med-motEDS

Alla inlägg den 1 mars 2015

Av med-moteds - 1 mars 2015 22:00

Välkommen du sköna Mars! Vårmånaden nr 1

Eller hur va de nu.... Siste februari hade vi de riktigt skönt, solen kom igenom in ibland men de va nice om än lite kallt på em.... Men så här 1a mars då man vill ha vår, ja då kom de först rejält med snöblandat som sen var stora lappar av snö.... Inget uteväder där inte...

Men va gjorde väl de, vi hade o göra inne oxå!

Ja startade igång 2 degar för jäsning o dottern gjorde muffins*3

Hittade ju som tur var tidningen ja letat som en tok efter- Hembakat tidingen ja köpte för några månader sen o skulle testa recept ur men som bara försvann  


Sen gick ja igång o kollade hur det såg ut med ungarnas vårytterplagg... Ja de såg ganska illa ut på den fronten rent storleksmässigt kan ja säga så de var bara o inse att bägge ungarna behövde nya skaljackor o skalbrallor....

Tur de e smidigt o shoppa på nätet för några klick senare hade jag detta i varukorgen

 

Helly Hansen Kshelter jacket (fast i annan färg) till dottern

Inköpt på http://shop.hellyhansen.com/se-sv/

( bild lånad från den sidan)

 


samt ett par Helly hansen Kshelter pant oxå till dottern

Inköpta på http://www.xxl.se/klader/barn-och-juniorklader/byxor/skalbyxor/helly-hansen-shelter-pant-skalbyxa-barn/p/1048453_1_style   (bild lånad från den sidan)


Dessutom hade jag kikat ut vilka skalkläder vi skulel köpa till grabben fast där blev det i fysisk butik då det går snabbare än o beställa från stadium.se o få leverans till stadiumbutik.


Ja o då var ångan med datorn uppe så mannen o ja satt i soffan o planerade sommarsemestern till Gotland. Campingar o färjerutter o datumar kollades o prelbokades i våra tankar. Mailade till camping med förfrågan. Vi brukar aldrig boka campingar o att boka 9 nätter känns skumt men är ett måste på Gotland, vi kan ju inte komam dit på vinst o förlust mitt i sommaren....

Av med-moteds - 1 mars 2015 09:45

Att donnan kom upp o i princip bara hade ont i sitt lillfinger efter gårdagens luftturer är ett under...

Men himla skönt!!

Simning med skolan stod på schemat för henne.

Själv åkte ja hem o njöt av att solen lös o att kroppen va lite bättre med mig.... Kändes fortfarande lite trött o sliten men inte så pass så att ja skulle lägga mig o sova.

Mös rundor här hemma, o gick ut lite i trädgården o tittade på ägorna:-)

På kvällen hade ungarna o ja köpemat o soffmys då mannen va på ledarmöte  på fotbollen.









Krokus (botanisk?) i hörnrabetten


   

Hörnrabatten med några snödroppar


     


Trädgårdslandet         Rabarber på trädgårdslandssidan



På em sådde jag o dottern huvudsallad, tomat, penseér, taklök för förkultivering här inne



Lördagen 

Blev de bestämt att vi skulle hämta gödsel o donnan skulle passa på o rida P´s lånehäst P.

Beställde vårdojjor o gummistövlar till donnan. Hennes fötter har vuxit Jiiipiieee!!!

Älskar o handla skor via www.footway.se de har ofta justa kampanjer, har dessutom en superbra kundtjänst, skickar snabbt o vid returer inkommer pengarna snabbt på kontot igen! På brandos har ja fått vänta en månad o fått ringa o påminna om pengarna...

Nu hade footway en drive med om man handlade för 1000kr så får man 500kr att använda vid ett senare köp, wow! Därför blev det även gummistövlar där!

   

Hastigt o lustigt bestämde vi då att vi skulle fixa en grej i trädgården samtidigt när vi ändå hyrde släp.

Men tji fick vi delvis då ny bil o koppla släp o få ljuset o lysa var en djungel;-)

Undertiden mannen va o hämtade släpet startade ja en engångsgrill. Tändsticka-eld-check!! Men typ ingen glöd alls o bara eld på vissa briketter, fick komplettera m en del tändvätska;-) Men gott va de med årets första grillade korv i bröd!Vid trädgårdslandet var det helt ljuvligt att vara så ja gick i tröja o fleece där. Medan de blåste lite på andra sidor o ännu värre ute hos P.

Förberedde varmbänkarna med tidningar o torra växtdelar.

Körde via tippen med en del gallamt gräs som numera va nästan förmultnat till jord tack vare markväv.

Ut till P o mockade tillsammans med dottern i nån minut o sen med P. Blev 3 kärror som vi öste på släpet o sen tog maken kanske en kärra till från gödselstacken. Blev alldelesperfekt lagom:-)


Så tog töserna in varsen ponny o borstade o fixade tillsammans med oss mammor o sen höll jag i T när hon red, lille B har precis flyttat hem igen o inte blivit riden på ett år, men de gick toppen!

Donnan red P superfint på stora volten medan ja hjälpte T, dirigerade lite på håll ibland men i övrigt skötte hon de snyggt. Så gick ja dit för o instruera lite mer, men de tyckte P va onödigt o skulle fram till mig då o när ja försökte gå vid sidan om för o få fart på honom vände han rumpan till o lyfte lite på bakbenen... Donnen lite skrajsen men visade sen vem som bestämde riktigt snyggt!

Hon får jobba bra med den ponnyn! Skritt o lite trav blev det idag innan de fixa till ponnysarna o släppte ut de i hagen igen o vi åkte hem med vår gödsel.Lekte arbetsledare till maken som fyllde den i varmbänkarna så grannarna skulle slippa hästgödseldoften   Den känns bara precis medan vi kör den mellan släpet o trädgårdslandet!


Oj oj tjo va ja kört på lite för bra idag;-) men kul har ja haft!


Soffemys resten av kvällen  

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards