som kom på att kroppen o själen var 2 olika saker, mmm eller hur tjihooo va rätt han hade, eller inte...

Inte förän på 2000talet hade det vänt tillräckligt mycket så att läkare verkligen tog det till sig o än är där mycket att jobba med.

Fram till början av 1980 opererade man spädbarn utan bedövning tex då man trodde att spädisar inte hade något smärtsinne.... helt galet om man tänker på de nu!

Ja detta passet skulle enligt mitt schema pågå till 14:45 vilket visade sig vara fel o istället slutade vi först 15:15 så ja fick ut o lägga på mer p-avgift.

När ja körde hem var ja T:R:Ö:T:T o gick bara raka vägen in till soffan o la mig. Helt färdig va jag. O fundera flera ggr fram o tillbaka om ja skulle med på ridningen eller inte. Hann inte fundera sååå länge dock då ja efter ca 20 min vila skulle upp om ja skulle med. O de e klart ja skulle;-) Halvsov i bilen på vägen dit men väl på plats mår ja så toppen! dottern hade den lille vite idag oxå o de tränad epå vägarna samt att ställa hästarna när de rider på stora volterna. Blev lite extra stolt när ajg hörde en hästkunnig farmor säga till sin man : den där tjejen har hamnat helt rätt i sadeln o syftade på min dotter :-)

Åkte hem o åt o blev kvar i soffan tills dottern o ja la oss gemensamt o hon läste för mig i sin läxbok, blev visst min godnattsaga hahah


Fredagnatt vaknade jag upp vid 2 med huvudvärk men somnade visst innan ja orkade mig upp o ta tablett. vaknade igen vid 5 o gick upp o sträckte på mig men kändes inte som migrän så ja la mig igen. La mig på högersidan/axeln o kände hur det pulserade i nacken  tills ja somnade. Mådde som tur var bättre när jag vaknade!

Upp o iordning med mig o barnen. Viktigt att jag var itid idag då jag skulle ha IRP-individuell rehabplan. O de är ju som de låter en individuell aktivitet så då vill man ju verkligen va på plats. berättade om mitt mål o mina delmål för psykologen o sjg o diskuterade o fick hjälp av dem med åtgärder för att nå delmålen nu under rehabtiden o sen kunna nå det långsiktiga målet med tiden. Kändes bra! 

Snurrade sen till det o gick in på sjukgymnastiken när ja i själva verket skulle ha arbetsterapi, tur ja blev hämtad;-) På at fick vi skriva ner delar av vår irp som vi kunde träna på inne på at o sen fick vi veta vilka olika aktiviteter vi kan sysselsätta oss med där inne på de passen där. O ja ska bl.a sy avlastningskuddar är min plan o textilier fick man själv ta med sig, blev alltså en anledning till att åka till tygaffären o shoppa i helgen;-)

PTT därefter med avspänning som vanligt först o sen repetition av förra tillfället innan vi gick vidare o pratade om hur vår kultur accepterar smärtan. Hur är vi uppväxta o att det är hur folk agerar som spelar roll inte vad de säger.

Lunch därefter o de e en härlig grupp ja är med!

Nu var de så dags för sjukgymnastik för min del. Ja vi kör halvgrupp i AT & SJG o vi är nu bara 8 i vår grupp dvs 4 i havlgrupp o idag var vi bara 2!! Fick gott om tid m sjg så vi testade nog mer än tänkt;-)

Började med avspänning o jag la en skumgummidyna i ryggen innan ja la mig på den där lutande "brädan". Bästa gången hittills, ja inte med tankarna men smärtmässigt.  Sen skulle vi göra lite olika rörelser o räkna hur många ggr vi kunde göra de innan vi fick ont, blev trötta, ofokuserade, arga, ledsna osv ( tecken på kommande smärta)

o så skrev sjg antalet ggr o ev kommentarer. Detta ska bli en del av vårt träningsprogram. För min del komme rja få tips av en EDS kunnig sjg så jag kommer ha de lite annorlunda dock.  Slutade 14:30 o då tänkte ja tvingat mig till sjukhusbesök o hälsat på en nyopad släktning men hon hade fått komma hem så ja begav mig hemåt istället.

Minns inte va vi gjorde på kvällen men ja la mig vid halv 9 tiden iallafall o sov innan 21...



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av med-moteds - 4 januari 2017 13:01

När andra skriver årssammanfattningar kör jag en 4månaders summering av september-december 2016. Bloggtakterna har varit som bortblåsta, vilket jag så klart ångrar nu i efterhandL Inte ens min migränkalender har jag fyllt i som jag borde. Jäkligt t...

Av med-moteds - 31 december 2016 13:00


1december äntligen fick jag till att fastande komma ner till vc o ta B12 o två magsäcksprover. Loppan ett par timmar i skolan. På ridningen fick loppan testa en av fjordingarna. Efteråt va hon HELT slut. Röd i huvudet o matt. Hon o pappa fick gå o ...

Av med-moteds - 30 november 2016 12:45


1november var ja o snäckan inne på pedodonti för koll av hennes 3:or bl.a Därefter åkte vi på min akupunktur. Bägge kidsen var med för sen susade vi upp till mormor o morfar. Bytte däck på bilen o lappade stenskottet. Donnan något snuvig   2nov...

Av med-moteds - 31 oktober 2016 09:00

1oktober besökte vi svärfar med en present o fika inför hans födelsedag. Vi kan inte komma den dagen han fyller.   2oktober pälsade mannen o jag på oss o drog i lite regn in till storstaden o deras folketspark på barnloppis. Men hjälp vad folk ha...

Av med-moteds - 30 september 2016 12:45

1september skulle son o man samla hönor åt klubben, men se sonen blev i sista stund inkallad på match så mannen fick äran att åka själv;-) Undertiden var ju så klart loppan o jag på världens bästa plats- ridskolan!   5september ringde de i min ...

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards