med-motEDS

Alla inlägg under december 2013

Av med-moteds - 7 december 2013 14:54

Vaknade imorse o de va tomt i sängen, inte en aning om när maken stigit upp;-) han är på tränarutbildning för fotbollen o jag sov tills jag vaknade av mig själv! underbart!

Tog min mobil o kollade runt lite, chatta med en vän o sen kom tösen in o mös o helt plötsligt av klockan 10 så vi steg upp. Plockade undan efter mina floristfixarsejourer så vi hade plats på köksön. För o få undan fick ja fixa årets adventsstake

adventsstake13  


Värmde minibaguetter till frukost o startade spisen till ljusen.

Började o fixa till där o sen stöpte vi en stund.

Gick in för vila o jag tog en sväng till affären o köpte pepparkaksdeg mm

Lunchtime o mer vila. Barnen gick ut för o leka i snön som kom inatt/imorse. på 2h kom flera cm här.

In kom tösen ledsen som bara den, hon hade testat hållfatsheten på isen i en balja med vatten.... hållfastheten var uppenbarligen inte så bra;-) Dyblöt om foten o ledsen för att hon fick gå in...

Nu ska pågen strax in o perpparkakshusen skall tillverkas!

Ikväll hoppas jag stöpa lite till på ljusen så bilen kan få flytta in i garaget igen om snön ska stanna kvar.

              

Borde ta tag i julkortstillverkning, kalender fix o för o inte tala om dotterns fotobok 0-5år. Fick 15% på fotoklok nu men de varar bara nån dag till så de e liiite bråttom känner jag;-) Får se om jag hinner o orkar!


Av med-moteds - 7 december 2013 14:41

Oj va de stormat inatt! Jag som brukar sova bra har vaknat flera ggr av stormen:-( Men nån snö som de varnat för fick vi inte iallafall.

Pga olyckan igår va maken tvungen o köra till jobbet direkt på morgonen, han fick så snällt sms när han kom fram o de hade gått okej o köra.

jag blev tveksam på om jag skulel släppa ungarna till skolan med sådan storm ute, men jo vi körde dit. O konstigt nog hade barnen fått va ute o leka tom på rasterna:-o


jag körde hem o softade framför morgonnyheterna en stund o sen tog jag tag i o kolla upp vad jag skulel köpa i de olika affärerna i stan.


Hämtade hem donnan o strax va de dags o hämta sonen oxå, lovade att hämta pga blåsten. Skujtsa hem honom o begav mig ner på stan, de hade lugnat sig i blåsten då. Men tog fart igen när ja va där ner o nåra kläder fick ja inte med mig hem:-( Slut eller för litet:-(

Köpte däremot ett badlakan till en i julklapp o e inlämnat för namnbroderi.


Hem o startade spisen till ljusstöpning o vilade mig lite. Sen satte vi fart i garaget o ungarna doppade ljusvekar som bara den:-)

Själv kan jag ju inte bara göra original utan va ju tvungen att testa ny variant;-)

Lite sneak peak på hur de såg ut då.    


ja sen straffades jag ju så klart på kvällen med huvud o nackvärk o tog ½ citodon, smorde med iprensalva o hade vetekudden. O smärta o många delar av kroppen:-(


La oss o pratade o höll om varann på kvällen, gu  va de e mysigt! Min man e den bästa man kan tänka sig, han tar sånt ansvar för sin familj o fixar o trixar för att vi ska ha de bra! Älskar!

Av med-moteds - 5 december 2013 12:37

Vaknade upp m lite värk o halsbränna men sovit gott fram till vid 5 tiden inatt då donnan va kissig. Ja jag somnade ju om en stund igen.

Igårkväll blev nog klockan ganska mycket för o va oss innan vi kom isäng. Vi låg o pratade en del om julen, jag mår dåligt när jag tänker på den o har god lust att bara fly alltsamman! kanske man borde resa iväg nästa år. Sa till maken att vi tar ut husvagnen o bara myser vi i familjen i julhelgen nästa år o så skiter vi i julklappar till kusinerna snart o träffar bara våra föräldrar en dag. Såå många olika önskningar o folk o ta hänsyn till. O här kommer min kropp in, jag orkar inte som förr! O bättre lär de ju knappast bli på den fronten.


Ja ja upp o göra sig klar. torkade av några av spröjsen som fortfarande inte kommit upp efter putsningen o åkte på arbetsträning. Fick stå en massa i kassan, kul kul.


Nu sitter jag vid datorn med lite ont i höger öra o e lite frusen, Ute öser regnet ner o de blåser, skall tydligen få besök av sven- stormen sven idag sägs de. Inte så kul då vi skall till sjukan o träffa ny sjg med donnan. Ja de blir nog bara hon o jag då de skett en obehaglig arbetsplatsolycka på makens jobb o då han är skyddsombud får han av med på polisförhör etc:-(

Men de roliga med sjukhusbesök är att vi kommer troligtvis träffa min barndomskamrat m dotter o man idag:-) lite trista förhållanden men de är på sjukan för åb då deras dotter haft cancer:-( Men vi gör de bästa av de hela helt enkelt!


Ska strax åka o hämta donnan o sen blir de bara hem för mellanmål o sen får vi sätta oss i bilen så vi är i tid.


Ja när vi kom in på sjukan hörda jag nån som ropade mitt namn. Va min gamla vän med familj som satt där. De var klara o skulel åka hem. Sa till dem att köra lugnt för på motorvägen tog de tag rejält i bilen.


Sjukgymnastbesöket gick toppen! Tänker skriva mer detaljerat till mitt eget minne men i privat låst inlägg.


När vi var på väg hem ringde maken o sa att de lagt ner jobbet o möten var avklarade så långt det gick så han åkte hem lite tidgare.

När vi kom hem en stund senare häöll han på o stormsäkra trädgården i full blåst.

O jo Sven han kom visst på besök. De blåste rejält! Ayod på mot vår terass så jag va rädd att utemöblerna som vi lagt ner där skulel lyfta o fara in i rutorna. Men de gick som tur var bra.

Ja hade grym huvudvärk, tror de var på torsdagen som jag tog ½ +½ citodon o fick iprensalva insmort i nacken ryggen o axlarna + vetekudde.

Av med-moteds - 5 december 2013 12:24

Fick som mensvärk när jag körde till arbträn men de gick bra där. när jag kom ut kom illamående/halsbränna över mig.

Hade lite feber efter en stund hemma o blev sittandes på sängen hela em. När mannen kom hem flyttade jag senare till soffan. Tog min första pepcid. Räckte inte med 1*20 + 1*10 losec o jag ville ha en 10 till kvällen kvar så in mpepcis också hjälpte inte helt de iheller men blev bättre . o så ingen knäppt bh;-) de trycker för mycket i bröstkorgen. Fick jus om jävulska hugg i hjärttrakten o mitt fram i bröstkorgen, e väl inflammerad eller nåt i bröstkorgen, eller nåt som har kasat snett kanske.


Inte mycket gjort denna dag med andra ord.

Men de e så himla trist de här med att jag skall falla ihop efter att ha ökat min tid lite.

Jag mådde ju bra på arb trän o körde därför vidare o de kändes ok. Visst kände jag lite halsbränna o så men inget avancerat liksom.

Hur skall jag få ihop något arbete om jag inte ens kan känna på dagsformen att idag känns de bra idag kan jag köra på liite längre utan att få må dåligt sen.

Jag har svårt o få ihopa ekvationen nu måste jag säga.

har haft svårt o förlika mig med 50% arbete men har kommit dit hän men nu e jag ju inte ens uppe på 25%:-o

7,5% jo men tjena liksom...

ja vi får väl se hur de fortsätter o vad läkare af o fk säger.

Av med-moteds - 4 december 2013 09:10
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av med-moteds - 3 december 2013 14:30

När jag gick in o väckte tösen va hon grymt trött o itne alls sugen på o stiga upp:-(

Ingen feber hade hon, men trötthet o lite förkylning. Så en day off här hemma fick de bli!

Fixade o hjälpte sonen att komma iordning o iväg till skolan o sen satt ajg vid morgontv o bara slappade.


Behövde ju komma iväg på arbetsträningen så jag skjöt på tiden lite så mannen min kunde komma hem o lösa av mig den stunden.

Under tiden hade de ringt från sjukan till honom, han kommer få komma int till sjukan i januari för vidare kontroll7info hos överläkaren, nu händer de grejjer... Blandade känslor om när han fick tiden. men men


Min huvudvärk som jag vaknade med blev bara värre o värre o vid 3tiden tog jag en relpax o la mig o so en stund. Barnen va tysta o lugna men ett par ggr kom de in o frågade mig saker, som tex får vi ta vår godisjulkalender, får jag bada osv;-) Så ja riktigt av med migränen blev jag inte,men bra mycke bättre än innan blev de o jag är så otroligt tacksam att de är så duktiga o reder sig själva så att jag faktiskt KAN lägga mig med dem hemma!

När jag hade vaknat o låg o vilade efteråt kände jag ett tryck liksom över luft/matstrupen i bröstkorgen o när jag tog min omeprazolkapsel på kvällen kändes de som om den fastnade till. Hmmm undra hur de  efatt m min mag o tramkanal nu egentligen....


När mannen kom hem va jag piggare om än bakis;-)

Började fylla i hans papper till fk, men behövde hjälp så jag fick ringa fk o få råd. Visa sig ganska klöddigt att räkna fram hans lön när han har ackkord ibland... Får bli ett fall för hans lönekontor;-)

Resten av kvällen låg jag i soffan o slappade.



Av med-moteds - 3 december 2013 13:49

Donnan fick bli hemma idag också men bra mycket piggare! skönt!


När jag var o tränade var hon själv hemma.

Körde cykel o i första 6 min gick de jättebra sen kom de där i skinkan:-(

Armövningar med rött o bendrag tog jag rött idag, vågade inget annat. cyklade några minuter till o sen åkte jag hem. lite stressad över att donnan va själv hemma.


Suttit o räknat lite på makens ersättningar, planerat sista föräldrapengsdagarna:-o för dottern, ja våra sista för alltid!!

Vi har några kvar, inte så att de blir svårt o göra slut på dem;-) men de flesta är lägsta nivådagar o de blir hårt om maken ska ta en vecka fritt med lägstanivåersättning på 120kr/sag ut.... o jag kan inte ta nu när jag arbetstränar. Vad som händer sen vet vi ju inte. Men de bästa med LN dagarna är ju att de i värsta fall går o plocka ut på helgen eller kombinera att ta nån dag i vecakn o fylla ut med några på helgen för o få ut mer:-) Vi ska nog lyckas plocka ut dem;-)


Ätit rester från gårdagens lunch o har lite tryck i luft/matstrupen o även lite ont i magen. Börjar tröttna rejält på magont må jag säga!

Tycker ändå att jag minskat ner på brödet. Får väl ta i med mer krafttag o se om de hjälper.


Om en stund ska jag hämta sonen i skolan o sen e de snart dags o fixa till oss inför ridningen. Imorgon får dottern återgå till skolan så ridning idag om hon fortsätter o va lika pigg som nu!


Det blev ridning o premiär på den "nye vite" o lyckan lös i dotterns ögon. Hon älskade traven o red honom helt okej. Jag va rädd att hon inte skulle fixa honom, han e lite piggare o lite tittig, men va oroa ja mig för? På väg in i ridhuset va han rädd för lyktorna o sprang på isdan, men de redde hon ut med lite stöttning av mig!

När hon sen hoppade av hade hon ont i utsidan av vänsterfoten:-( De e precis som hon töjjer ut något när hon trampar ner hälarna:-( Hon var blå på utsidan så efter dusch lindade vi foten.


Lite kvällsmat o så kom huvudvärken o nackont på VÄNSTER sida o fram i pannan:-( vetekudde, ipren, tvkik o sen sängen!

Av med-moteds - 3 december 2013 13:30

När första ljuset brinner vi firar vår advent, vi 1@ ljuset tänder med dörren lätt på glänt


Vaknade tidigt i gästsängen o hörde hur donnan nös o nös o nös där uppe. hon brukar ju int evakna halv 7 på morgonen en helg direkt...

Men efter ett tag steg vi upp o hon va lite tät i luftvägar o stopp i näsan. Men annars okej.

Förhoppningsvis reagera hon på gipsdammet o torrare luft hos mams o paps.

Innan vi packade ihop oss så fick jag låna en ampelkruka o en stor kruka av mamma till mina blomsterprojekt.


Åt frukost o lunch där innan vi begav oss inom min farmor o levererade jultidningarna som hon köpt. Mannen min hjälpte henne att få ner kappan på markisen också.


På väg in till farmor så somnade donnan,,,, trött som få då vi skulle gå från bilen till farmor o fick bäras. På vägen tillbaka gick vi genom stan för o liva upp henne lite med julskyltningen, men de lyckades inget vidare. fråga om hon mådde brao de gjorde hon, hon var bara så trött!

Fikade lite i bilen o hon verkade lite piggare då, men efter en stund sa hon att jag trodde jag kunde va vaken men de går inte o fick ok att somna o de va som en knapptryckning on/off;-)

Ja somna oxå en stund.


Väl hemma hade hon lite förhöjd temp o somnade igen kl 20.


jag va trött som bara den jag också men jag fick ihop de mesta av mitt blomsterprojekt, nedan får ni en sneak peak för riktigt klart e de inte.

   





Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards