med-motEDS

Alla inlägg under december 2013

Av med-moteds - 27 december 2013 19:23

Lillejulafton! Packade in resterande klappar, packade våra väskor o ut med de i bilen. Käkade lunch o sen styrde vi kosan mot mina föräldrar.


Lugn em o kväll där. Dottern kunde icke komma till ro o somna o sonen tog en rejäl uppesittarkväll. Tror klockan blev 00 :00 innan de lyckades somna!

Av med-moteds - 22 december 2013 15:19

Vaknade till en man med raspig röst:-( jag känner mig bättre.

Så kom dottern o sa att de klia i snippan...


Körde för o köpa självtest för urinvägsinfektion då hon sen kalga på ont. Men apoteken hade stängt trots resten av butikerna har öppet... skulle lämna julkort men då blev donnan ledsen o kände halsbränna:- o blev kissig IGEN

Fick köra hem o jisses va hon kissade!


Sen körde jag till annan stad för inköp av medikamenter o självtest.

Visade inget med 2 olika tester, men hon kissar ofta o svårt o hålla sig o de svider lite. Får försöka få morgonkiss imorgon.


Julklappsinslagning blev de sen o nu har barnen kvar ljusen o jag en paket, sen är allt inslaget. Skall på snöre o etiketter på några av barnens men sen e de klart!

Jisses skulle ju inte ge så mycke.... o vi e ju inte sååå många men visst blir de grejjer av de.... 5 kusiner har barnen, farmor, hennes gubbe,farfar, mormor, morfar, gamla farmor & så våra egna ungar då:-)


Av med-moteds - 22 december 2013 15:11

På morgonen tog jag fröknarnas presenter med mig till skolan tillsammans med sonen. De till hans lärare sattes in i klassrummet o till dottern lämnade jag över till en av fröknarna.

Åkte o tränade lite då jag fick hoppa över träningen i tisdags pga osteopatbesöket.

Fick ont i min vänsta ljumske under träningen. Annars gick de helt ok. Kör på med rött band på allt. bendragen smärtar fortfarande. undertiden var dottern själv hemma, duktiga tjejen!


När jag kom hem gjorde vi en mördeg o tryckte ut stjärnor. Tänkte ju ge lite hembakt i julklapp till barnens farfar som har mat från hemtjänsten eller så så då kan ju lite hembakt smaka gott till;-)

        


Gräddade dem när vi hade hämtat hem sonen för jullov o så bakade vi apelsinchokladkaka oxå:-)


Kom på på kvällen att jag nog inte ätit någon lunch:-o

Till kvällsmat lev de bakpotatis o fläskfile. Mumma men de tog tvärstopp för mig. o strax efter tjoar dottern att hon har en mask i sin potatis... o jo då denna äckliga krabat hade byggt bo i hennes potatis o höll på o bli extra proteiner för henne:-( maskipotatis  


PÅ lördagen vaknade jag upp o låg o drog mig en stund i sängen. Började slå in lite klappar o kände hur stressen över dem i kombo med hormoner tog över mitt humör. Sa till man o barn att idag är det en sån jobbig dag med känslorna utanpå. Käkade frukost o slog in lite till. kände hur kallsvettig jag blev o jo då 38* feber :-( Lite öm i öronen o svid i halsen men inget mer.

Hoppas de räckte med vila. Vilade resten av am o kvällen i princip.

har ju kört på en del i veckan o haft migrän som höll i i princip 3 dagar o ändå har jag kört på... förhoppningsvis är det de som straffar mig nu o ingen sjuka lagom till jul!


Av med-moteds - 20 december 2013 08:18

Började morgonen med möte på arbetsträningsplatsen m chefen där o min handläggare på af.

Funka bra. Ev förlängning på arbetsträningen beroende på läkarens ord typ på stormötet i januari.

jag har tankar om hur jag skulle vilja göra men frågan är om de tankarna är möjliga att genomföra o o de är rätt väg för mig att gå ur olika synvinklar o aspekter... Får undersöka vidare.


Fortsatte sen att arbetsträna o innan vi öppnade plockade vi fram lite varor o la iordning.

När jag expierade vid 10.40 sa min chef till mig o gå hem o de va rätt, jag va alldeles skakig o varit igång 1h o 40 min.

Kärde bort o hämtade julgåvan, köpte blomma till andra julgåvan o hämtade badlakanet som en har broderat på.


SEN var jag mer än slut!

Dimsyn tungt huvud fyllt av bommull


Fick vila mig lite i soffan o sen var de dags o åka på allergi kontroll.

Som hon stack mig, 27stick för pricktest! o jag blödde i dem alla ena droppa de ifrån. har jag aldrig varit med om hos barnen.pricktesthöger   pricktest  

Mobilbild på mina armar tyvärr ser man inte så tydligt.


Fick oxå köra spirometri o fick återigen konstig kurva. Jag fyllar tyligen lungorna bra men kan inte tömma dem.

Likadant efter att ha fått kortison inhalationer...

Ett tjockt häfte att fylla i om allergier blev det oxå. Ja som sökte för dofterna fick fylla i en massa annat oxå o då insåg jag hur mycke jag reagerar på.... ops.

ja formuläret blev ganska kladigt när jag fyllde i, hoppas han förstår något läkaren jag ska till i början på jan;-) En sköterska sa att han läser iegnom innan du kommer o sen frågar han när du är där. Får nog skrivit ner en del tills dess kan jag säga...


En ny händelse skedde; pricktestet gav utslag! På HUND & GRÅBO

Aldrig märkt jag reagerat på hund hahha gråbo är inte så konstigt, reagerar ju under vår sommar/höst från o till. Tiigare har testerna dock inget visat o så är det fortfarande med tex nötter o mandel.... o där reagerar jag nu för minsta lilla.. När jag sen kom hem fick jag reaktion på något mer ställe, kanske för sent o avläsa då vad vet jag, Men jag anteckna o tänkte säga de t läkaren på besöket iallafall.

De var svårt o avläsa en el nämligen där eftersom jag blev så röd runt sticken.


hem o vilade lite igen o fick sen nån knäpp idé om o göra tryffel,....

O inte 1 sort utan 3!!!! o så vill eleändet inte stelna o jag får kramp i högra skuldran o jätteont där så som jag fått inför kalas. o ont i ryggen fötterna, handlederna, armarna,.... Helt finito typ.

Tog ½ citodon o grät lite, vila lite, fixa lite, vila lite, svor lite,..... o så till sist med hjälp från familjen s vart de i formar men inte så snygga som jag planerat:-(

MEN vi har nu *chokladtryffel m smak av vaniljstång toppade med äkta vaniljsocker * chokladtryffel m smak av kaffe toppade med krossade nescafepulver    * chokladtryffel toppad med rörsocker 

*Mjölkfri chokladtryffel  * mjölkfri nougatdoppad i choklad * mjölkfria nougat/marcipankulor doppade i choklad.

Så nu står vi oss nog i jul:-)


Fixade till julgåvorna till dotterns fröknar.

SOFFAN med tumlekudde, huvudkudde, filt o Jul m Ernst på tv´n o sen gonatt!

Av med-moteds - 18 december 2013 12:56

Vaknade återigen med huvudvärk. Aj aj aj. Fick ta en citodon o efter 30 min kände jag pirret o oron i kroppen som jag får vid migränmed efter 30 min. efter 30 min mådde jag skit rent ut sagt. Har tagit citodon förr men då ½ o så ½ lite senare igen. Ja jag vart yr svimningskänsla pulsen rusa kändes de som o jag mådde lite illa. Men efter vatten, tryckt i mig macka o lite kaffe så ordnade de upp sig o värken släppte mer o mer.

Mannen fick skjutsa ner mig till arbetsträningen, kände mig för snurrig för att köra bil!


Fullt upp på arbetsträningen idag, märks att de snart är jul! Klappar hit o dit;-)


Efteråt gick jag bort till en pyckebutik i stan o kollade in sortimentet då vi tänkte handla julgåvorna till sonens lärare där inne.

nu väntar jag bara på att den andra mamman ringer så vi kan ringa o beställa grejjerna så har de chans att tillverka dem när de har de lite lugnare i butiken o vi slipper stå o vänta.


Om en stund kommer AT o en "säljare" från ett företag o  skall  visa o låta mig prova 2 olika arbetsstolar till köket.


Updatering:

Oj vad et blev blandade känslor när at o han från mercado varit här...

Stolen kommer säkert bli toppen för mig. MEN när jag jobbade som personlig ass hade min brukare en likadan stol.DE känns i hjärtat! ja inte för att jag inte gilla min brukare, för de gör ja:-) goare får man leta efter;-)

MEN att jag ska va så kass:-(

Så när jag sitter o pratar m maken om de så kommer tösen: MEN mamma de kommer bli BRA! Säger hon helt naturligt o hon har ju HELT rätt, jag har själv bett om hjälp! Jag borde vara glad att jag får hjälp o ändå är det med blandade känslor jag tänker på de....

ja ja ja får tänka som tösen, dekommer bli bra!


Efteråt fick jag vila o buffa upp mig med de röda tumlekuddarna i sängen:-)


Ringde o beställde julgåvor till fröknarna o räknade igenom pengarna vi fått in.

Av med-moteds - 17 december 2013 18:43

Vaknade vid 6 o hade fruktansvärt ont i huvudet:-( har ju legat högt för o skona magen o de fick visst nacke o huvud sota för:-(

Upp o tog en alvedon o försökte somna om. Låg o fundera på hur jag skulel lösa de m osteopaten...

Steg upp vid 7 efter lite övningar för o sträcka ut i nacke o rygg. Lång dusch m massagestråle o kaffe o ostmacka o sen begav jag mig i dis o regn till osteopaten.

Kom fram 10 min sen men de var välbehövligt m behandling.


Mannen va hemma m dottern


Ja hämtade sonen i skolan o fick höra att en va sjuk, hade enl rykte kräkt igår:-(( näää vill inte vill inte o inte nu till jul. Men ja inte mycke o göra nåt åt nu....



På em kom svärmor på fika o jag softade.


Hållt på lite med insamlingarna till ungarnas lärare. ja va ska man säga.... MÅNGA saknas denna gång....

Väntar på att den andra mamman ska ringa så får vi diskutera vad vi kan tänkas få för de pengarna...

Ja vet att vissa kanske inte har råd, men i många av dessa fall tror ja de e ren o skär glömska...

Ja det slutade i sonens klass med att en inte är med o de är ju helt ok. värre är det i dotterns klass där det ser ut som att 6st inte är med. ja ja sånt är livet;-) Vi har fått ihop en bra slant iallafall till att shopping av present


Av med-moteds - 17 december 2013 18:38

Dottern vaknade o va täppt tidigt på morgonen. När klockan ringde sa hon att hon inte orkade gå till skolan. Kädne mig väldigt kluven o fick ringa o rådgöra m maken. Hon fick bli hemma o de var rätt beslut då hon hostade o snorade när hon steg upp.

Mannen fick ta min osteopattid, eller ja vi bytte tid han o jag. Så blev jag hemma o vabbade. Blev en dag med migrän.

Jag var sååå korkad att jag spraymålade en låda ute i friskluften, emn de hjälpte visst inte för migränen smällde på:-(

Låg på sängen stort sätt hela em. Låg på en av tumlekuddarna för att jag skulle slippa den brännande känslan som jag har i magen o halsen trots 2*20mg omeprazol:-( Pga den känslan vågade jag inte heller ta ipren eller alvedon. sonen smord emed iprensalva i nacken o så ahde jag vetekudde.


mannen kom hem o vi åt, sen drog han på fotbollsmöte. Jag satt m barnen i soffan lite o sen tog jag en promenad med vetekudden i nacken;:-) Kikade inom o kollade läget m barnen o då var dotten lite ledsen, ont i huvudet o FEBER. Stackaren trodde att 37.9 var HÖG feber. Fick lugnat henne att visst e de feber, men inte hög:-) Vid 8 tog jag relpax o sa gonatt:-(



Av med-moteds - 15 december 2013 17:58

Tog en lugn fm för o orka med. Jag hade ingen feber även om de kändes så från o till.

Beställde lite tidningar ´till svärmor m make i julklapp o hittade även goal junior till något särskilt luckpris idag. 4nr för 99 mot 189 ord. Juste pris så utan att de var tanken så får sonen en sådan prenumeration i julklapp.


Gick sedan igenom vad vi köpt till ungarna o till kusinerna. Ungarna kommer få för bra mycke mer i år än de brukar från oss. Men de e ju lite för att vi hellre ger dem en slant nu i julklapp till kommande ev sportläger än att de bara får pengar eller läger liksom när de är dags. De behöver lära sig lite om pengars värde o att man inte bara kan få o få utan har sparat lite också för o komma dit man vill. I fjol sparade de o önskade sig pengar till en surfplatta. superduktiga var dem o la 3000kr själva o tämde sina plånböcker! O så mycket nytta de haft av sina plattor!


På em åkte vi till kusinen som firade sin 3årsdag. Blev lite fika där o sen hem för kvällsmat o nu är pågarna på fotbollsavslutning.

Tös o jag mös i soffan

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards