med-motEDS

Alla inlägg den 8 mars 2015

Av med-moteds - 8 mars 2015 09:30

Kalastime!!

Ta upp kakor, göra mer marsankräm, vispa grädde, plocka undan, duka... Ja ni vet ju där brukar va o göra när man ska ha kalas.

Men så mysigt o få fira sin påg som fyller 12 år. kan inte fatta att ja varit mamma i 12 år.

Han fick så många fina presenter. allt från fotbollskort till pengar till kommande läger. Ja majoriteten var fotbollsinriktat så klart... o så några böcker till bokmalen!


Hans önskemål vad gäller tårta var MFF o som den snälla mamma ja e    så gjorde ja så klart en sådan... MFF tårta  


Första tårtan jag bakat som vi alla kunnat äta, alltså var den mjölkfri! 

Likadelar bottnar, marsankräm, jordgubbsylt, citronkräm. Spacklad med marsankräm med havregrädde i. Jag oljade sugerpastelocket för det inte skulle svettas. Men tyvärr vätskade sig masrankrämen/grädden så de rann ut lite under locket:-( Men annars var den god.

Bokstäverna blev inte så snygga tyvärr. Men sonen var mer än nöjd o de e ju viktigast!


Denna sugerpasten var superbra o jobba med fick kavlat ut den riktigt tunn o fin på teflonunderlägget med silikonkavel. Till denna tårta gick det knappt 500g sugerpaste o de brukar gå betydligt mer annars;-) Men de krävs att man har ett underlägg man kan lyfta på den med om man ska kavla ut den så tunt o smidigt som ja gjorde annars lär den spricka.    

Hade jag haft ett jämnt spacklat underlag tror jag den kunde blivit riktigt snygg! Nu blir det ju inte så jämnt med marsankräm....


Efter kalaset stanande bror m familj kvar o hjälpte oss hem med husvagnen o sen käka vi pizza o hamburgare tillsammans innan de körde hem.

Presentation


Välkommen!
Bloggar om livet med EDS & om min familj. Skriver anonymt o hoppas att läsare som känner/ vet vem vi är respekterar o undviker namn i kommentarer som jag annars blir glad för!Vill du veta mer? Klicka på "visa presentation"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards